Svenstorps IF

Referat: Borrby IF - Svenstorps IF

Borrby IF - Svenstorps IF 1 -1 (1-0)
Målskytt: Hugo Blixt

Åter en match där vi tappar en ledning och spelar oavgjort. Motståndet denna gång var mot Svenstorps som tippas tillhöra toppen av serien och de levde upp till de högt ställda förväntningarna. Av lagen BIF mött hittills så är Svenstorp det klart starkaste laget. Stora, starka och fysiska!
Matchen började dock på ett bra sätt för Borrby och vi vaskade fram ett par bra hörnor och höll spelet väl uppe. Efter hand så började Svenstorp äta sig in i matchen och skapade ett par riktigt farliga lägen som Joel gjorde högkvalificerade räddningar på. Efter cirka 20 minuters så jämnade spelet ut sig och det var mycket kamp och krigande över hela planen. I halvlekens sista minut så gjorde Hugo Blixt mål och Borrby kunde gå till halvtidsvila med 1-0.
I andra halvlek ökade Svenstorp trycket mot Borrbys mål och det osade katt flera gånger om, innan de till slut fick in kvitteringen i matchminut 68. BIF hade dock en del farliga lägen och på en frispark hade vi en trippelchans som dock blev resultatlös. Ludvig hade också en ypperlig chans på ett fint inlägg från Linus Knutsson. Dock gick nicken över ribban.
Det sista 15 minuterna av matchen var en hård press mot Borrbymålet, men med en del tur och en del skicklighet så klarade vi av att freda målet tiden ut.
Beröm till alla för kämpainsatsen, med ett litet extra plus till Joel för avgörande räddningar i första halvlek.
Nästa match är på bortaplan mot Lövestad torsdagen den 2 maj. Då hoppas vi på 3 poäng.