26 september 2020
16:30

Älvsjö AIK FF

Referat: Djurgårdens IF FF - Älvsjö AIK FF

Dagens match mot Älvsjö i J19-serien blev en mycket jämn och tuff drabbning där vi lyckades hålla undan och vinna med 3-2 efter en fantastiskt fin insats av alla tjejer.

Matchen inleddes lite avvaktande men ganska snart fick vi ett visst övertag. Målskyttet inleddes efter en dryg kvart då Sofie An blev frispelad till vänster i straffområdet och rullade in 1-0 via högra stolpen. En stund senare kom också 2-0 genom India efter en dråplig situation där Älvsjös målvakt inte fick plocka upp en bakåtpassning och både Lotte och India rusade på och India lyckades sno bollen och än en gång rullades den in via högra stolpen. Älvsjö slog omedelbart tillbaka och reducerade till 2-1 när deras anfallsspelare fick tag i en hemåtnick som inte nådde hela vägen till Edda i målet. Ganska snart därefter utökade vi ledningen igen efter ett av de vackraste anfallen på länge när bollan spelades upp av Victoria längs högerkanten och sedan in till Sofie, vidare ut till India som drev ner mot kortlinjen och spelade in till Lotte som spelade vidtare bollen till Ida som bara hade att sätta bredsidan till för att rulla in 3-1. Makalöst fint spelat.

I andra halvlek jagade Älvsjö en reducering men tjejerna jobbade stenhårt för att inte släppa till något. Älvsjö hade det mesta av spelet men lyckades inte skapa särskilt många klara chanser. Vi var inte ofarliga och både Ida, India, Lotte och Alva oroade med snabba löpningar i djupled. Tiden gick och Älvsjö fick inte utdelning förrän med tre minuter kvar då Edda styrde ett skott som tog i ribban och sedan seglade in i det vänstra krysset. Längre än så kom de dock inte och vi kunde hålla undan till en jätteskön seger.

Lotte gjorde sin första match i DIF-tröjan och visade vilken snabb och teknisk spelare hon är. En målpass idag och ett jättefint arbete matchen igenom. Stina fick återigen extraknäcka som mittback bredvid Jojo stora delar av matchen då Tyra inte var riktigt återställd och klar för 90 minuter efter sin sjukdom. Stina gjorde det fantastiskt bra, var säker i sin placering och strark i brytningarna. Överlag många starka insatser men dagens hjältinna var Edda i målet som svarade för några enastående benparader och räddade oss vid några tillfällen med vältajmade utrusningar. Dessutom har ju Edda ett enormt tillslag och hon trog iväg utsparkar och insparkar både långt och välplacerat. Fantastiskt roligt att se tjejerna idag!