• Referat: IK Sturehov 2 - Yxhults IK

En stark medvind bäddade för en offensiv start för Yxhults IK, som under de första tjugo minuterna förde spelet och skapade omgående några farligheter. En bra slagen hörna följdes upp av en frispark i femte matchminuten där Linn Sarinen Söderberg kunder förpassa bollen i mål och 1-0 till YIK. Ju mer matchen led desto bättre blev Sturehov och man dominerade matchbilden och bollinnehavet fullständigt. Att det stod 0-1 i paus är ett under och när Sturehov i femtionde minuten kvitterade var det nog en och annan YIK supporter som tänkte nu kommer raset. "Icke sa Nicke" utan vår backlinje bjöd på ett heroiskt motstånd och trots att laget inte kunder etablera någon form av anfallsspel, så lyckades vi klara ett oavgjort resultat och säsongens första poäng med hem till Moabvallen där Gideonsbergs IF väntar i nästa omgång söndagen den 5 maj kl 16.00. A-lag Damer för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IFK Askersund - Yxhults IK

GENREP MED PLUS OCH MINUS Söndagens genrep mot IFK Askersund inför premiären i div 3 borta mot IK Sturehov 28 april gav svar på en del hur laget bör formullera sig när allvaret börjar. Vinst med klara 4-1 efter en bra första halvlek där mängder av chansaer skapades. Backlinjen för dagen med två bra ytterbackar i Emma Nilsson Karahodzic och Isa Olofsson Lindberg. Vikarierade som mittback för skadadade Elina Hagman gjorde lTyra Ernkrans, som förmodlen gör sig bättre i en offensivare roll högre upp i banan och vid hennes sida stabila Alicia Lindqvist Parbratt. På mittfältet gör Agnes Hagström en gedigen insats så länge orken finns där både offensivt och deffensivt. Framåt är första halvleken godkänt, men felprocenteten i passningssaspelet under andra halvleken är under all kritik och bidragade till att segersiffororna inte blev högre. Våra för dagen inkallade bänkspelare Tilde Karlsson och Lycke Lodén tog för sig och här bör fler ingå både i träning och matchande framöver. Oerhört viktigt för spelarnas egen utveckling och att ta med sig erfarenheten från seniorspel in i sitt eget flicklag. Dagens målskkyttaar Amelie Björnram, Andrea Johansson, Linn Sarinen Söderberg och Mahdia Moosawi. A-lag Damer 22 apr 0kommentarer
  • Ladies Night Cup Futsal 2024

Vi behöver verkligen inte skämmas för resultatet i årets cup. Visserligen fick vi respass i åttondelsfinalen mot Sköllersta IF efter straffar 5-4, men matchen var oerhört jämn och slutade vid full tid 1-1 efter att Linn Söderberg kvitterat. Första gruppspelsmatchen mot KFUM Linköping förlust med 1-0, men en match som borde slutat oavgjort med tanke på spelet. Sedan lokalderby mot IFK Kumla som tar ledningen med 1-0. Kvittering 1-1 Alice Van der Zwan och ledningsmål delvis av Andrea Johansson som slår en bra och hård boll mot målet där Kumlas målvakt är utanför straffområdet och tvingas nicka och olyckligtvis för henne nickar hon den i eget mål. Ledning med 2-1 för YIK ända fram till hesa Fredrik lyder,då IFK lyckas tåa in en boll till 2-2. Seger i sista gruppspelsmatchen mot Adolfsbergs IK med 1-0 via straff Amelie Björnram och vi kommer trea i gruppspelet. IFK går sedan till kvartsfinal där man slår ut Rynninge IK, men förlorar semifinalen mot IK Sturehov likksom matchen om tredje pris det mot IF Eker. Små marginaler som avgör en sedan här turnering, men med tanke på tiden vi lagt på träning och matchande jämfört med övriga lag vi mött, så ska vi verkligen vara stolta över prestationen. A-lag Damer 21 jan 0kommentarer