• Referat: Bollnäs GIF BF U19 - IFK Rättvik BK U19

Det var upplagt för fest och fest blev det. Hemmalaget dammade till Rättvik med 8-0 på 80 minuter. Matchen slutade 8-2 och tack vare segern säkrade U19 seriesegern för säsongen. Lagets facit blev 12 segrar på 14 försök och hela 76 plusmål Seriesegern säkrades mot Rättvik men egentligen säkrades segern redan förra helgen då man nästan vann men slutligen ”bara förlorade med 1 mål” mot Sandviken och såklart även i tidigare fina insatser under säsongen. Där skapades det bra läget inför avslutningen mot Rättvik. Nervositet Seger skulle ge serieseger… Det märktes att det var en viktig match för hemmalaget. Spelarna var fokuserade och nervösa före match. När matchen väl drog igång visade sig nervositeten i slarviga passningar och inte så ordnat spel… Förlösande mål och bandygodis Hemmalaget fick ett förlösande mål när Philip Hed snappade upp en dålig passning och tryckte in dagens första mål. Efter ledningsmålet förändrades matchbilden och Simon Olsson fick möjligheten att ta revansch på sig själv… Även Måns Olnils och Alvin Einarsson hängde in mål i halvleken och totalt fick hemmalaget bjuda på bandygodis. Avgörande Hemmalaget pratade i halvtid om att njuta av resten av matchen eftersom man ledde med 6-0 redan i paus. Andra halvleken innehöll klart sämre nivå på spelet tack vare stor ledning och inte många passningar gick till rätt adress. Hemmalaget gjorde ändå två mål och hade bud på flera. Att gästerna fick in två är av mindre betydelse. STORT GRATTIS Vårt U19-lag deltog under säsong i en cup och i en serie. Silver i cupen och GULD i seriespelet är ändå ett riktigt bra resultat. Vi GRATULERAR juniorerna till en fin säsong FAKTA: BOLLNÄS GIF BF – IFK RÄTTVIK BF 8 – 2 (6-0) Mål: 1-0 (7) Philip Hed, 2-0 (22) Simon Olsson (Philip Sirviö), 3-0 (34) Måns Olnils, 4-0 (35) Måns Olnils (Simon Olsson), 5-0 (36) Alvin Einarsson (Simon Olsson), 6-0 (39) Simon Olsson (Måns Olnils), 7-0 (70) Måns Olnils (Oliver Bergman), 8-0 (78) Philip Hed (Anton Hallgren) Straffslag B 1 (0) – R 1 (0) Utvisningar B: 3 x 10 min + 2 matchstraff R: 5 x 10 min + 1 matchstraff Hörnor: B 13 (0) – R 4 (0) Skott: B 26 (8) - R 11 (2) P19 3 mar 0kommentarer
  • P19:s sista dans

U19-lagets sista match för säsongen spelas på Lördag klockan 13:00 i SBB Arena! Formstarka Rättvik står för motståndet och hemmaseger innebär serieseger! Kom till hallen och lyft fram laget i den sista avgörande matchen Efter förra veckans "heta match" med märkligt och tråkigt efterspel så vill inte hemmalaget någonting mer än att besegra Rättvik och ta hem seriesegern. Det skulle vara det mest rättvisa och logiska efter den säsong som har varit men idrotten är sällan varken rättvis eller logisk Efterspel Förra veckans toppmöte slutade med en avstängd spelare för vår del medan vi själva skickade in en anmälan till bestraffning på en motståndarspelare. En ungdomsmatch bör inte ens kunna hamna i en sådan situation kan man tycka men så var fallet för en vecka sedan. OrangeBlåa har nu siktet inställt på revansch denna vecka. Vi fokuserar på egen insats och siktet är inställt på att spela åt sig seriesegern på andra meriter än vad som hamnade i fokus för en vecka sedan. Förutsättningarna Sandviken leder just nu serien - två poäng före oss men med sämre målskillnad. GT är det enda lag som kan komma ikapp oss men de har också 16 mål att plocka in på oss. Dock finns möjligheten eftersom de möter Gustavsberg på söndag eftermiddag. Det gör att förutsättningarna landar i följande: Vinst för Bollnäs = Serieseger!!! Oavgjort = Vi blir tvåa och får silver! Förlust för Bollnäs = Vi blir tvåa eller trea i serien! Det blir en målskillandsaffär mot GT i så fall Rättvik I den märkliga serien vi lirar har vi har tre pooler - Norr, Mitt och Syd där 4 lag spelar i varje... Inom varje pool spelar man dubbelmöte medan man möter övriga lag en gång. Det innebär att GT har haft en ganska härlig resa genom serien där man mött Edsbyn, Sandviken, Rättvik och Bollnäs en gång medan vi som ingår i den poolen möts två gånger. För lördagens motståndarlag innebar detta en tuff start på säsongen medan man efter de tre inledande omgångarna gått nästan rent i seriespelet och hamnat högt upp i tabellen. Laget kommer inte att ta medalj i serien men hamnar just utanför medaljstriden så vi möter ett kompetent lag i denna sista fight för året. STÖDET! Det har åtminstone varit över 100 åskådare på de senaste matcherna vi lirat. Vilket ju är fler än på de flesta andra idrottsevenmang som spelas i Hälsingland så VÄLKOMNA till SBB Arena på lördag klockan 13:00 och heja fram våra grabbar till en bra insats i säsongens sista match. Det är dags för sista striden eller säsongens sista dans om ni så vill och ni är alla ÖNSKVÄRDA på läktaren!!! GRABBARNA AV STÅL! FRAMÅT BOLLNÄS!!! P19 1 mar 0kommentarer
  • Referat: Bollnäs GIF BF U19 - Sandvikens AIK Bandy U19

Det blev inget avgörande i U19-serien under fredagen. Sandviken vann med 6-5 efter hemmaledning 4-3 i halvtid. Det var en tuff uppgörelse med sk mycket känslor… Det började inte bra. SAIK tog ledningen omgående med 2-0 efter bara 5 minuter. Hemmalaget fick kämpa i uppförsbacke och redan i matchinledningen hade lagen startat en del känsloladdade diskussioner på planen. Slutspelskaraktär Det var hett, tätt och livat i arenan. Bra tryck i åkningar från bägge lagen men stundtals klart över gränsen. Bollnäs kom in i matchen tack vare ett av dessa lägen när domaren blåste straff. Philip Heed gjorde att vi kröp närmare och hemmalaget var inne i matchen igen. Olnils het Ett snyggt lyft friställde en SAIK:are och de gick upp i en ny 2-målsledning. Måns Olnils visade att han ville vinna och det gav bland annat två fina mål från Olnils klubba 2-3 och 4-3. Däremellan hade 2 x Philip samarbetat fram till 3-3 i ett vackert anfall Diskussioner Det var många och långa diskussioner i halvtidspausen och en del heta känslor inför andra halvlek. När den andra halvleken inleddes var det mest bortalaget som hade anfallen till en början. Sen kom några avgörande frekvenser Olika uppfattning Mitt i halvleken – 64:e minuten – inträffade en händelse som kommer att diskuteras länge. Domaren valde att ge hemmalagets lagkapten matchstraff i en situation som förvisso såg dramatisk ut men Bollnäs hade en helt annan uppfattning än motståndare och domare. 2 minuter senare gjorde gästerna 4-4 på en hörnvariant. Bergmans kraftfulla rajd Sex minuter senare hade gästerna hörna igen. Oliver Bergman tog några kraftfulla skär och snodde bollen – drev iväg i hög hastighet och ytterligare några kraftfulla skär senare så var Bergman fri och sprätte in bollen till ny hemmaledning 5-4. Avgörande Bandymatcher brukar sluta med att det görs misstag mot slutet av matchen. Bollnäs gjorde ett par missar i den 77:e minuten och Sandviken fick till 5-5. Därefter höll hemmalaget ett bra försvarsspel ända in i slutet då man slog bort många bollar och till slut – i matchens absolut sista minut så lyckades Sandviken peta in segermålet 5-6 från nära håll… Fortfarande i förarsätet Det var ett ”litet derby”, ett toppmöte på juniornivå och sk ”heta känslor”. Hemmalaget hade många frågor efter matchen men faktum kvarstår att Bollnäs, i och med resultatet, alltjämt har allt i egna händer för att säkra seriesegern nästa helg mot Rättvik. FAKTA: BOLLNÄS GIF BF – SANDVIKENS AIK BF 5 – 6 (4-3) Mål Bollnäs: 1-2 (25) Philip Heed (Straffslag), 2-3 (33) Måns Olnils, 3-3 (37) Philip Bergström (Philip Heed), 4-3 (40) Måns Olnils (Anton Hallgren) hörna, 5-4 (75) Oliver Bergman Utvisning B: 2 x 10 min 1 x 5 min + grovt matchstraff, S: 3 x 10 min Straffslag B 1 (1) – S 0 (0) Hörnor B 6 (1) – S 15 (1) Skott B 17 (5) – S 24 (6) Publikum: 121 åskådare P19 24 feb 0kommentarer