• Referat: Brunflo FK - Heffnersklubban BK 2

Det känns som det går att göra en kopia med blåstencil på denna match till matcher tidigare under säsongen och hösten. Vi börjar extremt bra och har ett bollövertag där Heffnersklubban inte får möjlighet att sätta sina bollar i djupled på forwards och när de gör det har vi bra koll på dem. Men tyvärr gör de 0-1 precis innan halvtidsvilan som alltid är det ett psykologiskt mål som sätter griller i huvudet. Vi pratar ändå om att fortsätta vårt spel och inte bli stressade över underläget. Andra halvlek får karaktären av kämpa och inte så mycket bollrullande utan mest långbollar från båda lagen. När de gör 0-2 går både humör och kvalitet ner hos oss men med Beccas 1-2 på en retur som Saga kämpar fram får vi ändå ett hopp och tror att Aina har satt kvitteringen men domaren blåser frispark när mv hinner ta bollen någon tiondel innan. Vi har till det en stolpträff av Millan på en hörna strax efter men tyvärr slutar även denna match med en förhatlig uddamålsförlust. Millan får guldskon för sitt uppoffrande ytterbacksspel med fina crossbollar, Sofia visar med sitt inhopp i andra halvlek att hon konserverat formen under sommaren men hela backlinjen får beröm för en svår match mot ett motstånd med många platsbyten. Vi tar nya tag redan tisdag mot Vemdalen i div 3 kl 19:00 i elljuset på Åkreängs konstgräs. Välkomna A-lag Damer Fotboll för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IFK Timrå - Brunflo FK

Ytterligare en snöplig och tung förlust. Som vanligt startar vi riktigt bra och har ett antal bra chanser till att göra 0-1 men det sista fungerar inte. De får till en omställning och gör 1-0 vilket gör oss stressade till att försöka göra det avgörande lite för snabbt. Skapar ändå chanser och håller dem borta från straffområdet. I andra startar halvleken med vi till slut 1-1 genom Nike som i boxen lägger in den och vi får andrum och har spelövertaget men tyvärr får de göra 2-1 på en snett inåt bakåt. Strax efter detta har vi åter en chans till kvittering men avslutet går mitt på målvakt. De vänder och i en omställning gör de 3-1. Vi förändrar i och med detta en förändring för att gå för en reducering men tyvärr står sig resultatet matchen ut. Summering har vi till stor del övertag i spelet men återigen svårt att göra mål. Till skillnad mot vissa matcher har vi ett lugn i vårat spel. Guldskon går idag till Ellen som gör debut i div 2 med ett bra inhopp på ytterbacken, Liv gör en stabil match och skapar ytor hela tiden. Elina gör några riktigt bra löpningar i hemjobbet och är stabil. Nästa match mot Heffnersklubban på söndag kl 13:00 A-lag Damer Fotboll för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Krokom/Dvärsätts IF - Brunflo FK2

Bortamatch i div 3 på onsdagkvällen på ett solstrålande Hissmovallen som bjöd på i princip perfekta fotbollsförutsättningar. Även lite annorlunda för kvällen då undertecknad fick ett återfall och gästspelade som matchcoach i huvudtränarens frånvaro. Vi lade upp en matchplan där vikten av skärpa, vilja och mod var ledstjärnorna där vi var övertygande om vikten av att spela bollen med precision och högt tempo skulle vara utslagsgivande och ge utdelning. Tyvärr började inte matchen som vi vill eller planerat då vi gödslade bort bollar i uppspelen med slarviga passningar vilket gjorde att vi gång på gång fick börja om och lägga alldeles för mycket energi på att värja oss från Krokoms höga press, som i sig torde varit ganska enkelt att spela oss ur, men vi hade helt enkelt inte skärpan att göra det första halvtimmen. Mot slutet av halvleken fick vi bättre ordning på spelet och lyckats ställa om både en och två gånger som med lite flyt hade mött ett bättre öde och därigenom fått gå till halvtidsvila i ledning. Så blev inte fallet och vi ägnade halvtidsvilan till att noga analysera de punkter vi måste förbättra för att gå framgångsrika ur kvällens batalj. Andra halvlek startade vi som ett helt annat lag där vi spelade med skärpa och tålamod och följdaktligen radade upp målchanserna. Vi fortsatte spela med tålamod och känslan var att snart skulle bollen hitta in i nätet. Dock visade sig säsongsproblemet gälla även det här matchen - vi skapade ett antal riktigt bra lägen men lyckades inte sätta den i mål. Därför jobbigt när vi i inledningen av en anfallsuppbyggnad med kvarten kvar tappade bollen som tillslut gjorde att Krokom kumde få in bollen. Jobbigt läge och med en känsla av att det inte kändes helt rättvis tog vi oss i kragen och konstaterade att vi hade en stund på oss att vända på steken. Vi stuvade om mer offensivt vilket naturligtvis är en chansning men i läget som var hade vi inte något val. Därför så skönt när Millan med enbart några minuter kvar distinkt tryckte in bollen med en nick på hörna som skarvades vidare in i mål. Glädjen total, men samtidigt uppenbart att vi var hungriga på mer och fortsatte gå för det. Vi får tacka gudarna och Klara i målet för fantomräddningen i slutsekunderna som kunde straffat oss smärtsamt. Summa summarum fick lagen en halvlek var och det oavgjorda resultatet får nog ändå ses som rättvist utifrån matchbilden över 90 minuter. Millan utsågs välförtjänt av kvällens matchsponsor till matchens lirare efter hårt arbete, klokt spel och som aldrig vek undan. Klara Strid fick kvällens guldsko för en riktigt bra prestation matchen igenom som var positivt att se och som bådar gott för framtiden. Roligt också att se Mira Hägreds återinträde på planen - varmt välkommen tillbaka! Tack för chansen att åter stå på sidan och coacha och lycka till i fortsättningen av höstserierna tjejer! //L A-lag Damer Fotboll 28 aug 0kommentarer