20:00

Ingarö IF 3

Referat: Djurgårdens IF FF 3 - Ingarö IF 3

Ikväll spelade vi seriefinal mot Ingarös duktiga F17 på Bromstens IP i Stff division 2.

Strax före samling fick Stina kvällens målvakt tyvärr kasta in handduken på grund av feber. Tur då att Moa var hemma på permission från militärtjänst i Boden och att Elin utan minsta tvekan tog på sig målvaktshandskarna.

Med 11 spelare i kvällens matchtrupp inledde vi mycket starkt. Vi förde spelet på motståndarnas planhalva och kom till många avslut. Vi lyckades dock inte göra mål även om det var mycket nära ett par gånger. Efter cirka 25 minuters spel började Ingarö arbeta sig in i matchen och tog över spelet på mittfältet. De fick igång löpningarna utan boll och började hota. Försvarsspelet fungerade emellertid mycket bra där Elin utgjorde en extra spelare i backlinjen med sitt höga utgångsläge. Vi backade kanske hemåt lite väl långt ocg det blev långt mellan lagdelarna i anfallsspelet vilket gjorde att vi inte fick till vår speluppbyggnad. Efter knappa 40 minuters spel gör Ingarö 0-1 i en lite slumpartad situation som börjar med en kollision och bolltapp från vår sida på mittplan.

Ingarö var pigga och hungriga och fortsatte att föra matchen i inledningen av andra halvlek medan vi inte riktigt förmådde hålla ihop lagdelarna eller orkade vinna andrabollarna. Ingarö kom istället i anfallsvåg efter anfallsvåg och gör två mål under de inledande tio minutrarna. Elin står för ett par riktigt kvalificerade räddningar men Ingarö är snabbast på och rakar in returerna.

Vi lyckas arbeta oss in i matchen på nytt och avslutar med bra spel de sista 15-20 minutrarna. India jobbar stenhårt och är nära ett par gånger innan Karin till sist vinner boll och hårt uppvaktad driver bollen ner till kortlinjen där hon spelar in den till Sara som kommer i hög fart mot mål och kan rulla in reduceringen och kvällens slutresultat 1-4. Starkt kämpat i 90 minuter och extra stort tack till Moa som inte rört en boll sedan juni och Elin som gör en fin insats i målet. Grattis Ingarö till segern, tack för bra match! Nya tag på söndag!