Hammarby IP 1
20 september 2020
20:00

Referat: Hammarby IF FF - Djurgårdens IF FF

Kvällens tillställning på Kanalplan mot duktiga Hammarby i J19-serien blev mycket tät och jämn. Matchen inleds i högt tempo och kännetecknas av mycket energi, rörelse och fina passningskombinationer från båda lagen. Lagen byter lite halvchanser med varandra innan första riktigt vassa målchansen dyker upp efter tio minuter när Stina skjuter ett hårt skott i ribban efter ett mycket fint uppspel genom hela laget. Det blir dock Hammarby som tar ledningen efter att ha fångat upp en felpass på mittplan och mycket snabbt ställer om och skickligt kontrar in 1-0 bakom en chanslös Edda i målet. Tjejerna fortsätter sitt fina spel, tar ägarskap över mittfältet och sätter hög press på motståndarna för att kvittera. Efter cirka en halvtimme sätter India också mycket rättvist kvitteringen när hon tar sig förbi försvararna och avslutar med ett patenterat skott i nättaket. Strax därefter utökar vi också ledningen till 1-2 efter kvällens prestation. Edda gör en benparad och räddar ett hårt skott från Hammarby som försvaret tar hand om och via mittfältet spelar upp till India som felvänd möter bollen på egen planhalva. Hon vänder upp och driver i mycket hög fart bollen ner till motståndarnas vänstra hörnflagga där hon slår bollen snett bakåt framför mål där Thea möter upp och utökar ledningen. Mycket snyggt! Tjejerna har flow och under andra halvan av första halvlek sitter både försvars- och anfallsspelet som vi vill. Hela laget gör jobbet hela vägen från målvakt, backlinje och mittfält fram till anfall. Efter pausvilan tar Hammarby för sig mer och mer av spelet och jagar kvittering. Vi trycks tillbaka av anstormande motståndare och får lite svårt att vinna andrabollarna och hålla i spelet som i första. En bit in andra kommer ganska rättvist kvitteringen 2-2. Det såg inte ut att bli fler mål, men Thea ville annorlunda och från ingenstans skjuter hon i sista minuten ett överraskande skott som letar sig i mål och slutresultatet skrivs till en glädjande seger med 2-3.