• Referat: Toarpsalliansen U - IFK Örby

Toarpsalliansen U - IFK Örby 1-4 (0-2) Fin och solig kväll på Målevi. På andra planhalvan väntade tuffast möjliga motstånd. I den 3-rondiga serien har vi blandat och gett lite mot Örby. En oavgjord och en storförlust i tidigare möten, gjorde att vi var sugna på revansch. Samtidigt går Örby för serieseger, så dom var inte alls intresserade av att släppa till något gratis. Att dom hade med spelare med erfarenhet från sitt damlag i div 1, talar väl sitt tydliga språk. Matchen börjar i ganska högt tempo och initiativet växlar. Allt eftersom börjar ändå Örby få ett övertag och skapar en del farligheter. Sanna står dock i vägen och räddar bl a ett friläge. Att båda lagen var taggade märkets definitivt. Hårt och tufft, emellanåt fult, närkampsspel med en del efterslängar från båda lagen, gjorde att domaren fick plocka upp det gula kortet några gånger under första halvlek. Det gör bl a att vi tappar lite fokus och hamnar längre ifrån motståndarna i försvarsspelet. Det utnyttjare Örby och gör två snabba mål i mitten på halvleken. Vi lyckas ändå samla ihop oss och avslutar halvleken ganska bra, men i underläge 0-2. Bra med lite paus för att hitta mer rätt i både spel och huvud. I andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lag och kan pressa tillbaka Örby. Vi har flera bud på reducering men det dröjer fram till minut 63 innan vi får till det. På en hörna går returen ut till Nellie, som kan trycka upp bollen i krysset. Reducerat och med känslan att det går att göra fler mål. I det läget känns också Örby lite skärrade. Men idag var dom mer effektiva. Med kvarten kvar får deras bästa spelare lite för mycket utrymme och hon gör inga misstag, utan sätter sitt andra mål för dagen fram till 1-3 (Sanna var ändå jäkligt nära att ta den!!!). Vi fortsätter att spela bra men uppförsbacken blir lite för tung. I slutet kan också Örby göra sitt 4:e mål på en frisparksretur. Sammantaget gör vi en riktigt bra match förutom en svacka i mitten på första halvlek. En tuff och lite småful match med mycket kamp. Men också mycket bra fotboll från båda lagen. Resultatmässigt hade den kanske kunnat sluta annorlunda om vi fått in kvitteringen, men idag var det Örby som var effektivast. Nästa U-lagsmatch är 19 september. Tyvärr lite stora glapp mellan matcherna då lag har dragit sig ur efter serieläggningen. Seniorlag Damer - Toarpsalliansen 9 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Toarpsalliansen - Mariedals IK

Toarpsalliansen - Mariedal 2-1 (1-1) Fin kväll, fin gräsmatta, mycket folk! En härlig fotbollsfredag helt enkelt. Dessutom två taggade lag som båda var i behov av poäng men i olika delar av tabellen. Jämn inledning men Mariedal är lite hetare och får en frispark i 5:e minuten i farligt läge. Bra slagen men Rebecka får fingrarna på den och tippar den i stolpen. Tyvärr får vi inte tag på returen utan en MIK-spelare kan raka in bollen till 0-1. Tufft men bara att jobba på. Fortsatt jämnt spel och vi skapar några riktigt heta chanser, men bollen vill inte in. Inte förrän i minut 26 då Mathilda får på ett skott strax utanför straffområdet. Målvakten är på bollen men lyckas inte tippa den utanför stolpen. 1-1 och rättvist kvitterat. Halvleken fortsätter med jämnt spel och mycket kamp. Inga fler mål men en liten fördel till oss i vassa chanser. Inte mycket att påpeka i paus mer än att fortsätta hålla fokus och kriga på. I andra halvlek börjar MIK bäst och trycker tillbaka oss de 10-15 första minuterna. Vi har svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och bortaspelarna känns lite hetare. Vi försvarar oss dock med mycket hjärta och MIK lyckas inte skapa någon riktigt farlig chans. Efterhand börjar vi också att få ordning på det offensiva spelet. Nu är det vi som trycker och MIK som får slå ifrån sig. Vi spelar oss fram till flera fina lägen och närmast är Mathilda, som liggande försöker raka in bollen som tyvärr räddas på mållinjen av MIK-spelare. MIK hotar hela tiden med långa bollar bakom våra ytterbackar. Allt eftersom halvleken går känns det mer och mer som att matchen ska sluta oavgjort. Men idag har vi det lilla extra fokuset som behövs för att vinna. I 89:e minuten kommer vi runt fint på högerkanten. Fint passningsspel och bollen spelas till slut snett bakåt till en fri Emelie strax utanför straffområdet. Emelie gör inget misstag utan siktar och skjuter ett lågt hårt skott, otagbart för målvakten, vid stolproten fram till 2-1. Vi håller undan sista minuterna och ser till att samtliga poäng stannar kvar i Toarp. Så jäkla gött! Efteråt, på BT:s fråga, "Går det att med ord beskriva hur viktig denna seger var?", är det enkla svaret: "Nej det går inte att med ord beskriva hur viktig denna seger var!" Nu tog vi oss förbi Östadkulle upp på kvalplats. Nästa lördag möts vi i en "6-poängsmatch". Dessförinnan spelar U-laget hemmamatch mot Örby på Målevi på måndag. Välkomna då! Seniorlag Damer - Toarpsalliansen 1 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Brämhults IK - Toarpsalliansen

Brämhult-Toarpsalliansen 4-0 (3-0) Det är alltid tråkigt med en förlust men man får väl skriva en liten sammanfattning i alla fall idag om matchen mot Brämhult som vi förlorade med 4-0. Idag så ligger vi bra defensivt i positionerna de första 20 minuterna. Dock orkar vi inte flytta upp ordentligt när vi vinner bollen. Vi släpper sen tyvärr in 1-0 i 23 minuten och efter det så tappar vi positionerna mer och får det jobbigt med Brämhult, som löper väldigt mycket och är mycket aggressivare än vi. Brämhult gör sen två mål till innan pausen och vi ligger under med 3-0 i halvlek. I halvlek så ändrar vi system och spelar 4-3-3 med hög press. Det blir nu mer kamp och vi gör återigen bra 25 minuter innan konditionen tryter. Vi ska ha en solklar straff i andra halvlek då Hanna blir fälld men det var inte domaren som avgjorde matchen. Brämhult gör sen 4-0 på en snabb omställning och vi tittar lite för mycket på boll istället för spelare när målet görs. Vi tar nya tag i veckan som kommer med hårda och fokuserade träningar sen är det match och revansch mot Mariedal på fredag hemma på Gårdavallen klockan 18:30. Seniorlag Damer - Toarpsalliansen 1 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Toarpsalliansen - Rävlanda AIS

Toarpsalliansen - Rävlanda 0-2 (0-2) Första matchen för året på Målevi som visade sig från sin bästa sida. Kort nyklippt gräs och fint väder. Mycket publik på plats och förväntningarna var höga efter vår fina höstinledning. Tyvärr orkar vi inte följa upp med med ytterligare en seger. Visserligen började matchen med chanser åt båda håll och hade vi lyckats utnyttja våra lägen, hade det kanske slutat annorlunda. Istället blir det Rävlanda som lyckas bättre att utnyttja sina lägen. Dom spelar också lite rakare, distinktare och med bättre inställning. Efter 24 minuter står det 0-2 och då har ändå Rebecka räddat ett par klara lägen. Sista 15-20 tar vi över mer men antingen så går inte sista passen fram eller också skjuter vi på täckande spelare. 0-2 står sig halvleken ut. I andra ligger vi på mer och går för reducering. En tidig hörna blir ett bra läge där målvakten får sträcka ut. Men trots ett visst spelövertag blir vi omständliga och har svårt att skapa riktigt farliga lägen. Rävlanda försvarar sig också bra och hotar hela tiden med kontringar. Det blir inga fler mål utan Rävlanda vinner med 2-0. En tuff och jämn match som egentligen kunde slutat hur som helst. Rävlanda känns dock något hetare idag och är bättre på att ta vara sina chanser. Vi får ladda om till nästa match som är redan på lördag. Då ska vi ge Brämhult en ordentlig match. Vi hoppas på en ordentlig bortaklack på Brämhults IP. Seniorlag Damer - Toarpsalliansen 1 sep 2019 0kommentarer