• Så är läget i Supercupen

På fredag möter vi Nässjö IF på bortaplan i en match som blir helt avgörande i den Södra gruppen av Supercupen. Vinner vi så går vi till slutspelet som spelas i Karlstad, oavgjort eller förlust så kniper Nässjö förstaplatsen i gruppen. Nedan följer vi upp läget i respektive grupp i Supercupen. Vinnaren i varje grupp går till slutspelet i Karlstad som spelas 21-22 oktober. SÖDRA: Innehåller endast tre lag då Finspång hoppade av med kort varse. Åby, Tranås och Nässjö. Vi slog Tranås med 5-4, Nässjö slog Tranås med 5-0. Det betyder att det är en helt avgörande gruppfinal i Nässjö på fredag. Vi behöver vinna för att sluta etta i gruppen och gå till slutspel. VÄSTRA: Den västra gruppen innehåller fem lag, Division 1-laget Mölndal fick en plats då Kungälv först nekades en plats, men sen gav man Kungälv tillträde ändå och därav fick det blir fem lag i denna grupp. Boltic, LAIK, Kungälv, Surte och Mölndal. Boltic leder gruppen på 8 poäng och har en match mot Kungälv kvar. Tvåa i gruppen på 6 poäng är LAIK som har spelat färdigt. De som kan utmana Boltic om gruppseger är Kungälv. Kungälv har 4 poäng men två matcher kvar, Vinst i bägge och man kommer att sluta på samma poäng som Boltic och då blir det en målskillnadsaffär dem emellan vilka som vinner gruppen, och i den målskillnadsaffären ligger Kungälv bäst till om de nu vinner sina två sista matcher. MELLAN: Fyra lag, Djurgården, Tellus, Katrineholm och Tillberga. Här har nykomlingen Djurgården imponerat och tagit tre raka segrar och är därmed klara för slutspelet. NORRA: Fyra lag i denna grupp, Falu BS, Ljusdal, Örebro och Borlänge. Falu BS leder gruppen på 5 poäng och har spelat färdigt. Ljusdal har 3 poäng och Borlänge kvar att möta, Borlänge som inte tagit någon poäng hittills, Vinst för Ljusdal i den matchen och man vinner gruppen på bättre målskillnad än Falu BS. Bandy Herr A 9 okt 2023 0kommentarer
  • Frillesås BK gästar i första träningsmatchen på hemmaplan

Efter en rejäl sjukstuga i A-truppen förra veckan är nu alla friska och krya och det är dags för träningsmatch igen Ikväll kommer Frillesås BK på besök till Eriksson Arena. Första hemmamatchen för säsongen så köp din biljett redan nu och kom ner och kolla ikväll. Frillesås BK Ytterligare ett Elitserielag som motstånd ikväll. Vi går in helhjärtat för uppgiften och ska forstätta att gnugga på vårt. Frillesås, som vi hade två ganska jämna matcher mot i Elitseriekvalet i våras, har haft lite omsättning på spelare inför denna säsongen. Det är ett lag som spelar med en del lyft och flipp och man gillar att köra och spela en offensiv bandy. Man har spelat ett par matcher hitills i år, vinst mot Katrineholm, Vinst i Svenska Cupen mot Vänersborg, och förluster i densamma mot Vetlanda, Gripen, Villa och Hammarby. Tro på oss själva För vår del så har mycket av snavcket handlat om vad vi kan, vad vi vill göra, och att tro på oss själva, vi vet vad vi kan och det gäller att vi tror på vår idé, hjälper varnadra och spelar enkelt. Vi gjorde 30-35 riktigt bra minuter mot Gripen i vår förra match, dessa ska vi ta med oss och bygga vidare på. MAtchen startar kl 19.30 ikväll. Vi räknar med dig på läktaren! -------------------------------------------------------- BIljetter Biljetter finns nu tillgängliga via vår nya biljettpartner ticketco. du köper via länken nedan. Pris: Vuxen (18+) 80kr , (tillägg 50 kr för sittplats) Har du köpt säsongskort gäller detta för alla försäsongsmatcher och supercupen-matcher. Du hittar säsongskort länken nedan också. Du köper din biljett HÄR Nytt liverapporteringssystem Svenska Bandyförbundet skall inför kommande säsong lansera en ny sida där matcherna ska rapporteras live. Denna sida är uppe och det bör gå att följa matchen via nedan länk. Elitrapport kommer inte längre finnas kvar utan det är numer denna nya sida som gäller, Bandygrytan ska fortsätta att finnas men fungerar inte just nu. Följ matchen HÄR Bandy Herr A 27 sep 2023 0kommentarer
  • Dagens match inställd

Kvällens träningsmatch mot IFK Motala, som skulle spelas hemma i Eriksson Arena är tyvärr inställd. Sjukdomar i hemmalaget, där flera spelare insjuknat under natten, gör att vi var tvugna att ställa in. Tyävrr är det sånt som händer och framför allt är det tråkigt för Motala som planerat med resa och allting. Men Motala hade full förståelse för detta vilket vi är oerhört tacksamma för. Vi stänger nu ner verksamheter kring a-laget ett par dagar för att bli av med viruset osm går och räknar med att vara uppe och rulla igen nästa vecka. Bandy Herr A 21 sep 2023 0kommentarer
  • Nu kan du köpa ditt säsongskort!

Nu är det hög tid att köpa ditt säsongskort och säkra din plats för hela säsongen. Säsongskortet ger dig inträde till samtliga hemmamatcher i serien kommande vinter samt hemmamatchen mot Tranås BoIS i supercupen den 29 september (ev. kval ingår ej) Köper du dessutom ditt säsongskort tidigt så ingår även samtliga träningsmatcher som a-laget spelar i Eriksson Arena. Du bokar ditt säsongskort genom att följa denna länk: KÖP DITT SÄSONGSKORT HÄR Pris säsongskort. Sittplats: 1500 kr Ståplats: 1000 kr Aktiva spelare och ledare som är över 18 år har halva priset på ett säsongskort. Bandy Herr A 20 sep 2023 0kommentarer
  • Tuffa sista 55 minuter mot Gripen - DEL 2

DEL 1 HÄR Synd med de 2 sena målen, Våra första 30 minuter är riktigt bra defensivt. Offensivt har vi svårt att skapa riktigt bra lägen mot ett bra försvarande Gripen, vi har lite halvchanser och ett par hörnor. Vi ältar inte de målen så mycket utan vill fortsätta andra så som vi spelat första 30-35. Andra halvlek Vi har första chansen i halvleken när Jonathan S kommer till skott men en bit utanför. Gripen försöker sedan en lyft som vi kan slå undan. Matchminut 53, kortare flipp in mot vårt straffområde av Gripen, det plockas ner men vi hinner tillbaka och Kan bryta men domaren tycker att vi samtidigt håller fast motståndaren och blåser straff, kändes ganska billigt men blåst är det. Anton är på bollen men lyckas inte hålla den och det är 4-0. Vi spelar sämre nu Vi har inte alls kommit in i andra halvlek och får inte till vårt defensiva spel nu på samma sätt som vi fick i första, det gör att gripen kan komma med mer fart och tryck mot oss. Hemmalaget får frislag strax utanför vår straffpunkt, bollen ut till höger och avslut som Anton räddar med skridskon. Anton får sedan göra ytterligare en kvalificerad räddning när Gripen kommer runt till höger och spelar in bollen och kommer till avslut, returen slår vi undan. Nytt inspel framför mål från Gripen två minuter senare men ingen svart spelare har hunnit ta sig in i straffområdet och vi kan ta bollen. 5-0 efter nytt friläge Vi har nu spelat dryga timmen. Nytt lyft av hemmalaget och denna gång undviker man offside, friläge och det är 5-0. Vi tar timeout direkt. Glöm starten av andra halvlek, nu startar vi om och försöker hitta tillbaks till det spel vi inledde matchen med. Gripen har sedan ett nytt fint anfall men vi jobbar bra i defensiven och kan bryta till en hörna som vi sedan plockar med vårt rus. Otäck skada Matchminut 71 nu, Efter en situation vid vårt straffområde blir Gustav Wallin liggandes på isen, En skridskoskena har tagit olyckligt på Gustavs nedre lår. Ett otäckt jack som vi till slut lyckas tejpa ihop. Gustav kunde åka med bussen tillbaka till Växjö där det blev direkt in till sjukhuset för att sy när vi kom hem. Tur i oturen att det inte tog värre än det gjorde. Gustav borde vara tillbaka i spel inom kort. När matchen väl kommer igång igen efter fem minuters uppehåll så gör den det med frislag till Gripen precis utanför vårt straffområde, Detta då tydligen Gripen spelade bollen på Gustav när han låg ner skadad och då blev det liggandes spel. Tyvärr är vi inte alls med utan står bara och tittar när domaren blåser och Gripen slår frislaget snabbt och nytt friläge ger 6-0, slarvigt, och onödigt. Vi har sedan ett bra anfall där Filip Fransson till slut får bollen och kan avsluta men målvakten klarar. Gripen har sedan ett skott men på nytt täcker Linus Sandqvist bra, bollen ut till en hörna för Gripen som Anton räddar. Vi får sen en hörna efter ett nytt bra anfall från vår sida. Skottet på hörnan i ruset. Ytterligare två mål på tilläggstid Vi åker sen på en utvisning med tre ordinarie minuter kvar. Philip Lindqvist får sätta sig på botbänken för ett våldsamt slag. Vi är inne på stopptid nu, Gripen anfaller men vi jobbar tillbaka bollen bra, men bara för att slå en nonchalant ny passning som bryts, skott av Gripen som vi lyckas täcka ut till en hörna. Hörnan räddar Anton. Matchminut 94 och vi tappar återigen bollen på mittplan och gripen kan på nytt ställa om, spela ut till höger och avsluta perfekt lågt precis vid bortre stolpen. 7-0. Jonathan S kommer sedan till bra läge men Gripen bryter innan Jonte kommer till avslut och ny omställning, till vänster kommer man 1 mot 1 och kan få på ett avslut som går in mellan benen på Anton. 8-0. Kort därefter blåser domaren av matchen. Slut. Förlust med 8-0. Summering: En match med två skepnader, Våra första 30-35 minuter är riktigt bra, visst vi skapar inte så mycket offensivt men kunde med lite mer skärpa och flyt gjort något mål, däremot är defensiven väldigt bra från vår sida och gripen har svårt att skapa farliga lägen de också. Tyvärr släpper vi sedan in 2 mål sent i halvleken och frågan är om det tog på oss rent psykologiskt för i andra halvlek är vi inte alls samma lag längre. Samtidigt som gripen är bättre också ska sägas. Vi försöker med en timeout ganska tidigt för att hitta energi men kort därpå blir Gustav skadad och orken börjar nog tryta för oss. Tyvärr bjuder vi för mycket i andra och siffrorna rinner i väg. Men vi tar med oss mycket bra från framför allt första halvlek som vi kan bygga vidare kring. Ny tränar vi tisdag och onsdag innn nästa träningsmatch spelas hemma i Åby på torsdag. ***************** Mål Åby/Tjureda: Assist Åby/Tjureda: Andra-assist Åby/Tjureda: ***************** Läs vad Gripen skriver om matchen på sin hemsida HÄR Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport Matchlogg hittar du HÄR. Bandy Herr A 19 sep 2023
  • Tuffa sista 55 minuter mot Gripen - DEL 1

Första träningsmatchen för säsongen. Tufft motstånd i form av Elitserielaget Gripen Trollhättan BK som förstärkt intressant till denna säsong och säkert har som målsättning att vara med oh slåss om slutspel. Samtliga nyförvärv med. William Liw startade på det defensiva mittfältet. I denna match spelade vi med en defensiv mittfältare, två offensiva, samt två anfallare, Detta till skillnad mot förra säsongen där vi mestadels spelade med två defensiva och två offensiva mittfältare och endast en anfallare. Laget: Anton Svensson i mål. Gustav Wallin libero. Måns Racov och Linus Sandqvist backar. Viktor Lindahl och Viktor Johansson ytterhalvor. William Liw defensiv mittfältare. Jonathan Svensson och Filip Fransson offensiva mittfältare. Philip Lindqvist och Filip Johansson på topp. Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Linus Karlsson, Melvin Mattsson, Jonathan Alm Husberg och Svante Karlsson. Första halvlek: Det är vi som har avslag. Gripen kliver omedelbart upp på oss men vi kan lugnt och fint spela oss ur pressen och få till ett fint anfall där bollen passas till Jonathan S som kan kliva runt och vinna oss en hörna. Bra rus av hemmalaget som plockar hörnan. Vi vinner sen boll igen men gripen bryter tillbaka och får på ett avslut och Anton får göra en bra räddning, bollen ut till hörna för hemmalaget. Skott från tredjeskytt och bollen sitter ganska mitt i mål. 1-0 redan i den andra matchminuten. Ingen drömstart men inget vi i detta läge la stor vikt på, glöm det och fortsätta spela. Vi spelar bra Trots det tidiga underläget så fortsätter vi att vara fokuserade och spela lugnt och sansat. Vi har ett bra lyft men åker tyvärr offside. Gripen slår sedan ett lyft som plockas ner till vänster men Viktor Lindahl gör en fin brytning. Vi provar sedan ytterligare ett lyft, ingen offside och Filip J får klubban på bollen men den rinner ifrån honom, nära friläge där annars. Spelet böljar en del fram och tillbaka men vi försvarar oss riktigt bra och Gripen känns lite frustrerande då vi ofta tvingar dem att vända ur precis efter mittlinjen. Bollinnehavet är ganska jämnt med en liten fördel för oss. Även Gripen försvarar sig väl, vi har ett par fina uppspel men har svårt att få till det sista tredjedelen. Gripen har sedan ett skott utanför från snävhögervinkel innan vi har ett avslut som täcks av en försvarare. Trippelchans på hörna Vi har spelat 15 minuter nu. Bra omställning av oss där Philip Lindqvist får bollen och avslutar, nytt täck men denna gång till hörna för oss. Hörnskottet på mål men målvakten räddar, även returen räddas och vårt tredje avslut täcks. Nära men inget mål. Vi skapar en del halvchanser ändå och har en del hörnor. Frislag ett par meter utanför Gripens straffområde som går i muren ut till en ny hörna. Hörnskottet utanför denna gång. Gripen har sedan två lyft, Det första bryter Gustav Wallin enkelt och det andra blir avblåst för offside. Gripen får matchens första utvisning Vi närmar oss 30 minuter på klockan nu, efter en närkamp på mittplan åker Gripens William Arvidsson ut 10 minuter för bentackling. Gripen har sedan en bra omställning där man tar avslut någon meter utanför straffområdeslinjen, Anton är med och limmar bollen. Minuten efter kommer hemmalaget ner på sin vänsterkant och vinner en hörna som skjuts utanför. Vi vill inte vara sämre och tar oss sedan fram på vår vänsterkant genom Filip J och det är hörna till oss. Bra rus av Gripen som avvärjer. Gripen har sedan ett bra anfall där man drar ett kort diagonalt lyft men blir avblåsta för offside. På håret kändes det som så här har vi lite tur. Vi tappar sedan bollen på mittplan och Gripen kan ställa om på nytt och det blir farligt men Linus Sandqvist läser spelet bra och slänger sig och täcker skottet. Två sena mål av Gripen innan paus Fem minuter kvar till paus. Gripen kommer i ett bra anfall och får in bollen i oss och kan med en snabb kort passning spela sig igenom vår backlinje och få friläge, vänta ut Anton och lägga bollen i mål. 2-0 till hemmalaget. Gripen får sedan en ny utvisning men det hindrar dem inte från att på nytt gå till anfall och precis som vid 2-0-målet lyckas de få in en pass i oss och likt första målet i stort sett komma fri med Anton i målet och denna gång lyfta upp bollen i nättaket. 3-0 Sista minuterna spelas av och domaren blåser av första halvlek. Paus. Underläge med 3-0 som faktiskt kändes som något mål för mycket med tanke på våra fina första 30. DEL 2 HÄR Bandy Herr A 19 sep 2023
  • Elitseriemotstånd väntar i första träningsmatchen

Så var det dags för den första träningsmatchen när Gripen Trollhättan BK tar emot uppe i Slättbergshallen Efter en veckas träning på stor is hemma i Eriksson Arena så väntar nu säsongens första träningsmatch. För motståndet står Elitserielaget, och vårens kvalmotståndare Gripen Trollhättan BK. Gripen Trollhättan BK Gripen klarade sig kvar i Elitserien genom kval förra säsongen, ett kval där man bland annat besegrade oss två gånger. Till i år har man förstärkt laget med bland annat Ilja Grachev från IFK Vänersborg och Filip Lydén som spelade hos oss i vintras. Totalt spelar fem spelare i gripen som har ett förflutet i Åby, Erik Quiros, Adam Rudell, Viktor Petersson, Juuso Tervonen och redan nämnda Lydén. Man har nog lite högre målsättning inför kommande säsong och siktar säkert på att gå till slutspel i Elitserien. Gripen har tränat på stor is ett par veckor och spelat en match i Svenska Cupen mot IFK Vänersborg som slutade 4-4. Fokus och rätt inställning För vår del gäller det att ta matchen på rätt sätt, Resultatet är inte alltid det viktigaste i en träningsmatch utan vi måste gå in med rätt inställning och rätt fokus. Detta är ett perfekt tillfälle för oss att få känna på högt tempo direkt och få känna på matchsituationer. Vi kommer ställas på prov så det gäller att vi vet våra roller och tar dem, Jobbar stenhårt i defensiven som kommer bli prio och sen värdera våra lägen när vi har boll. Målet är att ge 100 procent från domaren blåser igång matchen tills den är slut, så vi kan åka av isen och känna att vi gjort vårt absolut bästa. Gör vi det så kommer vi få ut massor ifrån denna match. Vi har varit gott om folk på träningarna i veckan och åker till Trollhättan med 16 man. Algot Thuresson är inte riktigt matchklar ännu efter sin skada och inte heller våra fyra spelare om är uttagna till P17-landslaget är tillgängliga då de är på läger denna helg. -------------------------------------------------------- Nytt liverapporteringssystem Svenska Bandyförbundet skall inför kommande säsong lansera en ny sida där matcherna ska rapporteras live. Denna sida är uppe och det bör gå att följa matchen via nedan länk. Elitrapport kommer inte längre finnas kvar utan det är numer denna nya sida som gäller, Bandygrytan ska fortsätta att finnas men fungerar inte just nu. Följ matchen HÄR Läs en intrervju med Gripens Filip Lydén inför matchen HÄR Bandy Herr A 16 sep 2023 0kommentarer
  • Träningsmatchandet drar igång

Isen ligger i Eriksson Arena och första träningen på stor bana är avklarad. På lördag spelar A-laget sin första träningsmatch för säsongen när man åker till Trollhättan och möter Gripen/Trollhättan BK. Först ut i träningsmatchandet är alltså Gripen/Trollhättan. Ett Gripen som vi fick två rejäla lektioner av i kvalet i våras och som redan gjort ett par matcher i år, bland annat spelat 4-4 mot IFK Vänersborg i Svenska Cupen. I Gripen hittar vi nu även Filip Lydén som spelade hos oss i vintras, Sedan tidigare spelar också Erik Quiros, Adam Rudell, Juuso Tervonen och Viktor Peterson där, alla med Åby-förflutet. Gripen är inte det enda Elitserie-motståndet vi matchar mot på försäsongen. Både Frillesås BK och IFK Motala möter vi senare i september hemma i Eriksson Arena. Supercupen Som vanligt så spelas också Supercupen. Från början var det tänkt att vår grupp skulle innehålla Nässjö IF, Tranås BoIS och Finspångs AIK men Finspång valde sent att hoppa av pga ekonomiska orsaker, trist men inget vi kan påverka och vår grupp kommer därför endast innehålla tre lag. Skulle vi vinna gruppen så går vi till slutspelet som precis som i fjol spelas i Karlstad. Regerande cupmästare är Ljusdals IF. Slutspelet i Supercupen spelas helgen den 21-22 oktober och sen helgen därpå är det seriepremiär. Och precis som i fjol möter vi IFK Kungälv hemma i Eriksson Arena i premiären, lördag den 28 oktober klockan 15.00. Försäsongen i sin helhet Lördag 16/9 kl 13.00 Gripen/Trollhättan BK – ATIF Torsdag 21/9 kl 18.00 ATIF – IFK Motala Onsdag 27/9 kl 19.30 ATIF – Frillesås BK Fredag 29/9 kl 19.30 ATIF – Tranås BoIS (Supercupen) Fredag 13/10 kl 19.00 Nässjö IF – ATIF (Supercupen) Lör-sön 21-22/10 Karlstad eventuellt Slutspel Supercupen Bandy Herr A 11 sep 2023 2kommentarer
  • Rapport från sportgruppen

Vi har nått semestertid med behövlig avkoppling från normala sysslor. Detta gäller även för våra bandyspelare som har hållit igång sedan början av maj. De har nu träning på egen hand för att i början av augusti åter samlas i trupp för gemensam träning. Efter förra säsongens överraskande andraplats i serien och ett efterföljande kval har sportgruppen arbetat enligt följande prioriteringar. 1. Behålla det mesta av förra säsongens trupp 2. Få in en välmeriterad assisterande tränare. 3. Något väletablerat nyförvärv från elitserien 4. En något större trupp för att uppnå en större konkurrenssituation på träningar 5. Hålla flera platser öppna för våra egna juniorer Sportgruppen har haft kontakt med flera spelare under försäsongen och detta arbete landade i tre nyförvärv. Vi skulle även kunna räkna in ett fjärde i form av Algot Thuresson som i stort sett fick hela förra säsongen förstörd i och med en skada redan i november. A-truppen består just nu av 15 st kontrakterade spelare samt ca 5-6 juniorer. Många av juniorerna uppvisar förbluffande stora resultatlyft under försäsongen och kommer ge de äldre en match om platserna kommande säsong! Vid ett samtal med a-lagets tränare, Johan Svensson så anser han att föreningens ”silly season” får betyget fyra på en femgradig skala! Han framhållet att vi har i stort sett behållit hela truppen som blivit ett år äldre, vi har fått in Christian Boman som assisterande tränare med särskilt ansvar för vårt defensiva spel och våra målvakter samt att vi har fått in den typ av nyförvärv som vi önskat. Johan framhåller även att första delen av försäsongen påvisar resultat som ligger något över förra årets resultat. Stor del i detta resultat har träningen i grupp samt att HPC/Sofie jobbar individuellt med varje spelare. Extra kul för oss i sportgruppen är att föreningen under nästa säsong kommer att ställa upp med P17-elitlag för första gången i föreningens historia! P17-truppen består just nu av 15 utespelare och två målvakter, tre av spelarna ingår dessutom i P17-landslagets observationstrupp! Inom just P17-verksamheten framkommer det ack så viktiga samarbetet som finns mellan smålandsklubbarna. Vi spelar i samma serie som Nässjö och Tranås i Bandyallsvenskan och är ”arga” konkurrenter där samtidigt som vi har ett mycket bra samarbete inom ungdomsverksamheten. Historiskt har ÅTIF försett både Nässjö och Vetlanda med spelare till deras pojk- och juniorlag. Många gånger har detta samarbete skördat stora framgångar med SM-guld som följd! Föreningen kommer även ha ett U16-lag som består av spelare födda 08, 09 och 10. Flera av dessa spelare kommer sedan bli del av nästa års P17-elitlag! Vi hoppas att samtliga spelare födda 08 kommer välja bandygymnasiet i Växjö/Åby i och med att Växjö kommun öppnat för både nationellt intag (NIU) med åtta spelare kombinerat med minst sex spelare, kanske fler genom lokalt intag (LIU). Genom den progressiva hållning som Växjö kommun visar vår förening, kan vi tillsammans med HPC (High Performance Center) skapa riktigt bra förutsättningar för dem som väljer bandygymnasiet i Växjö/Åby. Utöver U16- och P17-lagen kommer föreningen ställa upp med ett division 1-lag, flera lag i yngre åldersgrupper samt ett division 2-lag tillsammans med Öjaby IS (om planerna går i lås). Det blir Öjaby som kommer att ansvara för detta lag och därmed får Öjaby ett så efterlängtat representationslag igen! Slutligen vill vi påpeka att inget av ovanstående skulle varit möjligt om vi inte hade de många ledare som ideéllt lägger timme efter timme på våra ungdomars utveckling. Vi tror oss veta att Växjö kommun uppmärksammat behovet av ledare och att man jobbar med ett program för att stötta en vidare ledarutveckling. Varma sommarhälsningar från Sportgruppen Bandy Herr A 20 jul 2023 0kommentarer
  • Filip Fransson klar för sin nionde säsong i Åby

Filip Fransson är klar för ytterligare en säsong i Åby. Kommande säsong blir Filips nionde i föreningen. Filip Fransson kör vidare i Åby minst en säsong till. Filip, som kom till Åby säsongen 2015/16, har hunnit bli 31 år gammal och är med sin rutin och erfarenhet en viktig kugge i vårt unga lag. Filip, vars specialitet är hans skott, har under hans 8 säsonger i föreningen öst in mål och poäng. 219 mål i tävlingsmatcher på 8 säsonger är imponerande, Då ska man också minnas att säsongen 2021/22 så spelade Filip på den för honom udda positionen som libero, och ändå blev det 21 mål den säsongen. I vintras kom Filip igång rejält efter jul och sammanlagt blev det 21 mål och 7 assist i seriespelet samt ytterligare 6 poäng i elitseriekvalet. Efter jul som sagt, då var Filip en av de bästa spelarna i laget. Filip anslöt till de gemensamma träningarna för några veckor sedan, och har innan dess tränat individuellt. Filips nya kontrakt gäller för kommande säsong. **************************************** Filip Fransson Född: 26 juni 1992, 31 år Position: Anfall / mittfält Nr: 67 Klubbar: Vetlanda BK (moderklubb) Öjaby IS 2011/12, Målilla GoIF 2012/13 - 2013/14, Skirö Nävelsjö 2014/15, Åby/Tjureda IF 2015/16 **************************************** Spelare och ledare med kontrakt över kommande säsong (kontraktslängd inom parantes) LEDARE Christian Boman, Assisterande tränare, (2025/26) Johan Svensson, Huvudtränare SPELARE Filip Fransson 2023/24 Jonathan Alm Husberg, 2023/24 Linus Karlsson, (2024/25) Måns Racov, (2024/25) William Liw, (2024/25) Jonathan Svensson (2025/26) Gustav Wallin (2024/25) Viktor Lindahl (2023/24) Philip Lindqvist (2025/26) Viktor Johansson (2024/25) Filip Johansson (2024/25) Algot Thuresson (2024/25) Linus Sandqvist (2023/24) Anton Svensson (2023/24) Jakob Knutsson (2023/24) Lämnar Filip Lydén, Gripen/Trollhättan BK Isakki Kaivola, Akilles Bandy Herr A 17 jul 2023 0kommentarer