19 juni 2021
16:00

Djurgårdens IF FF 1

Referat: IK Frej Täby FF 1 - Djurgårdens IF FF 1

I dagens andra match mot IK Frej på Vikingavallen fick vi oss en fotbollslektion mot ett hemmalag som spelade ett rörligt, snabbt och vasst passningsspel och kunde såra oss i djupet gång på gång. Vi var för dagen förstärkta av Felicia (målvakt) och Mirre från FA19. Båda stod för jättebra insatser, tack tjejer för att ni ställer upp och vill spela med oss! Annars gick vi inte in i matchen med de bästa förutsättningar: för att få ihop fullt lag var det planerat att ett antal tjejer skulle dubbla och dessa kom alltså till spel med andan i halsen efter att just ha avverkat 90 minuters spel mot Lidingö: Stina, Jojo, Lollo, Linn H. Efter att vi fått ett återbud från FA19 skrev vi även in Elin H som spelare mot Frej. På pappret var vi därmed 16 spelare i den trupp som startade men ganska snart visade det sig att den redan spelade matchen hade tagit ut sin rätt och både Jojo och Lollo fick kliva av efter bara några minuters spel. Frej inledde mycket vasst och redan efter fem minuter tog de ledningen, 0-1, sedan det öppnats stora ytor i mitten. I den 16 minuten kom 0-2 sedan Felicia först gjort en fin räddning på ett distansskott men där Frej kunde raka in returen i mål. India skrapade upp ett stort sår på knät och Johanna fick agera sjuksyster och lägga om detta så att India kunde fortsätta matchen. Nästa Frejmål kom i matchminut 29, 0-3. På övertid i första halvlek lyckades Frej få in ytterligare ett mål. Kort sagt, en rejäl överkörning. Tjejerna hämtade sig dock och gjorde en mycket bättre andra halvlek som slutade mållöst och där vi höll spelet uppe mycket bättre och skapade flera chanser. Mot slutet hade Jojo piggnat till så pass att hon kunde gå in och förstärka i backlinjen med sin snabbhet. En stor eloge till Linn H, Stina och Elin H som alla tre spelade stora delar av Frejmatchen och därmed fick nästan 180 minuters fotboll i benen i stekande värme. Hoppas att Lollo återhämtar sig snabbt och att Tyra, som fick utgå efter en smäll mot knät, snart är tillbaka i spel igen. Tack tjejer för att ni fortsatte att kämpa och visade att ni kan spela bra fotboll i andra halvlek!