17 oktober 2019
19:00

Båstads GIF svart

Referat: Glumslövs FF - Båstads GIF svart

En torsdag kväll i ett regnigt, dimmigt Glumslöv på en hård plan med knappt spelbart ljus. motståndare som såg ut som 17-åringar hela högen (vad får dem till frukost där nere?).
Men vilken häftig match det blev.
Lagom till matchstart skingrades dimman och ljuset blev lite bättre.
Våra motståndare rivstartade och visade sig vara både snabba, stora och fysiska, vi hängde inte riktigt med och efter första halvlek stod det 4-0.
Vi pratade i första pausen om att falla lite med vår mittback och fortsätta försöka rulla boll. Andra halvlek var vi betydligt mer med i matchen och spelade helt jämnt 1-1. I tredje fortsatte vi jobba på det vi pratat om och denna blev också jämn, slutade 0-0.
Jag bara älskar citatet "Vi förlorar aldrig, antingen vinner vi eller så lär vi oss något nytt"
Tror att det var många som lärde sig mycket idag.
-När motståndarna slår långa bollar på snabba forwards, då är det bra att mittbacken tar lite mer djup nedanför ytterbackarna.
-När vi försvarar oss mot stora, snabba och fysiska motståndare, då är det tufft arbete och mycket slit som krävs och det gäller att alla tar jobbet.
-När vi har bollen mot stora, snabba och fysiska motståndare, då gäller det att låta bollen rulla och spela ett snabbt passningsspel med mycket passningar och för att detta ska fungera så måste vi som inte har boll röra oss mycket.

Även om siffrorna inte visar det så blev det en riktigt häftig match där killarna spelade riktigt bra mot det bästa laget vi har mött i höst.