Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Axvalls IF Herr lag

Följ

Herr lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Axvalls IF 3 3 0 0 9
2 Igelstorps IK 3 1 0 2 3
3 Jung/Kvänum 10 IF 3 1 0 2 3
4 Sandhems IF 3 1 0 2 3

Match

Sandhems IF

1 - 5
Tidavallen B-plan Konstgräs
9 mars 2018
19:00

Axvalls IF

Referat

Referat: Sandhems IF - Axvalls IF 1-5 (0-3)

Femetta i Tidaholm efter ett magiskt försvarsspel över hela planen.....

Laget
Lundberg (85)-Z:a (63)
Ludde (46)-Adam-Larsson (50)-Jocke-Magnus
TG-Jorås-Friberg
Isak
Ersättare: Albin (46)-Hansen (50) Dickens (63) Steen (85)

Referat
Efter två riktigt bra genomförda träningspass i veckan fanns det stora förhoppningar om att vi skulle få fredagsmysigt i Tidaholm. Förutsättningarna vädermässigt var i det mesta optimal, med ett par minusgrader och vindstilla.
Vi visste lite om motståndarnas styrkor och svagheter efter deras senaste möte med JK10, men idag brydde vi oss inte om det utan fokuserade enbart på vårt eget spel.

Dagen till ära så gjorde vi några ändringar i vårt försvarsspel och frågan var hur det skulle falla ut? Svaret blev en 1-5 seger där vårt samordnade försvarsspel helt klart lade grunden och fyra av målen var frukter av ett gediget försvarsspel. Det femte kom efter en precis frispark och en lika precis nick. Hemmalagets hade sin första rejäla målchans i minut 48, bara det ett bevis som inte kan snackas bort.

Redan från matchminut ett så ligger vi så rätt i våra positioner vilket gör det svårt för hemmalaget att hitta rätt i sitt passningsspel, vi vinner boll på attraktiva ytor och till skillnad från sist så är vårt egna passningsspel mycket distinkt, harmoniskt och väg vinnande. Matchens första chans får Z:a efter en genialisk passning signerad Larsson, tyvärr gör målvakten en skarp frilägesräddning. Vårt ledningsmål kommer istället i matchminut 11 då Ludde hittar Jocke som med en yttersida (tror jag) vackert smeker in bollen från dryga tjugo meter i målvaktens långa. Tvåan görs påpassligt efter att laget pressar motståndarna till ett misstag vilket ger Z:a revanschläge, den här gången dundrar han in bollen otagbart i trakterna av målvaktens högra kryss. Trean kommer efter en nickassist av Friberg som med skallen ger Lundberg ett man mot man läge som han utnyttjar.

När domaren blåser halvtid kan vi konstatera att det enda Sandhem skapat i halvleken var en handfull hörnor, men på samtliga agerade Isak och förvarslinjen klanderfritt. I halvlek får Ludde vila efter ett väl utfört arbete där han var ytterst nära att få måla, ersätter gör Albin. Vi väljer nu också att byta försvarstaktik och faller tillbaka något i våra positioner.

Hemmalaget startar andra halvan starkt och Isak får betydligt mer att göra. Några minuter in på halvleken byter en sliten Larsson med Hansen och vi spelar nu med två defensiva innermittfältare. Med tio minuter spelade av andra akten får vi se ytterligare offensiv fotbollsgodis, jag tror det är Z:a som vinner en duell till höger utanför motståndarnas straffområde och spelar bollen i sidled till Lundberg som felvänd med yttersidan förlänger bollen till Albin som på uppstuds får på en häxpipa som rammar hemmamålet och 0-4 är ett vackert faktum. Bara minuten senare får vi en frispark till höger mitt på motståndarnas planhalva. Jocke stegar fram och prickar Jorås som mellan två fyrtorn i hemmalaget når högst och läckert nickar bollen i mål till 0-5. Vi gör ytterligare två byten i halvleken, Dickens ersätter Z:a och Steen får göra A-lagspremiär då han ersätter Lundberg. Vi blir lite långa och breda i vårt försvarsspel mot slutet och hemmalaget kan reducera till 1-5 då de skapat sig ett numerärt överläge då vi varit lite övermodiga. Det är även nära 2-5 men Isak kan göra en Tv-räddning på en välplacerad straff i 75:e minuten. Vi spelar av halvleken kontrollerat och tar med det årets andra seger i DM.

Äras idag skall samtliga göras, Isak uppträder med ett oerhört lugn och rädds inte motståndarnas fyrtorn utan äger luftrummet. Backlinjen med Friberg-Jorås-TG är prickfria och täcker upp för varandra exemplariskt, dessutom är de högst delaktiga i vårt offensiva spel. Våra yttrar Magnus och Ludde/Albin är spelbara mest hela tiden och löser en svår position klanderfritt. På mittfältet personifierar herr Larsson ordet stabilitet och är grym i position och närkampsspelet. Adam är som vanligt energisk och prickfri i sitt positionsspel, det här var din bästa match i Axvalls tröjan. Jocke verkar trivas som fisken och är hur trygg som helst med bollen och gör för andra matchen i rad mål genom ett välplacerat distansskott, men framförallt är ditt defensiva spel det bästa i år. Hansen gör ett inhopp som skall äras och är med sin uppoffrande spelstil jobbig som f-n för motståndarna. Våra toppar Z:a och Lundberg kompetterar varandra på ett suveränt sätt och skapar ytor för varandra i parti och minut, båda gör det de skall och lite till, både offensivt och defensivt.

Samtliga defensiva nycklarna föll idag på plats på ett imponerande sätt, men samtidigt så har vi också ett offensivt spel som är kreativt, varierat, rörligt och i hösta grad vägvinnande. Nu får vi absolut inte bli högmodiga eller nöjda med dagens insats, vi kan ännu mer och ännu bättre och nästa helg skall vi visa att dagens prestation inte var en dagslända…..

Trodde inte jag skulle säga det här tre matcher i rad, men även dagens domare Murad Alhassan gjorde en riktigt habil insats.

Statistik
11" 0-1 Jocke ass: Ludde
22" 0-2 Z:a ass: u.a
36" 0-3 Lundberg ass: Friberg
55" 0-4 Albin Ass: Lundberg
56" 0-5 Jorås ass:Jocke
70" 1-5 spelmål
Målchanser: 4-8
Hörnor: 8-0
Frisparkar: 11-8
Straffar: 0-1
Offside: 3-2
Varningar: 0-2 (Larsson, Jorås)

Dagens Philip Lahm pris till Tobias Gustavsson
Dagens Luka Modric pris till Jocke Johansson
Dagens Sergio Agüero pris till Marcus Lundberg

Referat kommer senare
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Joakim Johansson 1 1 1 0 0 2
Marcus Lundberg 1 1 1 0 0 2
Albin Adolfsson 1 1 0 0 0 1
Karl Zettervall 1 1 0 0 0 1
Niklas Jorås 1 1 0 1 0 1
Andreas Friberg 1 0 1 0 0 1
Ludvig Kristoffersson 1 0 1 0 0 1
Adam Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Filiph Hansen 1 0 0 0 0 0
Jesper Dickens 1 0 0 0 0 0
Karl Steen 1 0 0 0 0 0
Magnus Bergström 1 0 0 0 0 0
Sebastian Larsson 1 0 0 1 0 0
Tobias Gustavsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Isak Johansson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng