13:30

Borås Bandy

Referat: IFK Kungälv - Borås Bandy

Vilken värdemätare! Att få spela mot Allsvenska Supercupmästarna 2018, alltså ett allsvenskt lag är en riktig utmaning för unga oprövade Borås Bandy.

Matchen startar och Kungälv sätter inte tonen direkt utan avvaktar och läser in oss, och vi börjar riktigt friskt med bra och varierat passningsspel efter isen och får igång vår skridskoåkning.

Men efter lite böljande spel i dryga fem minuter, får IFK Kungälv hörna och på en retur sätter man dit 1-0 av en av deras duktiga unga spelare, Gustav Friman. Nu kan man ana att IFK tar över och börjar dominera mot Borås från div 2, men det blir en tuff kamp där vi i för dagen som lottat bortalag spelade i våra svarta träningströjor. Kungälv pressas faktiskt och vi är vid ett par tillfällen nära att kvittera. Så nära att IFK Kungälv drar på sig en utvisning för våldsamt slag i den 14:e minuten och i den 18:e minuten tar IFK tränaren Anders Uhlin timeout, mot oss......underbart. När väl spelet går igång igen efter 1,5 minuts snack, fortsätter vi respektlöst men Kungälv är framme och skapar framför allt det så farliga vapnet i bandy - hörnor.

Med endast tre(3!) minuter kvar av den första halvleken slarvar vi lite(orken?) och på hörna sätter IFK 2-0 genom Andreas Berggren och på övertid i den 31:a minuten sprätter man dit 3-0 genom Anton Ysing, assist Jakob Frykholm. Det sista skottet innan domaren blåser för halvtidsvila - SUCK.......

Vi tänker oss en stark och kontrollerad inledning av andra men det blir tvärtom. Allsvenska Kungälv, två serier upp från oss nykomlingar gör från miniut 31 till 36 tre mål. 4-0 genom skickliga Niklas Holopainen(Greger Svenn), 5-0 Gustav Friman igen(Andreas Kihlvall) och 6-0 helt plötsligt av Anton Ysing igen(Joel Emanuelsson). Vi tar en välbehövlig timeout......

Efter att ha pratat ihop oss klarar vi den svåra uppgiften betydligt bättre, och inte förrän i den 47:e minuten gör IFK Kungälv sitt sjunde för dagen av den duktiga junioren Gustav Friman, därmed hattrick i atchen för honom.

Såklart är själva matchen förlorad för länge sedan men i perioder gör vi en helt godkänd insats och vågar spela vårt eget spel, träna på just det, och blir då och då straffade pga felpass eller spelvändningar.

Positivt är att vi så länge orken fanns klarar att matcha självaste IFK Kungälv, och vinner frislagen med 6-4 och tvingar dom till två utvisningar och vi inga alls. Hörnor däremot skapar Kungälv 8 mot våra 2 och här är motståndaren smartare och skickligare. Bara att träna vidare!

Vår målvakt som anslöt nyligen i en övergång från IFK Vänersborg P-19 Max Rosvall kan inte lastas för förlusten alls, trots att kanske något mål kunde förhindrats, men knappast fler. Vårt målvaktslån den här säsongen höll nollan i motståndarlaget. Hampus Wennström var och är skicklig så här har vi två unga lovande målvakter 17 respektive 19 år och bakom dom Bobby Manasiev som stöttar upp med sin rutin.

Vi slutför även den här matchen utan att "hugga och bete oss" utan arbetar med att utveckla vårt spel, och öka på orken och vänja oss vid det högre tempot i precis allt. Vi tar stora steg i rätt riktning - den saken är klar, trots den klara förlusten där vi kanske kunde gjort ett mål själva eller tom två en solig dag!

Vi tar nya tag efter den här 13.30 fighten, nämligen div 1 laget Skirö AIK från Småland kl 16.30