• Referat: FC Djursholm 3 - Djurgårdens IF FF 1

Sent i fredags kväll spelade vi en knallhård och helt jämn match borta mot Djursholm i höstmörkret. En riktigt bra fotbollsmatch som Djursholms unga mycket duktiga och samspelta lag (F15A) vinner med 5-3 och därmed säkrar seriesegern i DJ 1 utan poängförlust - imponerande! Det är Djursholms samlade laginsats över 90 minuter i kombination med några riktiga klasspelare vars spets i de offensiva omställningarna och de kliniska avsluten avgör. Det är annars vi blårandiga som tar ledningen efter 10 minuters spel när Thea efter bollvinst på mittplan lobbar bollen fram till Sara som lyckas rulla in bollen bakom målvakten. Efter cirka 20 minuters spel tar Djursholm över taktpinnen en stund och pressar oss hårt, men tjejerna spelar ett disciplinerat försvarsspel och lyckas sätta press på motståndarnas duktiga bollförare och plocka bort deras vindsnabba #18. Därutöver visar Felicia prov på ett par kanonräddningar i målet och får dessutom hjälp av backlinjen som offrar sig friskt. I 40 minuten kommer dock kvitteringen och vi går till pausvila 1-1. Andra halvlek fortsätter som första och de bägge lagen turas om att föra matchen. Djursholm fortsätter att hota med sina snabba omställningar från försvar till anfall och när vi tappar positionerna hänger vi inte riktigt med när Djursholms #18 gör både 2-1 och 3-1. Otroligt snabb med och utan boll! Tjejerna repar mod och reducerar 2-3 när Olivia sliter hårt och vinner boll centralt på motståndarnas planhalva, hittar Linnea på vänsterkanten som gör sin spelare och skär inåt samtidigt som Olivia korslöper utåt och får tillbaka en smörpass i straffområdets vänstra halva som hon förvaltar på bästa sätt och sätter i krysset med vänster fot. Mycket snyggt och skickligt! Vi fortsätter jaga, vilket Djursholm utnyttjar och lyckas utöka sin ledning 2 gånger om innan India framspelad av Maja fastställer slutresultatet 5-3. Vi sammanfattar en riktigt bra och intensiv fotbollsmatch i högt tempo genom hela matchen. Genomgående mycket bra prestationer och fantastisk inställning i 90 minuter av alla spelare. Tyvärr räcker det inte ikväll utan vi får tacka Djursholm för en härlig kamp och gratulera till den välförtjänta seriesegern! Damjunior 2 okt 2022 0kommentarer
  • Referat: Älta IF 1 - Djurgårdens IF FF 1

Det ville sig inte riktigt ute på vackra Älta IP igår kväll utan det blir uddamålsförlust 3-2 mot ett hungrigt och starkt Älta. Vi hamnade ganska omgående på mellanhand. Ömsom för heta, ömsom för passiva. Visst blixtrar vi till mellan varven med fina anfallssekvenser. Hanna skjuter strax utanför efter ett fint anfall som börjar med en fantastisk press från Clara och Linn Å på vänsterkanten där vi vinner boll och snabbt vänder spelet via Linn H som hittar projektilen Hanna på högerkanten. Linn Å har en farlig frispark och Filippa har ett friläge som Ältas duktiga målvakt reder ut. Till det några halvchanser. Sammantaget är vi dock lite statistiska i anfallsspelet, slarvar en del med uppspelen, vågar inte hålla i bollen centralt på mittfältet och saknar den sista lilla skärpan i avsluten. Försvarsmässigt är vi inte så tajta och bestämda som vi kan vara och har svårt att få bort bollen framför eget mål. Vi hittar helt enkelt inte riktigt in i matchen och får lagdelarna att hänga samman. Vi gör små misstag som motståndarna utnyttjar. Älta är verkligen på, jobbar hårt för varandra, springer mycket utan boll och ställer snabbt om från försvar till anfall där de hotar med sina riviga och vindsnabba forwards. Älta leder rättvist med 2-0 i paus och utökar till 3-0 i början av andra halvlek. Motigt.. Sista halvtimmen vänder det äntligen efter att Clara visar vägen och reducerar 1-3. Vi flyttar upp spelet och alla spelarna visar prov på en fantastisk inställning, kämpar oerhört hårt och börjar skapa mycket framåt .Det är faktiskt inte alls långt från att vi går ikapp. Linn H gör 2-3 på egen hand efter att på karaktäristiskt sätt vunnit tillbaka bollen centralt ochElvira kvitterar sånär på slutet men Ältas duktiga målvakt gör en högoktanig räddning och räddar matchen åt motståndarna. Nära, men sett till 90 minuter skulle ett oavgjort resultat inte riktigt speglat matchen. Älta är ett snäpp bättre än oss ikväll. Nya tag, nu avslutar vi höstsäsongen starkt! Damjunior 8 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Djurgårdens IF FF - Stuvsta IF B

Igår kväll spelade Damjuniorerna 1-1 hemma på Östermalms IP mot Stuvstas damer i SSD1 i en tuff, jämn och välspelad match som avgörs först i slutminuterna. Tjejerna sliter fantastiskt för varandra i 90 minuter, är med i matchen från start och visar prov på ett rörligt passningsspel med många fina uppspel och anfallskombinationer genom hela matchen. Stuvsta har lite mer boll, men försvarsmässigt där Alva och Nike bildar ett nykomponerat mittlås i backlinjen, håller vi motståndarna effektivt borta från de riktigt farliga målchanserna. Samtidigt utmanas vi rejält i de fasta situationerna där vi har svårt att följa Stuvstas samspelta och individuellt starka och skickliga spelare. Vi skapar en hel del framåt. Sara spelas fri med Stuvstas målvakt och är närmast 1-0 efter ett mycket fint anfall signerat Amanda, Linn H och Stina på det centrala mittfältet som i princip väggar sig genom hela Stuvsta innan Linn väljer att bjuda in Sara som kommer ångande från vänsterkanten samtidigt som India drar med sig ett antal motståndare i en avledningsmanöver till höger. Mycket snyggt, men Stuvstas duktiga målvakt räddar denna gång. Efter drygt 30 minuter blir det Stuvsta som inte helt orättvist tar ledningen när vi tappar boll centralt i spelyta 2 och för ett ögonblick tappar positionerna och inte är lika snabba som motståndarna i omställningen. Sista kvarten av första halvlek är det fördel Stuvsta som trycker på. Vår backlinje spelar dock i princip felfritt och de få bollar som rinner igenom tar Elsa effektivt hand om och får dessutom visa prov på sin förmåga med ett par kvalificerade frilägesräddningar. Vi går på pausvila med underläge 0-1, men alla är hundra procent inställda på att vända detta i andra halvlek. Andra halvlek påminner mycket om första och bägge lagen har några kvalificerade chanser var. I slutminuterna får Stuvsta en hörna. Stina stannar kvar uppe vid mittlinjen, beredd på en snabb omställning. Hörnan slås, blårandiga vinner bollen, tar sig ut ur straffområdet och söker Stina med en längre passning som så när når fram. Bollen går över till motståndarna, men Linn H återerövrar den direkt och hittar Stina som nu förflyttat sig ut på vänsterkanten. Stina gör sin spelare, sätter fart mot mål och placerar bollen med tån längs marken i den utrusande målvaktens bortre hörn. Kvitterat 1-1 och ett par minuter senare blåser domaren av matchen. Tack alla för en härlig inställning och en mycket spännande match med flera fina individuella och kollektiva prestationer. Vi spelar på! Damjunior 6 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Hammarby IF FF FA - Djurgårdens IF FF 1

I hällregnet på Kanalplan spelade vi ikväll en mycket tuff och jämn match mot Hammarbys yngre flickakademi. Matchen slutar oavgjort 1-1. Vi inledde första halvlek mycket piggt och första 30 minuterna är jämna och de båda lagen uppvisar fint spel och byter chanser med varandra. I ett mycket fint och rörligt anfall på vänsterkanten efter en halvtimmes spel spelar sig Hammarby igenom vårt försvar och sätter 1-0 i nättaket. Efter målet tar Hammarby över matchen och pressar tillbaka oss hårt. Tack vare några helt fenomenala räddningar av Felicia i målet och en rensning av Bjurre på mållinjen står sig 1-0 när vi går på välbehövlig pausvila. Vi snackar ihop oss och samlar kraft och energi i halvtid för att hitta tillbaka till vårt spel och en snabb kvittering. Vi hittar rätt och andra halvlek inleds som första. Kanske med ett visst övertag för blårandiga. Edda har ett par distansskott som är farliga i det blöta konstgräset. Sara spelas fri och slår så när in 1-1, men Hammarbys duktiga målvakt visar också prov på kvalificerat målvaktsspel och räddar det hårda skottet. Kvitteringen dröjer cirka 20 minuter in i andra då Linn H pressar högt och vinner boll strax utanför straffområdet och spelar fram till Linn Å som rutinerat slår in 1-1. Hammarby tar åter över matchen den sista kvarten av halvleken och kommer i anfallsväg efter anfallsvåg. Vi tvingas fokusera på att försvara oss och jobba med snabba omställningar och kontringar för att hota, men det stannar vid några halvchanser. Återigen räddar Felicia oss med några helt matchavgörande räddningar. Vi sammanfattar en rejäl drabbning mot ett mycket bra Hammarby i en match som kännetecknades av mycket kamp, men också fint fotbollsspel av båda lagen på en mycket blöt Kanalplan.. Damjunior 29 aug 2022 1kommentar
  • Referat: Djurgårdens IF FF 1 - IF Brommapojkarna F16-19:3

Säsongens första match i Stff DJ1 spelades mot BPs F16-19:3 på ett soligt Hjorthagens IP där vi förstärkta av Amanda, Aurora, Isabelle och Nike från F2007:1 och Fanny, Nelli och Siri från F2007:2 spelar oavgjort 2-2. Tjejerna inledde matchen piggt och satte tidigt hög press på BP och Isabelle gör 1-0 redan efter 5 minuter efter ett fint presspel tillsammans med Filippa, Karin och Sara. Spelet var dock jämnt och inget av lagen fick något större spelmässigt övertag. Det blir ändå blårandigt som utökar efter knappa halvtimmen i ett anfall där tjejerna bara bestämt sig för att få in bollen. Siri och Karin sliter hårt för att få in bollen i en tilltrasslad situation framför BPs målvakt, men det blir till sist Hanna som distinkt slår in 2-0 när hon kommer med fart från vänsterkanten. Efter en period av fint spel tappar vi lite av initiativet och dagens motståndare som visar på en härlig inställning och stark laganda äter sig in i matchen och får ett visst övertag i slutet av första och större delen av andra halvlek. Reducering 2-1 kommer strax före paus och kvitteringen till 2-2 efter en dryg timmes spel. Det är väl först sista perioden av matchen som vi tycker att vi får riktig ordning på spelet igen. Vi jobbar på, nu är höstsäsongen igång i full sving! Stort tack till våra blårandiga systrar i F2007 ! Ni har en fantastisk inställning, sliter stenhårt och gör alla mycket fina prestationer idag. Ett särskilt tack till dagens målvakt Fanny som med kort varsel går in och uppvisar ett mycket bra spel med många fina räddningar och säkra ingripanden. Grym insats! Damjunior 21 aug 2022 0kommentarer