Sätra BP 1
1 oktober 2020
20:00

Referat: Sätra SK - Djurgårdens IF FF

Ikväll fick vi en fotbollslektion när vi mötte ett jätteduktigt Sätra i J19-serien. Sätras seger var odiskutabel men kanske ett par mål för stor. I första halvlek spelade vi tätt, låg nära och släppte inte till särskilt mycket. Backlinjen med Jojo och Maggie som mittlås och Elin H och Filippa från F19 på var sin kant stod rätt och var följsamma och kvicka när det behövdes. Mittfältet stängde till och längst fram jagade India växelvis med Lotte utan att de fick så många vettiga bollar att jobba med. Det gick lite för fort för att vi skulle kunna etablera några längre stunder av eget spel. I första halvleks sista minut kom Sätra i ett anfall på högerkanten och deras spelare drev bollen längs kortlinjen och fick in en passning som möttes perfekt och så hamnade vi i 0-1 underläge. Lite jobbigt att få det baklängesmålet precis innan halvtidsvilan. I andra halvlek försökte vi trampa igång och höja bolltempot men blev flera gånger hårt straffade av Sätras snabba omställningar. Ganska tidigt i andra halvlek kom 0-2 efter ett snabbt Sätranfall. I anfallet efter skapade vi en jättechans efter inspel från högerkanten men Sätras målvakt stod för en suverän räddning på närskottet från (tror jag) Sofie An. Lite snöpligt då att Sätra omedelbart rann igenom igen och tryckte in 0-3. Vi höll trots underläget spelet väl uppe och hade ganska mycket boll. En ny jättechans skapades när Maja plötsligt blev ren framför mål men skottet gick över. Istället för 1-3 blev det tunga 0-4 med ca 20 minuter kvar att spela. Vi skulle dock få in ett tröstmål när Maja och Lotte pressade högt och Lotte fick läge och la in 1-4. Hon gjorde därmed sitt första mål i DIF-tröjan, grattis! Målskyttet avslutades när Sätras tidigare djurgårdsspelare Katta klackade in 1-5, vilket - tror jag - var hennes tredje mål för dagen. I mål gjorde Edda återigen en mycket stark insats med flera jättefina parader och vältajmade utrusningar. En bra match där alla kämpade och slet och försökte men där vi inte riktigt räckte till.
Stark insats även av Ulf A som helt oförberedd fick hoppa in och döma när den ordinarie domaren uteblev!