Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Börje SK Herrlaget

Följ

Herrlaget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Börje SK 2 2 2 0 0 6
2 Bälinge IF 3 0 0 0 0 0
3 Tobo/Örbyhus FF 0 0 0 0 0
4 Almo/Upplands-Ekeby IF 2 0 0 0 0 0
5 Tierp City FC 0 0 0 0 0
6 SK Iron 2 0 0 0 0 0
7 IK Rex 2 0 0 0 0 0
8 Harbo IF 2 0 0 0 0 0
9 Ärentuna SK 2 0 0 0 0 0
10 IK Hinden 2 0 0 0 0 0
11 Marma Mehede IF 1 0 0 1 0
12 Österlövsta FF 2 1 0 0 1 0

Match

Marma Mehede IF

3 - 5
Rudsjövallen 1
1 augusti 2020
13:00

Börje SK 2

Referat

Matchreferat: Marma Mehede IF - Börje SK 2


Dags för årets andra match i division åtta. Vi styrde resan norrut till Mehede, det var soligt och varmt, tror termometern låg på 26-27 grader. Planen låg fint inrammad av höga tallar = ingen vind som svalkade!!
Marma Mehede IF (MMIF framöver i texten) har efter vad jag förstått startat upp i år igen efter att ha legat på is några år, alltid oklart hur sådana lag ligger till spelmässigt, de hade förlorat sin första match efter en ganska tidig utvisning så det var svårt att utläsa alltför mycket av den matchen. Däremot räknade vi bara till 13 spelare så orken skulle förhoppningsvis tryta tidigare i värmen än vår.
Vi ställde upp med en 4-2-3-1 enligt följande.
Tim D
Erik Å, Balla, Jönsson, Anton
Cohen, Henriksson
Tim F, Elias, Emil Da
Björn K
Bänken: Elliot, Edwin, Emil De, Simon

Planen verkade ganska kort, kan ha berott på att det var mer en riktigt stor gräsyta som de kritat upp planen på. Gräsmattan i sig var relativt hård och småstudsig vilket vi hade småsvårt att hantera, vi ville hitta spelare i mitten och ta oss upp den vägen medans MMIF körde en lite mer klassisk rak kontringsfotboll. Redan i matchinledning får de en hörna och skruvar in 1-0 bakom Tim som blir närgånget uppvaktad och inte riktigt kan göra rätt för sig. Vi spelar på och får ha mycket boll men kommer inte till så många farligheter, en hörna och en frispark och kanske något skott är det jag kan dra mig till minnes under första halvtimmen. MMIF känns farligare i sina omställningar än vad vi gör när vi spelar oss upp, de spelar en fysisk fotboll och räds inte tacklingar, tuffa att möta men inte fula, vilket vi inte riktigt kan hantera.

Efter ungefär en halvtimme slår vi en längre boll som Elias jobbar förtjänstfullt på och stressar backen/får in den till Björn K som står vid mitten av straffområdet och med en vänster (!) lägger in bollen i högra hörnet 1-1. Nu kändes det lite bättre på bänken, men kort där efter på ett MMIF inkast nära vår vänstra hörnflaggan så blir det lite flipper/kamp om bollen nära mål och den kommer ut till en ensamma MMIF spelare som lägger in bollen. 2-1 och lite hängiga huvuden, ett typiskt mål som man känner är onödigt när vi är nästan 10 man i eget straffområde men inte kan få bort bollen. Balla klev av med känningar i baksidan runt minut 40 och undertecknad fick kliva in som mittback bredvid Jönsson. MMIF fick i samma veva en frispark från 25 meter(?) som snyggt och prydligt slogs in i bortre krysset. 3-1 i halvtid och vi tog ett bra snack, forwards rapporterade att deras backlinje verkade trött och vi beslöt att variera passningsspelet med längre bollar bakom backarna.

Edwin som var löpvillig och målsugen fick tidigt i andra en boll att springa på ned mot deras hörnflagga och blir sedan nedgjord relativt brutalt. Deras kapten fick syna dagens andra ostskiva och sen var det bara 10 MMIF spelare kvar på plan. Vi vädrade blod och redan i 54 så hittar Elias en lös boll i deras straffområde som han lägger in i mål till 3-2. 3-3 kommer kort därefter när Henriksson slår en längre boll som Edwin går på och får fram till Tim F som lägger in den. Halvtimme kvar att spela och det känns som att det är mer än fråga om när det ska bli fler mål än om det ska bli fler. Vi tar det ändå föredömligt lugnt och rullar boll, Cohen och Henriksson kommer ned fint och hämtar bollar, vi rullar runt i backlinjen/defensiva mitten och är inte rädda för att spela runt en vända till ifall det inte är något bra läge framåt. MMIF känns ganska trötta men ett mål kan dyka upp från ingenstans så Conny & Wille piskade från sidan att hålla fokus.

3-4 kommer när Edwin återigen serverar Tim F som på försök nummer två får bollen förbi målvakten. Tror bollen kom fram via vänsterkanten där Emil De, Anton och Tim ofta spelade sig framåt. MMIF har en hörna och en frispark under den här perioden men annars var det lugnt nere hos Tim D som några gånger fick vara med och rulla runt bollen när MMIFs ensamma forward försökte sätta press/ hinna någon av deras långbollar. Ett spiken i kistan mål kom när Edwin blir fri med målvakten efter en fin stickare av Tim F. Snyggt "placerat" mellan benen på målvakten, 3-5 och känslan är att MMIF inte kommer mäkta med två mål på sista tio.

Vi rullar väldigt lugnt i backlinjen/mittfält, tänk slutet på Sverige - Danmark i gruppspelet under EM 2004, för er som är för unga att minnas så stod det 2-2 sista matchen i gruppspelet och båda lagen gick vidare om resultatet stod sig (på bekostnad av Italien). Vi gör till skillnad från de lagen lite offensiva utfall men det blir enbart en del onödiga offside avblåsningar på grund av mycket löpvilja/målsug. Några avblåsningar var nog felaktiga men det är inte lätt att vara ensam domare. MMIF var ett trevligt lag att möta och håller de sig fulltaliga på plan i 90 minuter samt lite mer bredd på bänken så kan de nog börja inkassera lite poäng. Domaren återser jag gärna också, även om dagens match var relativt snäll så har jag inget att klaga på avseende hans insats.


Vid tangentbordet
Simon Davidsson
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tim Fors 1 2 1 0 0 3
Elias Högberg Brodin 1 1 1 0 0 2
Björn Karlsson 1 1 0 0 0 1
Andreas Jönsson 1 0 0 0 0 0
Anton Nyström 1 0 0 0 0 0
Arvid Gustavsson 1 0 0 0 0 0
Elliot Widerholm 1 0 0 0 0 0
Emil Danielsson 1 0 0 0 0 0
Emil Dessle 1 0 0 0 0 0
Emil Henriksson 1 0 0 0 0 0
Erik Åkerfeldt 1 0 0 0 0 0
Fredrik Cohen 1 0 0 0 0 0
Robert Balatoni 1 0 0 0 0 0
Simon Davidsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Edwin Widerholm 1 1 2 0 0 0 0 3
Tim Dessle 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng