• Trelleborg cup 2022, 9 manna P12

Först måste jag först och främst säga att cupen är väldigt fin arrangerad! Trevliga funktionärer flertalet ställe att handla på i form av små bodar, får man tycka till på något så kanske fler toaletter utplacerade. I årets upplaga hade vi lottats med Bjärred IF Råå IF IFK Berga Bjärred IF först ut, ett lag vi tidigare stött på i fjor i seriespel. Duktig lag, spelande lag framför allt, tuffa I år var inget annorlunda alls, duktig lag och spelande lag! Då vi bara spelar 2x13 min gäller det ta vara på varje minut som går, vilket vi tyvärr inte gjorde inledningsvis. Andra halvleken så pressar vi på och kommer i våg efter våg, där bollen "nästan" är inne flera gånger. Bollinnehavet slutar åtminstone 20%-80% till vår fördel, utan att få hål på Bjärrend. Tycker vi spelar sista halvleken riktigt bra, rörelse, passningar, inställning. 1-0 Förlust. Råå IF Stor förening med många lag,aldrig mött förr, men duktig lag har dom rent generellt. Tycker vi inleder väldigt piggt och vill verkligen spela och ta vidare sista halvleken från Bjärred. Rörelse bra, kommer till avslut, speluppbyggnad i första halvleken Andra halvleken tappar vi något, upplever det rörigt ute på plan, men ändå helt ok där flertalet målchanser finns. 1-1 Mellan matcherna satt samtliga i laget och stöttade BBK`s F12 laget som fick möta tufft TFF. IFK Berga Inför matchen pratade vi om ta vidare och avsluta turneringen snyggt, bygga vidare på det bra i tidigare matcher. Efter att Berga gjort 0-1 efter 1 min så började vi tränare tveka, men det var dumt göra det , killarna hade bestämt sig kan vi säga. 1-1 kom ganska fort, 2-1 med sen rann det på 6-1 i halvlek, 11-1 efter fulltid. Rörelse, vända kant, press var fenomenal, inställlning, uppvisning faktiskt. Vilka avslut vi fick se, frisparksmål, 2 hattrick, fler frisparkar som är extremt nära. Vi avslutar och tar med oss denna erfarenheten till nya turneringar ! Sammanfattning. Trögstartade men när väl vi kommer i gång så ser det riktigt bra ut. Några som varit sjuka större delen av veckan, orken fanns inte riktigt där. Tyckte rörelse var bra generellt, inställningen, men framför allt sammanhållningen. Bra första P12 turnering! Fick frågan från en förälder, vad får man gult eller rött kort för? Tycker frågan är legitim framför allt för vi både bevittnade glidtacklingar med sträckta ben, rena överfall x 2 Vi tränare är av inställningen att man får gärna döma hårdare från domarns sida för hindra sånt här spel fult spel. P-09/10 24 okt 2022 0kommentarer
  • Avslutat seriespel 2022

Lite summering efter höstsäsongen tagit slut i P12 serien gjorde vi 49 mål och släppte in 23 mål i P13 serien gjorde vi 18 mål släppte in 30 mål Summering är egentligen, många som tagit kliv i sin utveckling, mycket teknik, framför allt rörelse utan boll. Känner att trots vi många gånger är yngre än motståndet i P13 serien så spelar vi riktigt bra stundtal, resultaten är inte alltid rättvis skulle vi vilja säga. Där är åtminstone 4 matcher av våra 7 förluster där jag tycker vi för spelet på ett riktigt bra sätt, och saknar definitivt inte målschanserna för avgöra! I serien yngre så fick vi utdelningen på våra läge, på det stora hela med riktigt bra säsong, två riktigta bottennapp lyckades vi ochså med göra =) Bra jobbat! Nu blickar vi framåt mot cupspel inomhus där Trelleborgs cup 2022 först ut ! Möter vi Bjärred if Råå IFK Berga Sen blir det nästa helg igen Nils holgersson hallen och Gåsacupen för både P13 och P12, tufft motstånd i båda grupperna kan vi konstatera! P13 möter BK olympic Anderslöv BOIK Gärsnäs AIS P12 ska möta Sjöbo IF Genarps IF Dösjöbro IF Oxie SK Skanör Falsterbo IF P-09/10 21 okt 2022 0kommentarer
  • FC Bellevue och Svedala IF

FC Bellevue Stor plan 98X68 m (rekommenderat är (65-72m X 50x55m) Efter lite reflektion så börjar vi denna matchen väldigt bra, bra press, bra kommunikation framför allt bra markering. Det fanns inte mycket utrymme för FCB att varken sätta i gång sitt passningspel eller göra något konstruktivt. Tyvärr så får dom övertaget vid en duell och skapar 1-0 från ingenting egentligen, och 2-0 av ren slump i första halvleken. Vi skapar flertalet målchanser som är riktigt vassa, framför allt första och andra halvleken där jag tycker matchen är vår trots målen säger annorlunda. 3 halvleken står det väger mer utan vi orkar/kan sätta press för gå för mål. Andra matchen där vi inte riktigt får utdelning, det är bara borra ner huvudet och köra vidare i veckans träning Vi tar med oss, bra spel, bra press, vikten av markering, inställningen i första och andra halvlek var 👍 Slutresultat 3-0 Svedala IF Vi valde tidigt att låta många få spela denna matchen, 2 nya ansikte som debuterade. Tycker vi inleder matchen riktigt bra, rullar boll, sätter press, inställningen ! 1-0 i paus men har en uppsjö av målchanser med oss. Tycker även att vi spelar riktigt bra stundtal, pressar, och rullar och har bra rörelse matchen igenom. Svedala anfall var kontringar i mångt och mycket där vi inte helt synkade mellan mittfält och försvar pga. lite ovana positioner och ansikte. Trots förlusten med 3-5 så är det en riktigt bra match, där vi för matchen och äger bollen stora delar, bra rörelse. Vi tror bollinnehav, spela boll på marken, rörelse varje dag i veckan framför långa bollar då vi anser vårt spel är gångbart både på 9 och 11 manna i stället för långa bollar. Slutresultat 3-5 Sammanfattning 2 förluster men ändå många ljuspunkter, pressen, inställningen! Tycker inte alls resultatet denna veckan är med oss heller, men riktigt bra intentioner, bra inställning ! Det tar vi med oss till helgens matcher! Ny vecka och nya tag! Veberöd 7 manna match först ut på lördagen på bortaplan, sen tar vi oss ann LB07 på hemmaplan 9 manna P-09/10 30 sep 2022 0kommentarer
  • Blentarps BK - Genarps BK samt Blentarp BK - GIF Nike

Blentarp BK - Genarps BK Vi samlades i dag för få revanch från förra veckans miss, det syndes direkt att man var mer taggade ! Tyckte vi tog tag i taktpinnen från första minuten, skapade läge, var kreativa, rörelse med och utan boll, men precis som förra veckan, bollen var väldigt svår få i mål! Många läge, många klara chanser. Bra bollbehandling, bra genomförd match av samtliga trots en del skador/skavanker Slutresultat 4-0 Blentarps BK - GIF Nike Tufft matchande då många av spelarna spelade match även i går, men vi upplevde man om ännu mer taggade till denna matchen än tidigare. Genomgången så pratade vi om hur vi vill spela, vår rörelse med och utan boll, press när vi inte har bollen Tycker även här direkt vi tar taktpinnen och använder hela planen kommer framför allt runt på kanterna Hällregn, blöt plan, 8 grader var det ingen som förberedd oss på ovanpå detta trötta och skavanker kämpar killarna/tjejerna enormt sista halvleken Friläge, nästan mål, ribbor och målvakt var vägen för att utöka ledningen mer. Vi tar med oss resultaten in och använder det som bränsle kommande vecka! Slut resultat 2-1 P-09/10 19 sep 2022 0kommentarer
  • Höör IS - Blentarps BK

Även här konstigt, matchen flytta till en ytters oklippt och knutig gräsplan utan linjer, där vi skulle spela 9 manna, sen ändrades det till att spela med på stor 9 manna med stora 9 manna mål, och koner en del linjer. Som landade i 9 manna på konstgräs. Matchen öppnades med bra tempo, där vi satte press direkt och fick grepp! Bra rörelse utan boll, bra fart, bra tempo, framför allt vågar vi! 1-1 stod dom två första halvlekarna. Men vad resultatet inte visar är, 5 rena stolpträffar, 3 friläge, 3 ribbor där kanske nicke insida stolpe och kommunikationsmiss mellan två av våra spelar var närmst. Som ni listat ut så var det en sån dag.. Två halvlekar är helt klart våra, men motståndet spelade smart och utnyttjade dom få läge dom fick, vi började hänga. Finns mycket bra ta med i matchen, vi ska bara orka genomföra det fullt till. Riktigt bra 2 första halvlekar, dom tar vi med ! Matchen slutar 4-1 tillslut P-09/10 16 sep 2022 0kommentarer
  • Lunds FF - Blentarps BK P12

4 matchen i P12 serien spelades på smörlyckans IP, förflyttades från söndag till lördag. Förutsättningarna var mycket märkliga på det hela taget och då har vi ändå varit runt på ganska många vill jag säga. Planen är upplagd med koner i stället för nyttja linjerna på planen, vi blev lite förundrade om varför. Extremt lång plan, vilka vi blev kloka på då många bollar kom djupled =) Vi fick reda på domaren är lagkamrater med laget vi möte, vilket delvis präglade domsluten skulle jag säga. Men allt ovan spelar mindre roll då vi inte var påkopplade eller närvarande i matchen, stillastående för dagen utan tempo. Lunds FF spelade bra fotboll stundtals men framför allt för vi tillät dom göra det. Förlust för oss! Nya tag redan till helgen ! P-09/10 16 sep 2022 0kommentarer
  • Blentarps BK - Lunds FF

Tuff vecka, många matcher, många träningar! Detta likt matchen mot Kulladal där vi känner att vi är faktiskt med i matchen och delar av matchen är vår, där vi både pressar och stressar Lund ordentligt. Resultatet 2-5 är inte matchen rättvis anser jag. Tar med oss mycket från matchen vad vi gjorde bra, och försöker prata igenom till nästa helg kring vad vi kan göra bättre. Rörelse utan boll, försvaret börjar i anfallet, var boll och spelare ska ta vägen! Är lätt glömma att vi faktiskt har ett år upp till flesta lag vi möter i 9 manna serien, 9 spelare var i söndags 1 eller 2 yngre. Därför finns chansen för revanch redan på lördag när vmöter Lunds FF P12 lag på smörlyckans IP! Ypperligt tillfälle ! :-) P-09/10 9 sep 2022 0kommentarer
  • Blentarps BK - GIF Nike

hemmamatch igen 3 dagar efter förra ! Tight spelschema! Vi försökte spinna vidare på matchen några dagar tidigare hur vi spelade, farten, rörelsen, attityden! Tycker nog dock vi börjar något trevande i matchen men stabilt, är aldrig riktigt hotade egentligen anser vi. Men även här blir vi ivriga i våra anfall, efterlyser mer kyla och våga släppa bollen och komma i ny rörelse. Generellt så genomför vi även denna matchen riktigt bra, metodiskt och moget spel! Där Nike inte riktigt får någon chans under matchen. Bra uppspel, bra anfall! Bra jobbat killar och tjej! Slutresultat 9-2 P-09/10 9 sep 2022 0kommentarer
  • Blentarp BK - Sjöbo if

Lokalderby på den sista augustidagen för 2022. Mycket publik och bjöd stundvis på strålande väder nere på Blentarps IP Inställning, attityd, framför allt rörelse utan boll tog vi upp innan matchen. Tycker vi tog tag i taktpinnen direkt mot Sjöbo, rörelse, många fina aktioner matchen igenom, möjligtvis blir vi ivriga att det ska forceras fram! Men ändå vi spelar som vi tränar, blir riktigt stolt hur vi stundtals genomför matchen. Försöka hålla kylan i sista delen av anfallet, men riktigt bra genom hela matchen slutresultat 11-1 P-09/10 9 sep 2022 0kommentarer
  • Furulunds IK samt Kulladals BK

Blentarps BK - Furulunds IK Seriepremiär 7 manna på hemmaplan såg ut att bli en jämn tillställning länge. En mycket jämn första halvlek där vi tillät det bölja fram och tillbaka lite för mycket för vår smak, en hel del långbollar fick vi möta. Andra halvleken så tog vi tag i taktpinnen, spelade runt bollen, bra rörelse, framför allt inställningen gav utdelning! sista halvleken tycker jag vi inleder lite svagt, men hittar rätt igen och fortsätter rullandet/rörelsen med några riktigt fina aktioner, riktigt bra lagsamarbete ! Slutresultat 4-2 Blentarps BK - Kulladals FF Seriepremiär 9 manna på hemmaplan mot erkänt duktiga Kulladal. Vi hade hoppats att lite av energin från lördagen hade smittat av sig till matchen mot Kulladal, men tyvärr så öppnade i rasande tempo där vi inte riktigt hänger med i markeringen, ganska omgående blir det 0-1, 0-2 innan halvleken tar slut. I halvtid bestämde vi oss, inställning och attityd, och kom ut som nytt lag i andre halvleken, 1-2 ganska omgående, vi rullar boll, markering, rörelse, hittar djupet, vi spelar riktigt bra fotboll ! Vi har ovanpå detta flertalet missade friläge, men ett mycket snörpligt mål precis i slutminuten gör vi gick till paus med 1-3 som inte var helt rättvist. Barnen delade nog det här med det inte var helt rättvist för vilken inställning dom gick in med i 3 och sista halvleken, kämpade, slet, markerade, löpte kopiöst mycket, mycket riktigt gav det utdelning 2-3, vi flyttade upp folk och försökte vara offensiva, men ville sig inte denna gången trots ganska många målchanser. Slutresultat 2-3 P-09/10 22 aug 2022 0kommentarer