Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ystads IF FF Seniorlag

Följ

Seniorlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Division 2 Herr Junior Södra höst Skåne
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Malmö FK 7 6 0 1 18
2 Ystads IF FF 5 4 1 0 13
3 BK Höllviken 7 2 2 3 8
4 Lilla Torg FF 5 2 1 2 7
5 Veberöds AIF 5 2 1 2 7
6 BK Olympic 2 4 2 0 2 6
7 Dösjöbro IF 5 2 0 3 6
8 Staffanstorp United FC 2 5 1 3 1 6
9 FC Trelleborg 5 1 1 3 4
10 Hyllie IK 6 0 1 5 1
11 Kvarnby IK 2 0 0 0 0 0

Match

Veberöds AIF

0 - 4
Romelevallen A-plan
10 september 2021
19:00

Ystads IF FF

Referat

Referat: Veberöds AIF - Ystads IF FF

Denna sköna fredag kväll skulle vi iväg igen med U19 för en tuff bortamatch mot ett starkt Veberöd. Helt vindstilla, värmen väldigt behaglig och fin grässmatta. Kunde inte få bättre förutsättningar än dessa!

Vår trupp för dagen var förminskad till endast 12 spelare p.g.a en hel del skador. Men min tro på denna startelva för dagen var väldigt stor, så jag hade ändå en del förhoppningar till att göra en prestation.
Startelvan såg ut såhär:
Marcus
Sebastian-Melvin-Lucas-Viggo
Vincent-Adrian-Axel
Ali-Måns-Mille

I starten på första halvlek började vi bra genom att skapa rätt ytor in bakom deras backlinje, där Axel och Vincent är ofta spelbara genom djupledslöpningar in bakom backlinjen. Ser dock en del tendenser där vi får svårigheter att hitta spelvändningar där vi ofta fastnar på en sida och inte har riktigt den tajmingen i våra motrörelser centralt.
Så den riktigta kontrollen i vårt anfallsspel med tålamod och kunna spelvända i sidled görs inte speciellt ofta.
Fotbollen som spelas framför allt i första halvlek är mer utav en ”rock-roll” fotboll med full fart framåt i djupled. Vilket också präglar vårat höga presspel då vi ibland blir förbi spelade med längre passningar då vi inte går på rätt signaler med våra yttrar i pressen. Skall dock säga att vi många gånger ändå har vår diamant positioner i pressen och kan täcka av väldigt mycket passningar framåt, där Adrian är ofta positionerad rätt och kan bryta passningar.

Anfallsspelet kring den sista 1/3-delen var extremt bra i många situationer. Då vi kombinera oss fram höger kanten, hittar 3:e spelare rättvänd i djupled bakom backlinjen och därmed kan skapa en del målchanser. Ett tydligt exempel är nära Ali driver inåt sätter pass till Vincent som direkt sätter passning mot Axel som skjuter precis utanför.

Vi fortsätter att trycka på i första halvlek och har en del bra försök. Ifrån förra matchen så ser man mer tydligt kring hur vi vill komma till avslut. Båda kanterna hittar bra samarbete och skapar möjligheter för överlapp. Måns och Mille har en del nästan lägen som antingen blir räddat eller blockat i sista stund.

Minut 24 får vi äntligen utdelning efter ett långt inkast från Sebbe så dimper bollen ner till Ali som hinner kombinera snabbt med Måns innan bollen sitter i bortre hörnet.

Efter målen har vi en period där pressen inte är lika bra från våran sida. Deras mittback får ofta ostört få sätta längre passningar i djupled. En gång håller de på att rinna igenom men Marcus står bra positionerad och förhindrar målchansen.

Vi började dock att äta oss in igen matchen och få mer målchanser. En del målchanser missar vi precis utanför efter distansskott och skott från nära håll.

Första halvlek gör vi väldigt bra i vårt spel i den sista 1/3-delen. Vi sätter in mot rätt ytor bakom backlinjen och kommer till en del hög kvalitativa målchanser. Framför allt lyckas vi på den högra sidan mestadels av gångerna.
Det vi behöver bli bättre inför andra halvlek är att diktera tempot i matchen. Sänka och öka tempot i passningsspelet när vi har rätt förutsättningar till att spela igenom. Därifrån kan vi spelvända oftare till vänster för att utnyttja Viggos och Mille kvalitéer offensivt.

Några minuter efter signalen för andra halvlek så blir Vincent rättvänd från halvplan som sätter fart och tempoväxlar förbi 2 spelare, passar sedan till Ali som gör det lika snyggt genom att placera bollen i bortre krysset.

Veberöd gör sedan en rejäl satsning med att pressa oss väldigt högt upp, vilket gör oss rätt stressade. Här har vi en period i matchen där Marcus räddar oss ett par gånger med bra räddningar. Vi får en del svårighet när de överbelasta på deras höger kant med längre passningar. De skapa inga målchanser på det sättet men såg oroväckande ut ifrån sidlinjen.

Efter ett tag börjar Veberöd tröttna och vi ser starkare ut då vi gör fler aktioner, flera löpningar i press och flera djupledslöpningar i anfallsspelet.
Man kan se bättre tendenser till spelvändningar då Adrian är ofta spelbar och kan spelvända till Viggo och Mille som är ofta bra positionerade.

När det var ca 20 minuter kvar gör vi en justering i formationen till en 3-4-3 där vi framför allt behövde få mer kontroll vi deras längre uppspel och spelvändningar mot de yttre korridoren.

Bara några minuter efter formationsbytet får Mille bollen i djupled från Axel. Mille börjar först med att chippa bollen med sig över en glidtacklande motståndare för att sedan driva förbi nästa motståndare och sätta bollen i första hörnet. 3-0!

Vi gör sedan ett byte då Endri kommer in istället för Adrian. Måns flyttar på centraltmittfält och Endri går upp som centralforward.

De sista 10 minuterna spelar vi av matchen på ett kontrollerat och bra sätt. Vi gör 4-0 också efter ett fint kombinationsspel mellan Vincent, Ali och Måns så gör den sist nämnda målet efter ett bra placerat skott med vänsterfoten.

Stor eloge till alla spelare som deltog i denna match. Vi har en trupp på 12 spelare, vi har spelare som tränat dubbla pass dagen innan och vi har spelare som har en del känningar under dagens matcher.
Men rent utåt sätt syns det inte någonstans, fokuset fanns där från uppvärmningen ända in till slutsignalen.
Kan absolut inte begära så mycket mer, det finns självklart saker som vi kommer titta på och justera för att nå större framgång fast resultatet är förstunden väldigt väl förtjänt.

Svårt att ge ut vassa vita idag då jag vill ge ut det till alla spelare, om jag skall välja 3 stycken idag så blir det Ali, Vincent och Axel.
Väldigt svårt idag medtanke på många goda prestationer. Melvin satte knappt någon fot fel i matchen och vann många dueller. Lucas är väldigt bra med sina passningar igenom och bryter en del farliga kontringar. Viggo ofta spelbar och löser en del svåra situationer. Mille kombinerar bra och gör ett grymt mål. Sebbe också en spelare som var klinisk i sitt försvar och anfallsspel. Måns ofta spelbar felvänd och rättvänd. Adrian läser spelet ofta och bryter många uppspel. Marcus gör en del avgörande räddningar.

Som sagt väldigt svårt men dessa 3 får det idag:
3 Ali
2 Vincent
1 Axel

Nu taggar vi igång till nästa match mot Lilla Torg!
Ny träningsvecka med nya möjligheter!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ali Khalil 1 2 1 0 0 2
Måns Olsson 1 1 1 0 0 2
Mille Ekholm 1 1 0 0 0 1
Axel Nilsson 1 0 1 0 0 1
Vincent Dagberg 1 0 1 0 0 1
Adrian Ekberg 1 0 0 0 0 0
Endri Latifi 1 0 0 0 0 0
Hampus Dehman 1 0 0 0 0 0
Lucas Lööw 1 0 0 0 0 0
Melvin Krajnc Randowo 1 0 0 0 0 0
Sebastian Larsson 1 0 0 0 0 0
Viggo Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Marcus Löfstedt 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng