Lite försenad anländer jag till Åsens stolthet - Hasslövs IP.
Hallands sydligaste idrottsplats och den enda som har en landsväg med ganska mycket trafik som närmaste granne. Det går undan ganska ordentligt också, skulle nog inte skada med ett farthinder på västra sidan också.

Alltid trevligt för övrigt att komma dit och bli hälsad välkommen av ”Snoddas” och compani.
På väg mot omklädningsrummen hör jag skrattsalvor inifrån gästernas tillhåll.

Det visar sig att Coach Tanne hade aviserat att man skulle lotta platserna i laget. Det mest spännande i utfallet var nog Jocke målvakt som mittback, Kalle Karlsson som målvakt och Dino Ejup som forward.
Mycket skratt genererade det i alla fall frågan var ju hur det skulle fungera i verkligheten.

Matchen blåses igång av domarveteranen Karl- Erik Mattsson
Inledningen var i stil med förra matchen mot Trönninge – det hände i princip ingenting.
Enklare är det ju att försvara sig än att producera något framåt, det fick vi bekräftelse på.

Efter 20 minuter var det 1-1 i chanser, för Walldia var det Dino som trots att han var långt från det trygga straffområdet nästan kom till avslut.

Kalle Karlsson i Walldiakassen är ju en stor och stabil pojke vilket han också fick visa när HIS fick iväg ett avslut efter 23 min. Kalle blir nu varm i kläderna då han vid tre tillfälle sätts på prov.

Walldia ska reducera i chanser när äntligen Kenan kommer till avslut men han träffar inte målramen efter 25 min. Minuten efter - ny räddning av Kalle som i inledningen var den som syntes mest. Även Jocke S agerade med Pondus trots att han nu inte fick ta bollen med händerna.

Men så med dryga kvarten kvar ska nollan spräckas vid en Walldiaomställning där Besim som kommit in hittar Kenan på djupet som hittar målet 0-1 till BKW. Det var proppen ur efter det.

Minuten efter - straff när Kenan görs ner, Andreas sätter dit straffen till vänster och det var 0-2.

Kenan gör sitt andra mål 0-3 i sista minuten i första halvlek på framspelning av Besim som lobbas i mål över Oliver Nilsson i hemmakassen.

Walldia hade full bänk och alla skulle ha speltid därför blev det flera byte i paus. Bl.a kommer Dino in igen och hade nu blivit varm i kläderna som forward och vi bara väntade på att han skulle näta.

Andra halvlek blir en målkavalkad där Walldia dominerar ordentligt.

Min 48: 0-4 - Lucas tar vara på en fin passning av Nderim

Min 50: 0-5 – Besim ass av Egzon

Min 57: 0-6 – Så ska då dagens mest efterlängtade mål komma såg det ut som i alla fall. Dino löper igenom och spräcker sin nolla framåt assisterad av Jakob.

Min 64: 0-7 Lucas gör sitt andra mål på ass av Besim

Min 69: 0-8 Lucas kastar ett inkast till Manne som dundrar dit sitt första mål för året.

Min 74: Erik Olofsson spräcker hemmalagets nolla och reducerar till 1-8.

Hemmalaget trycker nu på lite grand vilket ger stora ytor på HIS planhalva. Det utnyttjar Kalle i Walldiamålet när han drar iväg en lång utspark på djupet till Kenan som fastställer i matchens sista minut slutresultatet till 1-9.

En riktig urladdning för BKW, många fick visa sig på styva linan och göra mål. Nu vet vi att det är inte någon som är låst vid sina ”normala” platser på planen.

Efter matchen blev det ”snabbpizza” på verandan på Idrottsplatsen. Dessutom blev undertecknad ”uppvaktad” av spelartruppen eftersom jag tydligen gått i pension och nu ska ägna ännu mer tid åt Walldia hoppades klubbens ordförande.
Tusen Tack ska ni ha alla som var där – NI ÄR BÄST.