• Referat: Sävsjö FF röd - Bäckseda IF svart

Det ville sig inte riktigt för Bäckseda på det snabba konstgräset i Sävsjö. Hemmalaget spelade en snabb och passningssäker fotboll och vann med 6-3. Det var 1-0-underläge efter en period och det var bud på fler mål för Sävsjö, men BIF klarade sig precis undan. I den andra perioden kom vi ut som ett helt annat lag och spelade tajtare med lagdelarna vilket gjorde att vi behöll trycket på motståndarnas planhalva och skapade många fler chanser. Vi gjorde två fina mål där vi verkligen kämpade fram bollen till varandra och plötsligt var det Bäckseda som var i förarsätet med 2-1. Sävsjö skapade inte mycket i den andra perioden men kunde tyvärr kvittera till 2-2 precis i slutet. Sen var det hemmalaget som var betydligt effektivare i sista och snabbt gjorde ett par, tre enkla mål vilket sänkte moralen på de svartklädda. Men vi åstadkom i alla fall en straff som vi kunde reducera på. Det syntes att Sävsjö var mycket säkrare på underlaget och kunde spela runt och skapa chanser. Det rullade mycket snabbt på underlaget och vi var inte vana vid hur vi skulle hantera det. Det blev också mycket springande på den stora planen vilket såklart sög musten ur oss. Vi måste också lära oss att skippa skitsnacket och försöka behålla ett positivt snack inom laget, annars gräver vi bara vår egen grav så fort det går oss lite emot. Det var tyvärr en del såna tendenser idag. Vi tar med oss mellanperioden, den var riktigt bra. P-07/08 22 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Aneby/Bälaryd vit - Bäckseda IF vit

Idag föll de flesta pusselbitar på plats då Bäckseda var i Aneby för match. Fantastiskt fint passningsspel låg bakom många av målen som producerades idag vilket värmde ledare och medföljande föräldrar. Aneby var egentligen inte dåliga men idag mötte de ett lag som fick det mesta att funka. Aneby spelade med 7 utespelare större delen av matchen men det gjorde ingen skillnad då våra grabbar spelade smart matchen igenom. Framförallt hittade vi ytor på kanterna som vi också gång på gång utnyttjade. Kul att se hur man hittar en väg igenom motståndarna och fortsätter matchen igenom. Bra jobbat alla inblandade i dagen match där alla bidrog till resultatet. P-07/08 21 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Bäckseda IF svart - Hvetlanda GIF blå

Stabilt utan att riktigt löpa linan ut summerar dagens match på ett bra sätt. Matchen slutatde 8-3 till hemmalaget efter en något sviktande kurva. 1:a perioden som också var den klart bästa med Bäckseda ögon sett började med ett bestämt hemmalag som innan 5 minuter var gågna hade skrapat fram flertalet vassa målchanser. Ingen utdelning men vi fortsatte med bra passningsspel och efter 2 bra löpningar & 2 bra pass hade vi tagit ledningen med 2-0 vilket stod sig perioden ut. I 2:a perioden sänktes tempot något vilket också som så ofta har en negativ inverkan på passningsspel och passningskvalitét. Lite mer soloaktioner som istället för att ge laget fart sänker den. Perioden slute trots detta 3-0. I 3:dje periodens inledning märktes det att man hade en trygg 5-0 ledning i ryggen då tempot och löpningarna blev mindre/färre. Samtidigt som Hvetlanda GIF hade sin bästa del i matchen och kunde reducera 2ggr om. Detta väckte tyvärr inte laget riktigt som ändå gjorde 3 mål i sista perioden. Allt för mycket individualister som spelade mer för sig själva än för laget i sista perioden drar ner betyget på matchen trots en klar seger. Visst alltid kul att vinna men man hade gärna gjort det med samma leende på läpparna som alla hade efter första perioden då man spelade bollen till varandra och jobbade för varandra. P-07/08 13 sep 2019 0kommentarer
  • Tidigarelagd träning pga mörker

Det blir mörkare och mörkare på kvällarna vilket gör att vi nu väljer att tidigarelägga våra träningar resten av den här säsongen. Från och med torsdag 12 september tränar vi kl. 18.00-19.30 på Paradisvallen. Gäller både tisdagar och torsdagar. Ändringen är även gjord i kalendern här på laget.se. P-07/08 11 sep 2019 0kommentarer
  • Föreningsdagar på Intersport

Den 11–15 september önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetsparter Intersport! Som medlem får du 25% rabatt på allt i butiken*. Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden Förening25 på intersport.se. Glöm inte heller bort att registrera Bäckseda IF som din favoritklubb i Club Intersport innan du handlar. Då får föreningen 3% i provision på allt du handlar! Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se! *Erbjudandet gäller 11–15 september på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror. P-07/08 10 sep 2019 0kommentarer