Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ystads IF FF Seniorlag

Följ

Seniorlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Division 2 Herr Junior Södra höst Skåne
Tabell
Lag M V O F P
1 Ystads IF FF 9 7 1 1 22
2 IFK Malmö FK 9 7 0 2 21
3 Dösjöbro IF 8 4 1 3 13
4 Lilla Torg FF 8 4 1 3 13
5 Staffanstorp United FC 2 8 3 3 2 12
6 Veberöds AIF 9 3 2 4 11
7 FC Trelleborg 9 3 1 5 10
8 BK Olympic 2 8 3 0 5 9
9 BK Höllviken 9 2 2 5 8
10 Hyllie IK 9 1 1 7 4
11 Kvarnby IK 2 0 0 0 0 0

Match

Ystads IF FF

5 - 2
Sandskogens IP F-plan
19 september 2021
14:00

Lilla Torg FF

Referat

Referat: Ystads IF FF - Lilla Torg FF

5:e matchen i serien och en stor chans till att gå mot serieledning efter att IFK Malmö förlorat i veckan. Men denna dag väntar ett tufft motstånd mot Lilla Torg som ligger steget bakom och jagar oss i bak hassorna i serien. Viktigt att fortsätta med vår flexibla spelidé och prestera på en hög nivå om det skall ges möjlighet till 3 poäng idag.
Laget som skulle göra det idag:
Wahlfrid
Sebbe-Mattias-Lucas-Viggo
Melwin
Axel-Max
Ali-Måns-Mille
Avgörare: Oliver, Adrian, Endri.

Starten av första halvlek är helt okej, Lilla Torg pressar oss väldigt högt en del gånger. Vi har ofta en del bra lösningar ifrån deras press där vi lyckas spela igenom deras mittfält till vår forward Måns och hitta rättvänd 3:e spelare i nästa spelytor. När vi inte lyckas då är det ofta när vi försöker kombinera oss förbi första pressen med väggspel eller tar lite för hög risk i våra längre passningar. Ett exempel i den 5:e minuten är när vi spelar rätt in i gapet på motståndarna, vilket skapade ett friläge som vi kan rädda på mållinjen.
Efter några misstag från oss de första 15 minuterna kommer vi igång med vårt kortpassningsspel. Mer och mer lyckas vi etablera speluppbyggnad på deras planhalva och få matchbilden dit vi vill.
Första målet kommer genom att Sebastian får opressad passa in bollen bakom backlinjen, där Måns djupledslöper mot målvakten vilket stör han och därmed tappar bollen in till en fristående Axel som sätter bollen i öppen kasse. 1-0!

Lite tråkigt att vi skall behöva göra det första bytet redan några minuter efter första målet, där Oliver får kliva in som mittback istället för Lucas som fick problem med sin fot.

Matchbilden och matchplanen är till våran fördel idag. Skapar många gånger bra rotationer med våra 2 10:or med Axel och Max som löper in bakom backlinjen vilket skapar yta framför backlinjen. Det som händer ofta i denna matchen är att vi lyckas ofta hitta vår 6:a Melwin som kan stå för spelvändningar därmed attackera när det finns tid och yta till att göra det.
Ett bra exempel på spelvändningar är vårt andra mål. Där Oliver sätter en längre passning mot Max som gör en bra medtagning förbi motståndaren, passar snett inåt bakåt och Ali skjuter upp den i krysset! 2-0!

Kort därefter utökar vi ledningen efter ett fortsatt stort bollinnehav. På en väl slagen hörna av Max håller sig Måns sig framme och stötter in 3-0!

Fortfarande känns det tryggt med vår speluppbyggnad, många håller sig inom ramen till vad vi snacka om inför matchen. Försvarsspelet finns det dock lite mer att önska. Ofta kan de hitta igenom och bli rättvända framför vår backlinje, där de hade 2 skickliga forwards som kunde utmana och skapa oorganisation i vårt försvarsspel.
Behöver bli bättre på det framöver att arbeta hur vi skall vara mer kompakta och veta hur vi skall positionera oss för att förhindra fler passningar igenom lagdelarna.

Vi går till halvtidsvila med en 3-0 ledning i ryggen. Utåt sätt känns tryggt och säkert med denna ledning men ville ändå poängtera att det finns en nivå till. Poängtera att vi fortfarande kan sträva emot att spela igenom passningar diagonalt, poängtera att vi kan bli bättre på att stanna kvar i sin position så man kan bli spelbar i ett senare skede och framför allt poängtera att försöka hitta fler passningar till en rättvänd 3:e spelare i djupled.
Till andra halvlek så gör vi en justering i att Axel får vila några minuter för att ge chansen till Adrian.

Andra halvlek börjar lite chockartat när vi ger ifrån oss en frispark från ca 25 meters avstånd. Deras duktiga 10:a får en till extremt bra träff på bollen, som seglar in i bortre krysset. 3-1 reducering.

Matchen är dock fortsatt till våran fördel, fast motståndarna fick en liten kick av deras mål. Vi håller oss ofta lugna och kan skapa detta ”tålamod” som man ofta vill kalla och ha i sitt anfallsspel. Gillar också när vi kan variera med att passa bollen i backlinjen för att sedan när motståndarna blottar ytorna bakom backlinjen utnyttjar vi det.

Efter en bollvinst högt upp så kan Max utnyttja det på bästa möjliga sätt när han vänder runt sin motståndare, tempoväxlar och passar in mot bortre stolpen där Viggo kan sätta dit 4-1 ifrån en svår vinkel.

MAtchen blir tuffare ju längre den lider, vi blir tvugna till att göra 2 stycken byten samtidigt där Sebbe och Mattias går ut med skadekänningar, in kommer Axel och Endri.
För några minuter blir det lite fel i positionerna och många spelare fick spela på positioner som de inte riktigt är vana vid. Så lite oorganiserat blev det under ett lite tag innan vi hitta rätt.

5-1 kommer också genom ännu en bra djupledslöpning av Måns som biter fast bollen och serverar bollen bakåt till Axel som placerar bollen stolpe in ifrån utanför straffområdet.

Matchens tempo börjar nu mattas och vi får en del kontroll över matchen ett tag. Blev dock problematiskt i att många spelare signalerar i att man vill byta samtidigt. Tyvärr så har vi en skadeskjuten bänk så de fick bita i det sura äpplet och köra vidare i 15 minuter till.
Vi signalera utåt att vi behöver flytta ner positionerna till ett lägre försvarsspel. Både i syfte av att vila spelarna på planen till att inte behöva göra så mycket explosiva aktioner. Men också för att bjuda in motståndarna till att passa bollen i backlinje och invänta den längre bollen.
Här såg man att det fanns en hel del att utveckla, framför allt mot kommande motstånd. Blev konstiga positionerar i att forwards flytta ner men mittfältet och backlinjen stod kvar i sina positioner för ett högt försvarsspel. Vilket jag rannsakar mig själv i att vi behöver träna på att bli bättre i ett lågt försvarsspel.

Tyvärr så lyckas vi inte hålla laget lika kompakt. Efter en misstänkt offside så får de in bollen i strafformådet, där missas markeringen på deras forwards. Lilla Torg får in ett tröst mål som skriver in slutresultatet 5-2.

Väldigt nöjd med hur vi genomför vår spelidé och att många vill hjälpa varandra till att lyckas med matchplanen. Fortfarande finns det utvecklingspotential i många områden men vi tar steg för steg och går till nästa match med sikte mot att fortsätta denna utveckling till att höja ribban ännu ett snäpp

Matchens vassa vita är som vanligt svårt att ge ut när vi som lag fortsatt trummar på och vinner matcherna.
Om jag skall nämna 3 stycken utöver det som har nämnts ovan.
Måns står för 1 mål för dagen men gör så mycket mer i vårt anfallsspel. Ofta spelbar felvänd och kombinerar bra med medspelarna för att kunna lösa motståndarens press. Tar också viktiga löpningar i djupled som ger ofta utdelning i skapade målchanser.
Melwin var en gigant på mitten. Ofta spelbar i speluppbyggnaden och kunde fördela passningar i sidled, diktera tempot ett matchen på lugnt och tryggt sätt.
Axel N gör många aktioner idag både defensivt och offensivt. Står för flera djupledslöpningar bakom backlinjen och samtidigt arbetar lika bra defensivt med sitt nogranna markeringsspel.

3 Måns
2 Melwin
1 Axel
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Max Andersen 1 0 3 0 0 3
Axel Nilsson 1 2 0 0 0 2
Måns Olsson 1 1 1 0 0 2
Ali Khalil 1 1 0 0 0 1
Viggo Andersson 1 1 0 0 0 1
Adrian Ekberg 1 0 0 0 0 0
Endri Latifi 1 0 0 0 0 0
Hampus Dehman 1 0 0 0 0 0
Lucas Lööw 1 0 0 0 0 0
Mattias Johansson 1 0 0 0 0 0
Melwin Sevedsson 1 0 0 0 0 0
Mille Ekholm 1 0 0 0 0 0
Oliver Knutsson 1 0 0 0 0 0
Sebastian Larsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng