Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ystads IF FF Seniorlag

Följ

Seniorlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Division 2 Herr Junior Södra höst Skåne
Tabell
Lag M V O F P
1 Ystads IF FF 9 7 1 1 22
2 IFK Malmö FK 9 7 0 2 21
3 Staffanstorp United FC 2 9 4 3 2 15
4 Lilla Torg FF 9 4 2 3 14
5 Dösjöbro IF 9 4 1 4 13
6 Veberöds AIF 9 3 2 4 11
7 BK Olympic 2 9 3 1 5 10
8 FC Trelleborg 9 3 1 5 10
9 BK Höllviken 9 2 2 5 8
10 Hyllie IK 9 1 1 7 4
11 Kvarnby IK 2 0 0 0 0 0

Match

Dösjöbro IF

4 - 2
Dösjöbro IP A-plan
26 september 2021
11:00

Ystads IF FF

Referat

Referat: Dösjöbro IF - Ystads IF FF

En tidig bortamatch mot Dösjöbro stod på schemat. Ett motstånd som skall erkännas jag inte hade stenkoll på, ser man till tabellen så låg vi före dem med 7 poäng. Men tabellen är inget vi skulle lägga fokus på utan vi behöver maxa vår prestation för att kunna ge oss chansen till 3 poäng i denna match.

Efter några sena ändringar så ställde vi upp med följande lag:
Wahlfrid
Noa-Mattias-Lucas-Mateusz
Emil
Axel-Viggo
Wiggo-Måns-Mille.

Vi började väldigt tidigt med att sätta hög press på motståndarna och fick tidig utdelning med att erövra bollen högt upp. Samtidigt så ser man också efter bara ett par minuter att vi behöver vara vaksamma med deras omställningar då de kontra väldigt snabbt och med tydligt riktning in bakom backlinjen.

Resultatmässigt får vi utdelning redan i den 2:e minuten när Axel börjar driva uppåt mot den högra yttre korridoren, när han börjar närma sig utsidan av straffområdet testar han lyckan och får till en grym träff som seglar ribba in i mål. 0-1!

Perioden efter målet börjar vi få en del svårigheter med deras höga försvarsspel. Hittar inte riktigt rätt med hur vi skall spela igenom när de markera så pass nära. Justerar det efter ett tag med att droppa ner med 2 6:or i uppspelen för att kunna göra det svårare för dem att våga sätta press. Blir lite bättre med att vi lyckas bli mer rättvända i central korridor och använda Mille till vänster för att spela förbi deras press. Man kan se tydliga tendenser kring hur vi vill använda också Emil som spelfördelare på motståndarens planhalva då han ofta är spelbar framför deras mittfält.
Svårigheterna blev just att kvalitén i den sista passningen inte var riktigt där ofta, en del misskommunikation ledde till kontringar till motståndarna.
Risken blev ofta för hög med höga positioner på våra centralamittfältare och backlinjen ofta fel positionerade när vi skulle ställa om till försvar.
Ett tydligt exempel på detta är när vi förlorar bollen centralt, står väldigt högt med backlinjen och en helt opressad motståndare kan passa in bollen backlinjen. Glömmer bort en spelare vid bortre assist-ytan eftersom man för ett tag slutar helt att löpa mot eget mål och täcker av den fristående forwarden som inte får 1 utan 2 chanser till att sätta dit kvittering till 1-1.

Samma tendens höll på att hända 3 gånger om i första halvlek där vi inom en 8 minuters period släpper till 3 frilägen som Wahlfrid får stå emot och hålla ner resultatet till 1-1.

Börjar dock successivt hitta tillbaka i matchen där vi spelar förbi deras mittfält ett antal gånger. Emil och Viggo lyckas ofta bli rättvända ett antal gånger centralt och spela förbi deras mittfält.
När man ser tillbaka till matchen så kan man se många bra tendenser och skapar en hel del målchanser i den första halvleken.
Emil har ett avslut precis som går precis över, Mille kommer fram 3 gånger in till straffområdet från vänster men missar sista passning/avslutet och även Wiggo har ett kanonläge i slutet av första halvlek.

Första halvlek slutar dock 1-1 där jag känner att det finns en hel del mer att ta inför andra halvlek.
Justeringar som vi behöver göra är att göra oss spelbara i de inre-korridorerna, fokusera på att hitta rätt tajming för yttrarna att löpa in där. Omställningarna till försvar behöver bli bättre, positioneringarna hos våra centrala mittfältare, behöver vara lite lägre ner för att inte riskera att få för många kontringar mot oss.

Inför andra halvlek gör vi 2 förändringar med att Noa och Mateusz går ut, in kommer Vincent och Momo. Där Viggo och Wiggo går ner som ytterbackar på varsin kant, Vincent och Momo går in på deras positioner.
Tråkigt nog så går det inte långt innan Vincent måste utgå skadad där mateusz kommer in igen.

Spelet börjar steppas upp ett snäpp efter pausen där vi har bättre positionering för att skapa numerärt överläge och komma in rättvända framför backlinjen. Det kändes som att vi närma oss en målchans. Rätt som det var dök Momo upp ensam med målvakten och är väldigt nära på att ge oss ledningen med 2-1.

Snabbt därefter utnyttjar motståndarna våra höga positioneringar igen vid omställningar där vi försöker reparera misstagen med att löpa tillbaka med Emil och Wiggo men det för lång sträcka. Motståndarna tar vara på möjligheten med att sätta 2-1 på friläget.

Matchbilden börja svänga en del fram och tillbaka, omställningar på omställning och väldigt okontrollerat spel från båda lagen i Speluppbyggnaden. Detta var dock inte till våran fördel, målchanserna skapas på rullande band framför mål. Wahlfrid stoppar den ena attacken efter den andra.
Helt rättvis kan Dösjöbro göra 3-1 efter ännu en omställning där vi tappar boll och utnyttjar ytan bakom backlinjen.

Just då ansåg jag att det behövdes en förändring. Vi justera formationen till en 3-4-3, Noa byte av Mateusz och vi flytta ut Viggo som Wingback.
Lite energi fick vi av det, visa situationer där vi kombinera oss igenom med Axel och Momo ser inte så dåligt ut. Matchbilden blir mer kontrollerad speluppbyggnad på motståndarens planhalva och vi behövde få till ett mål för att vi skulle kunna ha chans på att vinna matchen.

Istället efter ännu en omställning där vi tar för stora risker i anfallsspelet kan motståndarna göra 4-1. Med en 20 minuter kvar så var detta ett väldigt tungt slag för oss, men viktigt att vi håller modet uppe och ändå går för att göra det bästa utav minuterna som kvarstår.

Matchen svänger lite fram och tillbaka där de skapar målchanser men där vi också har några bra anfalls försök. Vi kan glädjas av att det kommer ett tröstmål när det är 1 minut kvar där Endri slår ett inlägg som ändrar riktning och går rätt in i mål.

TUNG, TUNG förlust! Inte bara resultatmässigt utan rent prestationsmässigt förtjäna vi inte att vinna denna match. Riskerna vi tar med så höga positioneringar i anfallsspelet ger oss inga förutsättningar att återerövra bollen. Motståndarna har 16 avslut varav 10 är på mål, många är inuti Golden-zone t.o.m. Varav vi skapar 9 avslut där 3 är på mål. Så rent statisk mässigt förlorar vi rättvist tyvärr.

Matchens vassa vita:
Dagens match finns det vissa tendenser och delar som man skall ta med som är positiva, därför vill jag lyfta fram följande spelare.

Wahlfrid gör mycket i denna matchen, räddar 5 stycken frilägen och förhindrar en hel del avslut. Gör det också väldigt bra med utsparkarna, framför allt i andra halvlek där han kan ge oss en dimension till när han passar förbi både forwards och mittfält.

Emil är ofta spelbar centralt och kan dirigera med sin goda teknik. Täcker ofta upp mycket defensivt när det ofta blev stora överlägen, så en del positiva aktioner därifrån kan han ta med sig och titta på att göra bättre längre fram.

Axel förtjänar att få en del kredd för sin insats då han gör många aktioner i försvarsspelet och erövra bollen högt upp. Samtidigt gör mycket nytta med sina djupledslöpningar. Får även väl förtjänt göra 1 mål.

3 Wahlfrid
2 Emil
1 Axel
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Nilsson 1 1 0 0 0 1
Endri Latifi 1 0 1 0 0 1
Emil Svensson 1 0 0 0 0 0
Lucas Lööw 1 0 0 0 0 0
Mateusz Mroczka 1 0 0 0 0 0
Mattias Johansson 1 0 0 0 0 0
Mille Ekholm 1 0 0 0 0 0
Mohammed Yagnobi 1 0 0 0 0 0
Måns Olsson 1 0 0 0 0 0
Noa Trenneman 1 0 0 0 0 0
Viggo Andersson 1 0 0 0 0 0
Wiggo Lindkvist-Winberg 1 0 0 0 0 0
Vincent Dagberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng