• Referat: Deje IK - FBK Karlstad 3

Här nedan följer statistik, övriga resultat från omgången samt matchrapport från vinsten i lördags. Sommaro IF - Olsäters SK = 4-4 Forshaga IF - Råtorps IK = 4-3 Norrstrands IF - ÖDIK = 5-1 Deje IK - FBK Karlstad = 7-0 (2-0) 1-0 Nadjibullah Hamidi (Mattis Berg) *12 2-0 Niklas Kämpeskog (utan ass) *20 3-0 Kim Eriksson (Mattis Berg) *66 4-0 Mattis Berg (Erik Nilsson) *70 5-0 Erik Nilsson (Mattis Berg) *80 6-0 Mattis Berg (Kim Norberg) *81 7-0 Mattis Berg (Erik Nilsson) *88 Publik: 106 (enligt domarrapporten 103) Uppställning 4-2-3-1 1. Jonatan Fors 2. Robin Olsen(k) 4. Emil Svärd 5. Eric Nilsson 21. Kim Norberg 12. Gustav Henriksson 6. Niklas Kämpeskog 16. Olle Gullmar 13. Erik Nilsson 7. Najibullah Hamidi 34. Mattis Berg Avbytare: 3. Anton Henriksson, 8.Geza Posta, 14. Kim Eriksson, 15. Andreas Mattsson, 18. Albin Hagström Statistik Dejes siffror först och inom parantes första halvlek Skott mot mål 26-1 (12-1) Skott på mål 12-1 (6-1) Hörnor 7-5 (3-5) Frisparkar 6-5 (3-3) Offside 3-2 (1-2) Gula kort 1-4 (0-3) Matchrapport från tränaren Tomas Räisänen: "Lördag och säsongen igång igen. Kändes som sommaruppehållet varit väldigt långt denna gång. Varit bra träningar inför och känslan var att vi bör ha kommandot i denna match inför. Innan matchen pratade vi om att vi ska gå in med hög svansföring, speciellt på hemmaplan. Vi är serieledare och det är vi tack vare allt hårt jobb vi gjort fram till nu, därför krävs det precis samma jobb som innan och att inte slappna av. Killarna taggade och känslan är riktigt bra inför matchen. Matchen dras igång av mannen i svarts pipa. Det blir ganska högt tempo i början, där det blir lite halvchanser åt både hållen. FBK får flera hörnor i rad och det är ganska jämnt spel. Skönt då att i den 12:e få utdelning, via ett inkast från Olsen långt ner på vår högerkant . Bollen kommer in i straffområdet där Mattis får en lätt touch på bollen fram till Najibullah som stänker in bollen i nät! Vi tar över lite mer av spelet nu, FBK får några långbollar som kan hota men vi reder ut dem. Åtta minuter efter första målet så gör vi 2-0. Vi har hörna som slås in och bollen studsar runt en stund i straffområdet innan den går ut till halvmånen, där är Kämpeskog som avslutar distinkt! Ju längre halvleken går desto mer tar vi över och kunde gjort något mål till. Vi går till pausvilan med ledning och vi pratar om en hel del detaljer i spelet vi kan göra ännu bättre. Vi var belåtna men inte nöjda. Vi kommer ut till andra halvlek men har i början lite svårt att få igång spelet ordentligt. Blir lite väl många avgörande passningar i svåra lägen. Vi fortsätter att skapa ändå men vi kan bättre. Det blev bättre också. Vi dominerade spelet och när vi trycker in 3-0 via Kim Eriksson så faller FBK ihop lite mer. De blir väldigt låga och vi spelar riktigt bra fotboll nu. Målen ramlar in och det är flera vackra mål via kombinationer. Vi hade bud på fler mål men det slutar med sju och det är gott nog. En fin seger där vi är klart bättre, härlig start på höstsäsongen. Mattis Berg gör hattrick i både mål och assist idag. En kanon insats av honom men hela laget ska ha beröm. Vi jobbar metodiskt i den här matchen och trycker ner motståndarna. Stort tack till alla på plats! Så jäkla kul att ni kommer. Nu fokuserar vi om till nästa match, borta mot Olsäter. Kommer bli en tight spännande match och hoppas många kommer och kollar då med!" Som Tomas nämner så är nästa match mot Olsäter på lördag klockan 1500 . Nästa hemmamatch är mot ÖDIK lördagen därpå också det klockan 1500. A-lag Herrar 14 aug 2023 0kommentarer