• Inför Snogeröds IF

Nu är det dags för omgång 2 i seriespelet och motståndet står Snogeröds IF för. Vi mötte Snogeröd i mars i vår första gruppspelsmatch där matchen till sist slutade 6-1 i vår favör. DM gruppspelet blev tufft för Snogeröd när man utöver förlusten mot oss fick se sig besegrade mot Harlösa (2-1) och Stehags AIF (2-0). Helgen efter DM tog man en imponernade seger med 4-1 mot Trollenäs IF och helgen därpå kryssade man mot Norra Rörum. Seriepremiären mot GOF IF slutade med en 1-0 förlust i en fysisk och tuff kamp. Sen vi mötte de senast har där hänt lite på spelarfronten i Snogeröd, man har värvat in 2 stycken målvakter, Marinko Zivkovic från Trollenäs IF och Donato Martinez Diaz från Svensköps IF. Man har också tagit in anfallaren Altin Rexhepi från Svensköps IF. Vi brottas fortsatt med en del skador på ett par spelare samtidigt som det är högskoleprovet på lördag och några spelare borta av den anledningen. Men vi kommer ställa ett starkt lag på banan som är redo att ta upp kampen ordentligt! Vi räknar med att det kommer bli en tuff match. Snogeröd är garanterar revanschsugna efter förlusten mot oss senast och premiärförlusten samtidigt som de nu har fått flera matcher att spela ihop sig på. Askeröds IF - Snogeröds IF 13/4 13:00 Kyavallen Herrlaget för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • 9-0 i premiären

Årets första seriematch och årets första derby. Konstant regn och temperaturen runt nollan. Vädermässigt mer en höstmatch i oktober än en seriepremiär i April men trots det hade väldigt mycket folk tagit sig till Askeröd för bevittna de blåklädda. Matchen inleds precis som vi önskar och Erik tar en lång löpning längs vänsterkanten och slår in ett flackt inlägg där Löberöds mittback ska blocka men styr in den i eget, 1-0 efter 2 minuter. 3 minuter senare kommer en liknande sekvens där Jens serverar Emil Bergman som på ett placerar in 2-0 och 8 minuter senare är det samma Bergman som blir serverad av Edvardsson och 3-0. En minut efter det är de ombytta roller när Bergman serverar Anton Edvardsson och 4-0 efter 14 (!) minuter är ett faktum. Därefter blir vi lite nöjda och bekväma, framförallt i bolltempot. Många vill hitta den avgörande passningen och det ger Löberöd lite tid att återhämta sig efter tuffa starten. 5-0 ska vi dock göra genom ett riktigt klassanfall där Ekdahl till sist serverar Elias Rosberg som får göra mål mot sina gamla lagkamrater. I halvleks slutskede gör Ekdahl 6-0 vid en fast situation och Rosberg 7-0 genom ett inspel av Emil Bergman. I paus pratar vi om att vi måste driva tempot ännu mer, använda spelet på marken som vi vet att vi är skickliga i och inte bara söka den långa/avgörande passningen. I andra halvleks andra minut fullbordar Emil Bergman sitt hattrick efter ett stenhårt skott i bortre. Vi fortsätter trycka på och skapa klara målchanser men det vill sig inte riktigt. Lite lågt bolltempo och ingen superkreativitet på offensiv planhalva gör det ganska tacksamt för Löberöd att försvara sig. I den 60:e minuten får vi en hörna som Visai slår in och på bortre ytan finns Elias (eller Viktor, granskning pågår) som nickar in den. Därefter blir vi återigen lite nöjda och bekväma, där finns väldigt mycket mer att hämta sista 30 som vi inte får rull på. Premiären avklarad och all anspänning som finns kring det och att vi gör det med en 9-0 seger är vi såklart fantastiskt nöjda och glada för. Men vi vet att hela denna truppen besitter en otrolig höjd och den når vi i perioder igår men vi önskar såklart göra det mer frekvent. Nu har vi en träningsvecka innan det är dags för nästa derby, då mot Snogeröd på hemmaplan. Lördag 13:00 sparkas matchen igång nere i Askeröd. Vi ses där! Herrlaget för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Pulsen på Nils inför Löberöd

ÄNTLIGEN närmar vi oss seriepremiären! Vi tänkte därför ta pulsen på vår egna produkt Nils Nilsson inför matchen mot Löberöd! Nils, hur skulle du vilja sammanfatta försäsongen som nu är över? - Bra försäsong med mycket matcher. Vi har hunnit spela ihop oss bra tycker jag och fått med oss härliga resultat mestadels. Hur vill du bedöma din egen prestation under försäsongen? - Den har varit ok tycker jag. Känner att jag blivit något mognare och bättre försvarsspelet samtidigt som jag känner att jag har mer att jobba på anfallsmässigt. Du ser alltid ut att ge minst 120%, både på träningarna och i matcherna. Hur orkar du? - Jag vill vinna. Det är motivation nog för mig. Om jag inte ger allt på plan vet jag att jag själv blir besviken efteråt Derby direkt i premiären mot Löberöd, kan ju inte bli mycket bättre! Vad är känslan och vad vet du om Löberöd? - Då jag har spelat i Askeröd i hela mitt liv så matcherna mot Löberöd är alltid speciella. Alltid kul tycker jag. Jag vet att Löberöd är ett lag som alltid ger allt och framförallt mot oss. Därför ska vi försöka sätta emot detsamma Någon spelare du tycker publiken skall ha extra koll på under säsongen? - Emil Bergman tycker jag har haft en bra försäsong med mycket mål och snabba löpningar. Han gör även ett bra hemjobb vilket jag uppskattar. Tack Nils för dina svar! Nu hoppas vi alla Askero¨dare sluter upp på torsdag och stöttar oss i premiären. Herrlaget för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Löberöds IF

Nu är det inte långt bort till de vi alla väntat på, seriepremiär! På torsdag drar det äntligen igång! Motståndet står Löberöds IF för som vi mött två gånger under försäsongen, första mötet i december slutade 2-2, andra mötet i februari blev 3-2 till vår fördel. Utöver matcherna mot oss har Löberöd spelat 3 matcher, 7-0 seger mot Wollsjö, 2-1 seger mot Norra Rörum och förra helgen spelade man 0-0 mot Tjörnarp. Man har alltså lyckats hitta en jämn nivå i träningsmatcherna och har fått tighta matcher vilket alla önskar under försäsongen. Patrik och Dick har fått ihop ett bra gäng där alla drar åt samma håll och spelarna känns väl medvetna om deras uppgifter på banan. Till denna säsongen har man dessutom Fredrik Jensen som utespelare där han agerat mittback och varit ett stort nav med ett bra tillslag och bra speluppfattning. I vårt senaste möte blockade Jensen själv 8 skott i första halvlek vilket visar på en bra karaktär. Tittar vi på vår trupp så har vi några som är tillbaka från känningar och skador till matchen på torsdag samtidigt som vi åkte på 2 nya skador under DM matchen mot Trepca. Utöver skadorna så är truppen intakt och hel där alla känns redo för att sparka igång på riktigt! Vi hoppas kunna ta med oss energin och inställningen från förra veckans match rakt in på planen på torsdag och spinna vidare på det! Hoppas vi ses på torsdag! Herrlaget 2 apr 0kommentarer
  • Pulsen på Henrik

Vi har fått möjlighet att känna Henrik Albertsson på pulsen när vi knyter ihop säcken från försäsongen och hör hans tankar inför stundande seriepremiär. I onsdags blev det uttåg ur DM för er del, hur ser du på lagets prestation under DM? - Övervägande positivt! En stabil seger mot seriekonkurrenten Snogeröd där vi spelar väldigt bra fotboll i stora delar. Desto tuffare mot Stehag men vi står upp väldigt bra i 65 minuter. En mindre bra prestation mot Harlösa där vi trots det vinner med 4-1 för att sedan lyckas gå vidare och få ett riktigt bra genrep mot Trepca i onsdags där vi står för säsongens bästa prestation rent inställningsmässigt. Är ni nöjda med hur truppen ser ut eller letar ni fortsatt efter någon förstärkning? - Vi är väldigt nöjda med truppen för tillfället och letar inte aktivt efter något nyförvärv just nu. Vad är ditt intryck av försäsongen? - Försäsongen har varit bra, vi har haft stora numerär på träningarna där vi varit som minst 20-22 st och något pass uppemot 27-29 st på planen. Några har hållt till i gymmet i Askeröd och gjort framsteg med sin rehab där. Vi har spelat många matcher där vi blandat och gett men prestationerna har blivit bättre och bättre hela tiden. Vilka delar av spelet är du mest nöjd med och vad behöver finslipas på inför stundande seriepremiär? - Det jag är mest nöjd med är att vår nya formation känns som den sitter, spelarna vet sina roller och vad deras uppgifter är. Det vi behöver slipa på är väl främst lite småjusteringar defensivt och spelet i sista tredjedelen där jag vet att vi kan och behöver bli skarpare. Vilken typ av fotboll kan supportrarna förvänta sig av er 2024? - I huvudsak kommer det vara en framåtlutande fotboll med ett högt bolltempo där vi alltid strävar efter att vara bollförande och att kunna vinna bollen högt med ett kompakt och aggresivt försvarsspel. Skulle det gå i baklås vet vi att vi är skickliga i det längre spelet också. På torsdag är det seriepremiär, vad kan vi förvänta oss av den matchen? Hur kommer matchbilden se ut? - Först och främst tror jag man kan förvänta sig heta derbykänslor. Båda lagen kommer vilja vinna denna matchen till 110% och det tror jag kommer synas tydligt. Vi har mött Löberöd två gånger under försäsongen och matchbilderna såg likadana ut i båda där vi har mycket boll och Löberöd kommer ligga rätt och försöka hota oss i omställningar. Löberöd är väldigt skickliga i sitt försvarsspel så jag är övertygad om att det kommer bli tufft! Lite intressant information av försäsongen: 26 träningar 36 använda spelare i match 14 spelade matcher (inräknat frimånaden) 8 segrar 2 oavgjorda 4 förluster 52 gjorda mål 31 insläppta mål 15 målgörare Målgörare: Elias Rosberg, 11 mål Emil Reimers Bergman, 8 mål Filip Malmström, 6 mål Anton Edvardsson, 6 mål Viktor Magnusson, 4 mål Tobias Nyhlén, 4 mål Robin Ekdahl, 3 mål Kevin Nyberg, 2 mål Erik Ingvarsson, 2 mål Jens Rasmusson, 1 mål Erik Dahlgren, 1 mål Fabian Lindblad, 1 mål Emil Dahlgren, 1 mål Anton Rodman, 1 mål Niklas Jakobsson, 1 mål Assist Niklas Jakobsson, 5 assist Vangelis Boutinas, 5 assist Tobias Nyhlén, 4 assist Emil Reimers Bergman, 4 assist Elias Rosberg, 4 assist Erik Ingvarsson, 3 assist Marcus Creutz, 3 assist Viktor Magnusson, 3 assist Visai Åberg, 3 assist Jens Rasmusson, 2 assist Filip Malmström, 2 assist Anton Edvardsson, 2 assist Robin Ekdahl, 1 assist Nils Nilsson, 1 assist Kevin Nyberg, 1 assist Elias Meijer, 1 assist Samtliga resultat Träningsmatcher: Askeröd - Värpinge IF 7-0 Askeröd - Löberöds IF 2-2 Askeröd - Höörs IS 1-3 Askeröd - Genarps IF 3-2 Askeröd - Torna Hällestad IF 0-4 Askeröd - Örtofta IS 1-1 Askeröd - Stehags AIF 8-1 Askeröd - Löberöds IF 3-2 Askeröd - Trollenäs IF 3-1 Askeröd - Wollsjö AIF 10-3 DM: Askeröd - Snogeröds IF 6-1 Stehags AIF - Askeröd 4-0 Askeröd - Harlösa IF 4-1 Askeröd - Trepca FC 4-6 e.f Herrlaget 30 mar 0kommentarer