• Förlust mot IFK Simrishamn United

IFK Simrishamn United-Esperöd 3-0 (2-0) startelvan: Rasmus Oscar-Isak-Conny-Charlie A Erik-David S Lucas-Markus-Fredde David J bänken: Andreas, Anton, Elias Inte mycket att säga om. Fullt rättvisst. Ifk har det mesta av spelet i första. I andra kommer Esk in i matchen och skapar ett par farliga lägen och man börjar ta för sig lite. Tyvärr gör vi inget mål utan dom kan slå i spiken på slutet. Bara att ta nya tag. ***Rasmus **Isak *Erik Fotboll A/B-lag 9 mar 0kommentarer
  • Nyförvärv 4

Esk hälsar Andre Wihlborg välkommen! Andre kommer närmast från Sjöbo IF! Välkommen Andre! Fotboll A/B-lag 3 dec 2023 0kommentarer
  • Nyförvärv 3

Esk hälsar Jacob Olsson välkommen! Jacob kommer närmst från Vanstad IF. Välkommen? Fotboll A/B-lag 21 nov 2023 0kommentarer
  • Nyförvärv 2

Esk hälsar Natan Bielecki välkommen! Natan kommer närmast från Lövestad IF Välkommen? Fotboll A/B-lag 21 nov 2023 0kommentarer
  • Nyförvärv 1

Vi hälsar Lucas Henriksson välkommen tillbaka! Efter 1 år i Borrby så e han tillbaka i den vit/röda tröjan. Välkommen Lucas! Fotboll A/B-lag 15 nov 2023 0kommentarer
  • Seger för b-laget över Svenstorps IF

Esperöd-Svenstorp 5-4 (3-2) Rasmus 2 Charlie A Isak Jesper T sista matchen för 2023. B-laget tog emot Svenstorp på en regntung matta men vädret var soligt. Det blev en jämn historia över 90min. Svenstorp tog ledningen när vi slarvade i försvarsspelet. Esk kvitterade när Oscar hittade Rasmus med ett fint instick. Esk tog ledningen 2-1, när Jesper slog in en frispark från 40m som gick rakt igenom straffområdet. Svenstorp kvitterade på ett friläge, 2-2. esk tog ledningen igen när Charlie nickade in en hörna, 3-2. esk fick chansen att utöka när Andy blev nersparkad i ett friläge. Fram stegade Johannes och ja, jag tror inte bollen har landat ännu. Tror vaktmästaren får bege sig till Onslunda för att hämta den. 3-2 står sig till paus. Andra halvlek blir det mer Svenstorp. Esk fick spela med motvind och fick inte upp bollen. Men esk utökar när Isak bryter bollen högt och ska lägga en boll bakom backlinjen men istället blir en riktig felträff som får fart i vinden och den går över målvakten och in i öppet mål, 4-2. efter detta så blir det mer Svenstorp. Vi tröttnar och dom ökar tempot. Dom reducerar 4-3 och kvitterar till 4-4. svenstorp är nära ett segermål men med 2 min kvar så får esk en kontring där deras back ska bara nicka hem till målvakten men den blir för lös och Rasmus hinner före och rundar målvakten och lägger in den i öppet mål, 5-4. efter detta blåser domaren av matchen. Summering: Esk var det bättre laget i första och skulle gjort ett par mål till och dödat denna matchen. I andra halvlek tappar vi tempot och motvinden gör en hel del. Svenstorp är vassa när dom kommer på yttrarna men vi lyckas hålla borta bollen. Esks startelva: Johannes Charlie A-Jesper-Erik-DK Rasmus-Isak-David S-OScar Andreas-David J bänken: fredde Jaha, då var säsongen 2023 över. Ingen topplacering men vi har inte lämnat något wo och vi har aldrig haft sura miner. Vill tacka alla som har ställt upp iår, det e fantastiskt att ett lag som Esk kan ha b-lag och vi ställer upp till varje match. Det delas även ut utmärkelser till Årets B-lagsspelare, vilket gick till Jesper Tykesson som har varit en bärande spelare i år. Årets skyttekung gick till Andreas Schön för sina 8 mål. Fotboll A/B-lag 14 okt 2023 0kommentarer
  • Seger över Vanstads IF

Esperöd-Vanstad 1-0 (1-0) David Johansson (straff) det blev en jämn match i den sista för detta år. Inget av lagen hade något att spela för mer än hedern. Esk försökte hitta ut på kanterna men tyvärr kom det för lite inlägg in i straffområdet. Båda lagen har några halvchanser innan esk tilldöms en straff i 44min. Ett fint inspel där Erik blir tryckt i ryggen och kan inte avsluta ochdomaren blåser en solklar straff. Fram stegar David J som slår den till vänster men målvakten räddar, dock blåses straffen om då dom var inne i straffområdet. Straffen gick om och David lade den i samma hörn och denna gången gick målvakten åt andra hållet, 1-0. detta står sig till paus. Andra halvlek är nästan likadan som första dock lite mer esk men man har förtvivlat svårt i anfallsspelet att göra mål. Man skapar ett par chanser men avsluten var för dåliga eller så stod man offside. Vanstad får en gyllene chans med 5min kvar att kvittera när man blir tilldömd en straff efter att David J fått bollen på handen. Straffen läggs till vänster men där ligger Johannes och räddar med händerna och huvudet. Tyvärr tar den olyckligt i huvud vilket resulterar i en stor näsa och en fläskläpp. Esk håller 1-0 tiden ut och tar hem 3p. Summering: inget att skriva hem om egentligen. 2 st lag som inte bjöd på något skönspel utan det en dag på jobbet. Nu får båda lagen vila sig lite och så får man ta nya tag i div6 2024. esks 3 stjärnor: ingen som sticker ut idag utan som sagt en dag på jobbet. Esks startelva: Johannes Isak-Joel-Charlie S-Joakim W Erik-David S Fredde-David J-Anton Rasmus bänken: Conny, Charlie A, Elias. Andreas fick ej spela. Fotboll A/B-lag 8 okt 2023 0kommentarer
  • Stabil seger för b-laget mot Spjutstorp

Spjutstorp-Esperöd 0-3 (0-1) Andreas S 2 Oscar 1 Vi begav oss till Kastanjeskolans konstgräsplan för en tuff bortamatch mot Spjutstorp. Spjutstorp kom med ett ungt lag med några ”äldre” herrar. Esk och sin sida kom med 14st hungriga spelare som ville visa att vi är bättre än vad tabellen visar. Första halvlek är en jämn halvlek. Esk rullar runt bollen i backlinjen och hitta upp på innermittfältet/forwards. Spjutstorp försöker likadant men man slår bort lite för många bollar. Esk rullar tålmodigt i backlinjen och sen försökte vi hitta in bakom deras ytterbackar. Ju längre halvleken lider så tar esk över mer av spelet och man börjar hitta in i straffområdet. Isak gav sig ut på lite äventyr och med sin snabbhet så sprang han enkelt förbi ytterbacken och vi kunde skapa lite lägen. Esks första heta chans kommer just på att isak tar sig ut på kanten och avancerar in i straffomårdet och ser Andy komma på bortre stolpen men passningen är lika stenhård som en rensning ifrån eget straffområde i 90min, så det blir tyvärr inget mål. MEN mål skulle komma. I den 39min så blir ett en tilltrasslad sitiuation i Spjutstorps straffområde. Isak och Nicklas försöker komma till skott men bollen studsar på allas ben innan den till slut kommer fram till Andy som inte tvekar utan avslutar med en distinkt skott som målvakten touchar in, 0-1. Lite välfötjänt då vi hade bra press på dom. Spjutstorp har en het chans precis efter men Johannes gör en kanonräddning på friläget. Detta står sig till paus. Vi gör 2 byten i paus när Jocke O och Beijer kommer in. Andra halvlek fortsätter esk med sitt fina rull och tålamod. Man slår inte bort bollen i onödan utan vi använder hela backlinjen tillsammans med Johannes i målet. Spjutstorps hetaste chans kommer på en kontring där bollen spelas in mellan backlinjen och Johannes men avslutet hamnade nere på torget hos Jerkers Grill. Esk vann många bollar på mitten där Isak, Beijer och Oscar slet som djur och vi samlade på oss till ett mål. Och det skulle komma i 70min när Isak tar emot bollen ca 40m från mål och ser Andy peka var han vill ha bollen i djupet och med en enkel bredsida så friställer han Andy som löper sig fri och med en vinklad yttersida rullar den sidan om målvakten, 0-2. Att det kan vara så enkelt att göra mål, ja man kan bli rörd ibland. Esk fortsatte att dominera och spiken i kistan kom med 5min kvar och det var en riktig delikatess. Johannes har bollen utanför straffområdet och ser Andy stå ensam i cirkeln på mittplan och slår en hög, fin passning som Andy på en touch frispelar Oscar som springer sig fri mot en utspringande målvakt och Oscar fintar bort han och inväntar backen för att sen rulla in den i öppet mål, 0-3. Se och lär pågar hur enkelt det kan vara att göra mål, 4st tocuh och det är mål. Esk hade bud på 0-4 också när Oscar ännu en gång springer sig fri men istället för att skjuta så passar han Anton i sidled men avslutet sitter 10cm utanför stolpen. Matchen slutar 0-3. summering: vilken insats idag. Vi gör en helgjuten insats i 90min och vi var det bättre laget. Visst det gör lite skillnad när vi har med Isak, Oscar, Johannes, Charlie S men idag var vi fan omutbara. Vi rullar lugnt runt bollen och slår inte bort många bollar. Vi hjälper till i försvarsspelet med hela laget och inga sura miner. Framåt så gör vi mål på det vi skapar och vi är nära ett par till. Esks 3 stjärnor: ***Charlie S gör en stabil insats och styr backlinjen tillsammans med Jesper. **Jesper T gör också en stabil insats i backlinje. Riktig Vidic typ. *Isak E är överallt på banan. Efter tjat så fick han äntligen spela forward och krönte insatsen med en fin passning till Andys 0-2 mål. Startelvan: Johannes Conny-Jesper-Charlie S-DK Elias-Isak-Oscar-Anton Andy-Nicklas bänken: markus j, joachim o, Mattias B Fotboll A/B-lag 6 okt 2023 0kommentarer
  • Förlust mot Sövestads IF

Sövestad-Esperöd 2-0 (0-0) det stod viktiga poäng på spel och för esks del fanns bara 3p. Första halvlek är ingen bra halvlek. Med medvind i ryggen så var det mycket Sövestad. Man skapade en hel del farliga lägen men Johannes höll tätt. Esk och sin sidan försökte hitta ut på kanterna och man hade en bra chans när Rasmus hittar Fredde på bortre stolpen men avslutet går utanför. 0-0 i paus. Andra halvlek kommer esk ut som ett nytt lag. Och framför allt så hittade vi ytorna ute på högerkanten där Fredde gång på gång tog sig förbi men tyvärr så var vi inte riktigt med i straffområdet. Vi började skapa chanser och först hade Isak en bra chans när han står i halvmånen och avslutar med ett skott högt över. Rasmus har en bra chans när han från 20m placerar en boll i stolpen men den tar i utsidan och går ut. Med 15min kvar så får esk sin hetaste chans när Fredde blir nerdragen i straffområdet och domaren blåser straff. Fram stegar David J som lägger den till vänster men målvakten chansar rätt och det blir en räddning. Riktigt tungt. Dom sista 10min satsar vi framåt vilket gör att dom kan kontra och till slut kommer deras ledningsmål, vilket tyvärr blev rullgardin ner. Esk får en straff emot sig med 3 min kvar och den sätts säkert i mål. Matchen slutar 2-0. summering: ja,det syntes att det var en viktig match. Esk kom inte upp i normal klass utan det var lite nervigt. När vi väl kommer upp i banan så är man tyvärr för lite folk inne i straffområdet för att kunna straff dom. Det är bara att ta nya tag 2024 i div 6. det är tyvärr tråkigt men med tanke på hur många spelare vi tappade inför säsongen men vi har haft lag och b-lag så vi har kämpat på. Esks 3 stjärnor: ***Fredde **Johannes *Isak esks startelva: Johannes Jesper-Joel-Charlie S-Isak Erik-David S Fredde-David J-OScar Rasmus Bänken: Charlie A, Joakim W. Andreas, Conny, Anton fick ej komma in. Fotboll A/B-lag 30 sep 2023 0kommentarer
  • Förlust mot Sjöbo IF

Esperöd-Sjöbo 0-4 (0-1) näst sista hemmamatchen i serien. Vi tog emot serieledarna Sjöbo i mossen. Vi visste på förhand hur dom ville spela så vi lade oss lågt och så fick vi se hur det gick. Första halvlek är det mycket Sjöbo och i den 11min så får deras innermittfältare enkelt glida fram och med ett välplacerat skott så blir det 0-1. lite för snältt tyvärr. Sjöbo ägde mycket boll men dom skapar inte mycket farligtmer. Esk och sin sida har ett par hörnor och frisparkar in i straffområdet men inget som målvakten har några problem med. 0-1 i paus. Andra halvlek så ökar dom tempot lite och vi försöker stretta emot men till slut gör vi för enkla misstag och dom gör 0-2 i den 50min. 0-3 kommer 20min senare på en boll bakom backlinjen där det ser ut att vara ofarligt men deras forward e rapp och e först på bollen och placerar in den bakom Johannes. Esk får bara slå ifrån sig och på slutet så får Isak bollen på sig och bollen går in retfullt bakom Johannes, 0-4. matchen slutar just 0-4. summering:i och med seger så är det nära serieseger för Sjöbo. Idag gör dom jobbet men inte mer. Tycker Åhus H är ett bättre lag MEN man har själv satt sig i denna situationen och får skylla sig själv. Esk får ta nya tag och nu gäller det att ta 6p och hoppas resultaten går vår väg. Nästa match e på lördag kl 13 borta mot Sövestad. Esks 3 stjärnor: ***Johannes S **Isak *Charlie S esks startelva: Johannes Jesper-Isak-Charlie S-Oscar Erik-Joel Fredde-David S-Charlie A Rasmus bänken: andreas, anton, elias, conny Fotboll A/B-lag 24 sep 2023 0kommentarer