• Så gick snacket efter derbysegern mot Kvarnsvedens IK

Äntligen kom Klubbens första nolla för säsongen. Efter senast släppt in sex mål mot Korsnäs, var Malik Abdulrahman säkerheten själv i hemmamötet mot Kvarnsvedens IK som slutade med en 1-0 (1-0)-seger. Det var egentligen bara vid ett tillfälle under matchen som det osade hett kring AAIK-keepern när Kvarnsveden efter en hörna i andra halvlek hade ett skott i virket. -Jag boxade bort hörnan, sedan fick han på ett skruvat skott som tog i stolpen. Annars var han alert under matchen med ett par fina utrusningar, och släppte inga onödiga returer de få gånger Kvarnsveden kom till avslut. -Alltid kul att med första nollan på hemmaplan. Nu hoppas jag att jag kan hålla i det, säger Abdulrahman som värvades från Forssa BK inför säsongen. Han var nöjd över hur laget uppträdde speciellt i inledningen av matchen, och att det sedan blev lite stressigt i slutet av tillställningen när Avesta skulle försvara sin 1-0-ledning. -Vi gjorde det bra i början, sedan kunde vi gjort det bättre i slutet. Det blev mycket rensningar när de tryckte på. Hur upplevde du slutminuterna? -Det blev lite nervöst. Det blev mycket inlägg, säger Malik som medger han försökte maska lite för att få tiden att gå. Han ville efteråt hylla hela lagets insats, och inte bara sig själv för sin nolla. -Hela laget gör det kollektivt bra, inte bara jag. Nu väntar i nästa omgång Helges IF på bortaplan, som fick med sig en poäng (2-2) i bortamötet mot Bollnäs GIF efter att kvitterat på stopptid. Gävlelaget blir en ny bekantskap för Abdulrahman, men han hoppas man kan fortsätta bygga vidare på kvällens seger. -Jag vet ingenting om dem, men jag hoppas vi kan göra det bättre nästa match. Segern betyder att Avesta har samma poäng, 10, som tvåan Årsunda och trean Helges. Fyra ligger Söderhamn, med en match mindre spelad, som också har tio poäng. Korsnäs är kvar överst i tabellen med femton poäng, dessutom med en match mindre spelad än Avesta, Helges och Årsunda. -Viktigt med segern, det ger oss energi att ta med till nästa match. Assisterande tränaren Christian Gauffin summerade matchen på följande sätt: -Det här kan man kalla en typisk derbymatch. Det var mycket frisparkar och närkamper, men desto skönare att vinna. Flera spelare låg utslagna i andra halvlek, och kanske värst gick det för mittbacken Axel Östberg som fick en smäll och tvingades kliva av. -Det är för tidigt att säga hur allvarligt det är. Jag pratade snabbt med Victor (Bergh, lagets fysio) och han sa det var en baksida. Han får kolla imorgon eller i övermorgon så får vi se hur illa det är. -Jag tror det inte ska vara så allvarligt, han är hård, jag tror det inte ska vara någon längre bortavaro. Men vi får se. Segermålet kom redan i sjätte matchminuten när Orre nickade in Svedlunds högerhörna. -Vi har tränat en del på fasta situationer, så det var extra skönt att göra mål på hörna. Det tidiga ledningsmålet menade han inte ändrade om något i de taktiska ritningarna man hade lagt upp före matchen. -Egentligen spelar det ingen roll hur det står i matchen. Vi har vår spelidé som vi vill följa. Sedan är det självklart att det blir speciellt när vi leder med 1-0 och i slutet när de trycker på, då får man ändra om efter de förutsättningarna. Vi vill alltid spela vårt spel, och resultatet i matchen ska inte påverka allt för mycket. Det räckte idag. Efter en fin inledning av matchen, där också ledningsmålet skulle komma, tappade vi trycket efter tio minuter. -Vi blir lite passiva efter målet, men det är också ett bra lag vi möter. Vi har märkt att derbyn är derbyn och spelet blir därefter. De kommer från division 2 och även om de tappat spelare är det ett bra lag. Vi vet att vi får kämpa i nittio minuter oavsett. I andra halvleken fick Kvarnsveden mer att säga till om, men samtidigt som man visste det skulle finnas möjligheter att ställa om, ville man inte gå bort sig. -Det är viktigt att inte åka på en kontring, när vi kontrar, utan att vi ska försöka döda anfallen i våra kontringar. Med tjugo minuter kvar var dock KIK nära att just kontra in kvitteringen när man kom i ett 2 mot 1-läge. -Det är ett onödigt bolltapp, men vi reder ut det, säger ”Cribbe” som var nöjd över säsongens första ”clean sheet”. -Vårt fokus idag var också att hålla nollan och inte släppa till något bakåt. Det lyckades vi också med, då vet vi att vi vinner matcherna för mål gör vi alltid. Vi hade också marginalerna med oss när KIK hade ett skott i stolpen. -Det var en bra träff han får, och det kunde lika gärna blivit 1-1, men vi hade marginalerna på vår sida i den här matchen. Det blev sedan viss oro i Avestalägret när mittbacken Axel Östberg tvingades lämna planen efter en skada. Men då visade vi att det finns ersättare som kan kliva in. -Tur att vi har en otroligt bra bänk, och även de som inte fick hoppa in och spela är otroligt bra som skulle kunna starta. -Vi har lite att välja på, så det är mycket bra konkurrens. -Tony (Nilsson) gör det otroligt bra hela matchen. Kul han kommer in, man vet vad man får av honom och idag visade han det. Sedan fick Theo (Hildensjö) spela tjugo minuter, kul att se han kommer in och tar för sig. BILDEN: Tony Nilsson svarade för en suverän insats både defensivt och offensivt. Foto: Per Lindgren Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Klubben vinnare igen - Första nollan för säsongen

Avesta AIK tog säsongens första hemmaseger efter 1-0 (1-0) i daladerbyt mot Kvarnsvedens IK. Målet kom redan i sjätte matchminuten när Albert Orre nickade in bollen på lagets första hörna i matchen. -Skönt med sådana här vinster när vi inte spelar så jättebra, säger mittbacken Filip Hedblom en kort stund efter slutsignalen. På stopptid fick Philip Bergstrand syna det röda kortet. Sett över nittio minuter var AAIK det bättre laget, och segern rättvis. Kvarnsveden hade inte mycket att säga till om i första halvleken, men ryckte upp sig efter pausvilan och hade ett skott i virket med dryga tjugo minuter kvar för att utjämna till 1-1. -Vi spelar ganska resolut i stora delar av matchen och har ett kompakt försvarsspel. De får inte så många målchanser, säger Hedblom som tillsammans med Tony Nilsson, Axel Östberg, Philip Bergstrand och sedan Theo Hildensjö (när Östberg fick kliva av med dryga kvarten kvar med en befarad bristning i baksida lår) i backlinjen stod emot Kvarnsvedens försök till slutforcering. Segern betyder Avesta AIK klättrade till femte plats i en haltande tabell. Trepoängaren var extra skön med tanke på vad som hände senast mot Korsnäs. -Jävligt skönt att ta första trean på Avestavallen, hoppas vi låter segertåget fortsätter och klättrar i tabellen. Hedblom, som tidigare missat ett par matcher på grund av en tåskada, känner sig nu fullt återställd. -Det är helt okay. Jag går på alvedon och är ganska hårt tejpad, men det känns okay. Hemmalaget tog direkt hand om taktpinnen i matchen och tryckte tillbaka Kvarnsveden med ett snabbt och direkt passningsspelet. Ledningsmålet 1-0 kom redan i sjätte matchminuten på Avestas första hörna lagd av Jakob Svedlund, som Albert Orre kunde nicka in bakom Kim Arnberg. Klubben hade en hel del långbollar där man försökte komma in bakom Kvarnsvedens backlinje. Avesta ägde första tio, där bland Östberg hade en nick över på en hörna. Gästerna kom mer in i spelet efter tio minuter där snabbe Ismail Mohamed Ismail på vänsterkanten utmanade AAIK-försvaret ett par gånger. Bergstrand och Hedblom, var dock hela tiden rätt placerade och tog hand om KIK:s attacker där kapten Emil Hjälte var på väg genopm ett par gånger. Matchen bedarrade i tempo halvvägs in i halvleken, innan AAIK fick ett jätteläge utöka ledningen efter trettio minuter när Viktor Hansson friställde Adam Tumma, som dock valde att passa i stället för gå på eget avslut, vilket mynnade ut i en resultatlös hörna. Kort efter kom Tumma på nytt i ett bra läge, men avslutade med ett skott utanför. Malik Abdulrahman var ofta sysslolös långa stunder i första halvleken och det var bara vid ett par tillfällen han fick ingripa när han plockade ner ett par långbollar. I andra halvlek, präglades spelet av mycket kamp, och sällan var det något av lagen lyckades spela till sig några jättelägen. -Vi borde spelat mer på spelvändningar och hitta in i ytan. Jag tycker inte förstapressen satt som den skulle, de fick komma in jävligt mycket, säger Filip Hedblom. Avesta hade en bra period i mitten av andra halvleken, när vi spelade bollen med ett eller två tillslag. Med tjugo minuter kvar tvingades Axel Östberg kliva av, och få låret lindat. Det betydde en del ommöbleringar i backlinjen då Tony Nilsson tog klivet in som mittback, samtidigt som Hildensjö byttes in och tog plats som vänsterback. -Det funkade bra, menade Hedblom. -Alla vet vad de ska göra när de kommer in på sin position. Det är inga konstigheter. Om spelet stundtals inte kuggade i, så går det inte komma ifrån krigandet och inställningen hos alla spelare var hundraprocentig. Och efter käftsmällen senast, så var det förstås viktigt med första nollan bakåt. -Den var jävligt skön, säger Hedblom som menade att försvarsspelet funkade helt okay. Även om gästerna flyttade upp mycket folk på sin jakt på kvittering kom man sällan till några hundraprocentiga målchanser. -Jag tycker vi håller ihop det bra i slutet, och det blir inte någon speciellt bra slutforcering i slutet. Det är bra kontroll. Fler intervjuer kommer senare ikväll. BILDEN: Filip Hedblom visade både snabbhet och placeringssäkerhet i derbyt mot Kvarnsveden. Foto: Per Lindgren Avesta AIK-Kvarnsvedens IK 1-0 (1-0) Mål: 1-0 Albert Orre (6) Hörnor: 10-5 (5-2) Utvisad: Avesta: Philip Bergstrand (90+3) Varning, Avesta: Rasmus Lindgren, Viktor Hansson. Kvarnsveden: Erik Olsson Domare: Liridon Hasani. Assisterande domare: Alexander Alm, Ilir Bara. Publik: 173 (Avestavallen). Avesta AIK: Malik Abdulrahman-Tony Nilsson, Filip Hedblom, Axel Östberg (73 Theo Hildensjö), Philip Bergstrand-Rasmus Lindgren, Jakob Svedlund, Viktor Hansson-Mergim Ramadani (87 Benjamin Larsson), Adam Tumma (64 George Minasian), Albert Orre. Ersättare: Kushtrim Krenzi, Simon Tella, Sebastian Lundvall (mv). Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Aram Abed: "Sluta att bjuda på mål"

Idag fredag kl 19.00 är det dags för hemmamatch mot Kvarnsvedens IK och chansen att studsa tillbaka efter plumpen senast. Efter premiärförlusten mot Forssa BK, tog Klubben sju poäng på de tre efterföljande matcherna, innan det tog tvärstopp mot tabellettan Korsnäs. Avestas huvudtränare Aram Abed tycker man har bearbetat förlusten mot Korsnäs på rätt sätt och gått vidare. -Det är aldrig roligt att förlora en fotbollsmatch och speciellt inte med 6-1 så klart. Resultatet speglar inte alls matchbilden och vi gör det ändå okej spelmässigt, säger han. -Vi har pratat igenom matchen och berättat om vilka saker som varit positiva, och saker som vi måste slipa på. Det är främst det individuella. De som gjorde en mindre bra match, känner på sig att ”okay, jag tar på mig det här målet”. -För oss var det bara försöka att samla ihop det och förstå att det fanns mycket positiva grejer i spelet, men att vi måste sluta bjuda på mål. Att ni släppt in mest mål (14) i serien, är det oroande? -Det är någonting vi har pratat om så klart. Man får tänka att tio av de 14 målen släpper vi in är mot Forssa och Korsnäs. Jag tror också nio av de målen är efter minut 80. Det visar på att det är någonting där vi måste ha fokuset i nittio minuter. Det finns en lucka mellan 80-90 där vi behöver täppa igen extra mycket. Vilka positiva saker var ni nöjda över mot Korsnäs? -I spelet i stort att vi står upp mot dem, vi kampas och har mycket boll. De har också mycket boll, men skapar inte så mycket chanser förutom de chanser vi bjuder på. Efter den jobbiga första halvtimmen när Korsnäs gick ifrån till 3-0, tog vi oss tillbaka in i matchen innan hemmalaget med sitt fjärde mål avgjorde tillställningen. -Jag tycker matchen fram till sextionde minuten när de gör 4-1, så är det en ganska jämn fotbollsmatch spelmässigt. Vad vill du se mot Kvarnsveden? -Ännu mer skärpa framåt, att vi skapar lite mer målchanser. Och att vi är jävligt distinkta och resoluta i vårt eget straffområde och på egen planhalva för att inte släppa till något i försvarsspelet. Efter sett Kvarnsveden vid ett antal tillfällen vill han beskriva dem som ett lag som vill rulla boll med en 4-3-3-uppställning, med ett par klasspelare. -De har en duktig mittback i Felix Ljungberg. Sedan har de Emil Hjelte som jag spelade tillsammans med i Kvarnsveden när jag var där, det är en skicklig fotbollsspelare. -Ett spelande lag med mycket ungt, som kämpar och orkar springa mycket. Det kommer bli en tuff nöt att knäcka. -Jag tror aggressiviteten och intensiteten kommer bli avgörande. Hur länge man orkar hålla uppe den farten och trycka på och vara jobbig mot motståndaren, men också att vara distinkta i egen box och offensiv box. -Jag tror båda lagen kommer ha ganska mycket boll, och då gäller det förvalta det på bästa sätt. Även om det i vissa matcher spelmässigt sett riktigt bra ut, menar han det finns mer att hämta. -Vi har inte varit i toppform i någon av matcherna. Vi är inte riktigt där än och känner att vi har så mycket mer i oss allihopa. Det är det som talar för oss, att vi fortfarande försöker hitta toppformen som vi vill åt. -Jag hoppas och tror att det kommer successivt nu hela tiden, sakta men säkert. I truppen saknas Taher Saher som är avstängd, och med största säkerhet Johan Lindgren som är bortrest. BILDEN: Aram Abed hoppas man ska vara mer distinkta i de båda straffområdena. Foto: Olov Lindgren Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer