• Bortamatch mot Kungälv

Idag styrde vi kosan mot västkusten igen och den här gången för att möte Kungälv. Vi förväntade oss ett revanschsuget Kungälv då det var en ganska jämn och tuff kamp på hemmaplan. Tempot drevs upp från start och Kungälv kontrade in sitt första mål efter ett par minuter. De gjorde ett snabbt mål till inom loppet av ett par minuter. Här kändes det som att det kanske skulle dra iväg i målprotokollet till Kungälvs fördel men då steppar vi upp och Signe gör sex mål inom loppet av sex minuter, snyggt framspelad av våra niometare. Detta gav enorm energi till laget och vi bara ökar. Allt stämmer och för att använda Mickes ord så spelar vi kliniskt i hela första halvlek och går till halvtidsvila med 9 måls övertag. Andra halvlek startar mycket bra och vi öser in fyra mål på dryga tre minuter. Efter att Kungälv tagit timeout hackar vårt spel lite och under en period missar vi en hel del frilägen, men vi ger inte upp utan forsätter att skapa lägen. Vi vinner till slut matchen med 29-21 och är fortsatt obesegrade i serien! Stor eloge till hela laget som verkligen visar på lagmoral och mycket energi! Nu tränar vi i veckan och på söndag tar vi emot Aranäs hemma i P-hallen. Hoppas vi ses! Juniorlag Damer 29 jan 2023 0kommentarer
  • Kiosk vt 23

Under våren har vi fått tilldelat oss två tillfällen vi ska bemanna kiosken. I höstas kunde tjejerna själva bemanna kiosken men nu ligger våra pass i samband med att vi själva spelar därav att vi nu ber er föräldrar att ställa upp. Om ni ej kan byter ni med annan förälder i laget. 5/2   13:30-15:30 Elsa + Eira 15:30-17:30   Daorsa+Vera 2/4 15:30 - 17:30 Lisa+ Kajsa Juniorlag Damer 26 dec 2022 0kommentarer
  • Eksjö BK - IK Cyrus

Idag tog vi emot Cyrus hemma i Olsbergs Arena. Det blev en ganska seg och målfattig inledning på matchen där vi följdes åt i målprotokollet. Vi klarade inte av att föra matchen på det sätt som vi brukar göra. Cyrus ställer upp med ett stukat lag men ändå lyckas vi inte dra ifrån förrän strax innan halvtid, då vi går ut i halvtidspaus med sex bollar upp. I pausen är vi överens om att allt kan bli lite bättre. Vi gör ett par snabba mål och drar ifrån ytterligare. Men sedan börjar vi slarva och det blir alltför många tekniska fel. På tio minuter tappar vi en tiomålsledning och när det återstår tio minuter av matchen har Cyrus knappat in och hämtat in fem bollar. Vi lyckas till slut vinna matchen med 21 - 17. Två poäng är alltid bra, även om den riktiga segerkänslan uteblev en aning. Positivt att Eira är tillbaka i laget efter ett långt sjukuppehåll. Roligt också att se hur Signe tar sig an sin nya roll på kanten. Sammanfattningsvis gör vi en helt okej första halvlek, men i andra halvlek kommer vi inte riktigt upp i niviå. Men vi tar nya tag och taggar för en ny träningsvecka och sedan lite julledighet. Tack till publiken som kom och stötade oss. Vi konkurrerade ju trots allt med VM-finalen i fotboll! Juniorlag Damer 18 dec 2022 0kommentarer
  • Anderstorp - Eksjö BK

Igår rullade bussen mot Anderstorp och det var dags för näst sista matchen innan juluppehållet. Sjukdom och någon skada gjorde att vi åkte med endast två spelare på bänken. Historiskt sett så har vi haft ganska tuffa möten mot Anderstorp men oftast gått segrande ur striden. Inledningen på matchen var jämn och vi följdes åt i målprotokollet. Vi gick dock ut i halvtid med en betryggande ledning. När vi gick ut i andra halvlek var vi inte riktigt på tå men efter en tidig time-out steppade vi upp och ökade på ledningen och vi kunde vinna matchen med 37-22. Vi är det starkare laget och vi orkar springa hela matchen. Extra roligt att samtliga utespelare noterades i målprotokollet. Alla spelare förtjänar en stor eloge för väl genomförd match. Nu tränar vi tisdag och onsdag för att avsluta veckan med match hemma mot Cyrus på söndag kl. 18.00. Juniorlag Damer 11 dec 2022 1kommentar
  • Helgens match

Nu på lördag spelar vårt juniorlag borta mot Anderstorps SK kl 16:30. Kan i inte följa matchen på plats i Anderstorp kan ni se den via solidsport, se länk: https://solidsport.com/anderstorps-sk-a-lag-damer/games/g/wl8r92r9 Juniorlag Damer 8 dec 2022 0kommentarer
  • Hemmamatch mot Kungälvs HK

Idag tog vi emot Kungälvs HK hemma i P-hallen. Med några spelare skadade och sjuka hade vi endast två avbytare. Första halvlek var jämn och vi och Kungälv turades om att föra matchen. Idag var det mycket som funkade i anfallsspelet men vi släppte några billiga mål bakåt. När det var dags för halvtidsvila låg vi under med två bollar. Efter tio minuter i andra halvlek hade vi jobbat ikapp och ställningen skrevs till 21-21. Matchen svänger hela tiden men vid ställningen 26-25 och fem minuter kvar tar vi en timeout lite olyckligt precis vid given målchans. Det verkade dock bli som tändvätska för oss för därifrån drog vi iväg och kunde vinna matchen med 30-25. En ganska tät och het match där domarna emellanåt tillät ganska tufft spel. Vi pallar för trycket i en nästan fullsatt hall och visar återigen hur viktigt det är med rätt inställning och ett jävlar anamma! Ett stort beröm till hela laget som krigar för varandra. Idag visar Lisa vägen framåt, inte bara med sina 11 mål, utan levererar också fina framspelningar. Kajsa, Tilda och Lövis täpper till bakåt som vanligt. Nästa match, 10 december, spelar vi borta mot Anderstorp. Juniorlag Damer 26 nov 2022 1kommentar
  • Veckans matcher

Den här veckan har vi spelat två seriematcher av helt olika karaktär. I onsdags tog vi emot Vetlanda HF hemma i P-hallen. Efter en stabil inledning, där det tycktes bli en enkel match, gick spelet helt i baklås. Vi blev stillastående och tog inga som helst initiativ, kroppsspråket signalerade inget av den lagmoral som vi är vana att se. Inget av det som funkat så bra på måndagsträningen verkade funka nu. Efter en jämn första halvlek lyckas vi trots allt att dra ifrån i andra halvlek och till slut vann vi matchen med fem bollar. Känslan efter matchen var dock inte den känslan man ska ha efter två poäng. Det gällde nog för såväl för spelare som för ledare. Men vad göra? Bara att brya ihop och komma igen! Inför dagens bortamatch mot Aranäs bestämde vi tillsammans att vi skulle lyfta oss och framförallt ha roligt på planen och stötta och peppa varandra som ett lag. Sagt och gjort. Det var ett helt annat lag som klev in på planen jämfört med i onsdags. Mycket glädje, pepp och attityd gjorde att vi fick en kanonstart på matchen. Samtliga lyfte sig rejält i dagens match. Mycket bra krigat bakåt och ett väl fungerande anfallsspel. Första halvlek var relativt målfattig och i halvtidspaus ledde vi med tre bollar. Bra snack i pausen ledde till att vi gasade i andra halvlek och kunde utöka vår ledning och tio minuter in i andra halvlek ledde vi med 14-8, mycket tack vare ett starkt försvar där vi jobbade tillsammans. Slutresultatet är dock lite oklart, då vi anser att vi inte fick med oss det sista målet. Enligt matchprotokollet skrevs slutresultatet till 22-14 i vår favör. För oss innebär det också att vi flyttar upp ett par pinnhål i serien och ligger nu på en andraplats, strax efter Mölndals HF. Stort beröm till alla tjejer som laddade om från i onsdags och visade vilket kämpalag vi är! Nu blir det träningar i veckan och på lördag tar vi emot Kungälv hemma kl. 17.00. Kom och heja fram oss till ytterligare en seger! Juniorlag Damer 19 nov 2022 1kommentar