20 september 2020
14:00

Djurgårdens IF FF 3

Referat: AIK FF 1 - Djurgårdens IF FF 3

Tyvärr fick vi ingen revansch efter vårens snöpliga 0-1 förlust mot AIK. Dagens match slutade med en ny förlust, 1-3, efter en tämligen blek insats. Vi var inte riktigt vakna från start och AIKs ledningsmål kom redan efter 20 sekunder efter en slumpartad situation som uppstod ur intet. Efter den chockstarten tog vi i vart fall tag i spelet och började skapa tryck. Det resulterade i några hörnor och ett antal skott från ganska långt håll som inte blev särskilt farliga men sedan fick Lollo skottläge mitt i straffområdet och avslutet strök ribbans överkant. Även om vi hade mest boll så kändes AIKs snabba omställningar hela tiden farliga. I mitten av halvleken fick AIK en frispark ganska långt utanför straffområdet. Frisparksskytten fick på en jätteträff och bollen smet in under ribban, 0-2. Sista 15-20 minuterna kopplade vi ett järngrepp om spelet och tryckte fast bollen på vår offensiva tredjedel. Vi skapade flera riktigt vassa chanser som borde resulterat i mål men bollen ville inte in. I andra halvlek sjönk spelkvaliteten och vi fick aldrig till något vägvinnande passningsspel. Vi hade svårt att få fast bollen i anfall och etablera ett ordentligt tryck. Vi förlorade för många andrabollar och hade inte riktigt den där glöden och hjärtat som normalt kännetecknar vårt spel. Hoppet tändes ca 10 minuter in i andra halvlek när Lollo slog en perfekt hörna som Edda, helt omarkerad, möte med huvudet och reducerade till 1-2. Glädjen blev dock kortvarig eftersom AIK rann igenom i anfallet efter och rullade in 1-3. Vi försökte och försökte men fick inte igång spelet och lyckades egentligen inte skapa några riktigt vassa reduceringschanser. En rolig notering är att Linn Å var tillbaka i DIF-tröjan efter en tids uppehåll, varmt välkommen tillbaka! Särskilt tack till Stina som svarade för en fin insats i mål. Vi får samla ihop oss och ta nya tag imorgon.