Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ystads IF FF Seniorlag

Följ

Seniorlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Simrishamn 22 19 3 0 60
2 Ystads IF FF 22 13 5 4 44
3 Tomelilla IF 22 11 7 4 40
4 Lunnarps BK 22 11 3 8 36
5 Gärsnäs AIS 22 9 7 6 34
6 Glimåkra IF 22 9 5 8 32
7 Vanneberga IF 22 8 7 7 31
8 Dalby GIF 22 7 6 9 27
9 Öja FF 22 6 7 9 25
10 Sankt Olofs IF 22 4 8 10 20
11 Rydsgårds AIF 22 1 5 16 8
12 Hjärsås/Värestorps IF 22 2 1 19 7
13 Hjärs??s/Värestorps IF 0 0 0 0 0

Match

Tomelilla IF

3 - 3
Tomelilla IP A-plan
30 oktober 2021
14:00

Ystads IF FF

Referat

Referat: Tomelilla IF - Ystads IF FF

Tomelilla IF

En så kallad ”måstematch” för YIF:s del för att kunna haka på de andra division 4 2:orna. Tomelilla kommer till matchen med en hel del skadeproblem varav 7 spelare från förra matchen är på skadelistan. Det finns dock kvalité på de yngre spelarna som ersätter, så vi går in med samma inställning och attityd oavsett vilket lag som de ställer på banan.

Vi kommer själva till matchen med följande elva:
Marcus
Filip-Erik-Cameron
Hugo Mö-Max-Oskar-Hampus
Noah
Melwin-Hugo Ma
Avgörare: Casper 05, Edin S, Malte, Oliver, Tim.

Ett starkt lag, där vi tyvärr saknar Emil som fått kasta in handduken i slutsekunderna.

Till första halvlek i matchen så är det en tydlig matchbild där YIF är det laget som har till stora delar possession med boll på motståndarnas planhalva. Tomelillas matchplan är tydlig där de är positionerade lågt i deras försvar och är väldigt disciplinerade, försöker därmed locka vår backlinjen för att sedan kunna kontra snabbt in bakom backlinjen.
Fast Tomelilla står lågt så gör YIF det stora delar rätt bra, man kan se tydliga tendenser med att bra löpningar ifrån Melwin, Hugo och Oskar in bakom deras ytterback. Finns bra situationer där vi skapar övertag i de yttre korridorerna med Hampus och Hugo Möller som kan komma rättvända mot deras backlinje.
De första 10 minuterna har vi två bra målchanser med nickar från nära håll som målvakten lyckas förhindra. Hampus har också en jättemöjlighet att rina igenom deras backlinje men kapas precis utanför straffområdet, frisparken skjuts därefter i muren och målchansen rinner ut i sanden.
När målchanserna inte renderar till mål så är det ofta att motståndarna straffar en på andra sidan. Efter en väl utförd kontring där de sätter alla passningar snabbt och framåt så sätter de bollen distinkt i bortre hörnet.

YIF skakar av sig målet och fortsätter från avspark att trycka på mot motståndarnas mål. De mesta farligheter skapas när de kommer djupledslöpningar in mellan deras ytterback och mittback. Oskar och Melwin är ofta spelbar, vilket gör att deras försvar blir oorganiserat och vi kan få mer ytor centralt till inlägg. Dock inga riktigt heta skott situationer men goda tendenser och intentioner fram till avslut.
Skall nämna att Tomelilla inte är helt onämnda i sina omställningar, de har några försök som YIF tvingas till bra ingripande från Erik och Filip i backlinjen.

I den 30:e minuten kommer förutsättningarna för matchen ändras dramatiskt när Tomelillas målvakt river ner Melwin totalt i straffområdet. Rött kort, straff och ett byte av målvakt, tufft att åka på i Tomelillas fall så tidigt i matchen.

Efter en dels diskussioner och tjafs så kan YIF äntligen få chansen att skjuta straffen. Cameron lyckas lura bort målvakten från motsatt riktning men tyvärr så går bollen några centimeter utanför målet.
Kan hända alla att man missar en straff, händer på alla nivåer. Nu gäller det att man glömmer det som har hänt och tänker på de nästkommande situationerna på planen.

Direkt efter så får vi ett större övertag på matchen, kryper närmare och närmare motståndarnas mål. Till slut kom resultatet också ikapp, Melwin bryter bollen tidigt i deras uppspelsfas och gör inga misstag framför mål. 1-1!

Kort därefter får vi utdelningen igen när Hampus snappar upp en målvaktsretur och straffar direkt misstaget genom att sätta bollen i mål. 1-2 till YIF!

Till halvtidsvilan så har YIF en 2-1 ledning och har till stora delar större kontroll med ett bollinnehav som nu genererar till något resultat.
Pulserar i spelet och söker spel igenom när väl risken är tillräckligt lågt. Kanske att sista avslutsmomentet inte riktigt kommer men många moment är intressanta och är spännande kring vad som händer kring andra halvleken.

Inför andra halvlek görs det 4 byten där Oliver, Edin, Malte och Casper bytar av Hampus, båda Hugo och Oskar.
Andra halvlek börjar som det slutar, YIF har bollinnehav och Tomelilla försvarar lågt. Mycket bollinnehav men leder inte till något konkret. En blandning mellan att Tomelilla försvarar tight och aggressivt men också att YIF inte har ett tillräckligt bra anfallsspel och lösningar emot. Har några spelvädningar där Oliver är ofta spelbar till höger och försöker kombinera igenom men det leder inte till något avslut.

När klockan går mot 60:e minuten har Tomelilla en period där de skapar en del heta målchanser, bland annat unyttjar de stora ytorna bakom vår 3-backsklinje för att komma till avslut.
Inom denna perioden så skapas ett bra inlägg som går förbi alla spelare i straffområdet men som domaren sedan väljer att blåsa en kompensation straff till Tomelilla.
Straffen i sig är väl placerad och resultatet är nu 2-2.

Matchbilden blir väldigt böljande där de större bollinnehavet från YIF inte ger någon som helst utdelning, svårt med att hitta rättvänd 3:e spelare, svårt med tajmingen i löpningarna in bakom backlinjen och svårt att värdera rätt i passningsspelet.

YIF tvingas till 2 byten där Noah och Melwin utgår p.g.a skador, där Hampus och Hugo Möller kommer in igen i spel.

Ju längre matchen går nu desto mer ytor öppnas upp hos båda lagen. Aktionerna i återerövringen är inte 100% längre, vilket skapar fler 4mot4 situationer där lagdelarna inte hänger ihop.
Filip har ett distansskott från en kontring som följs upp på andra sidan med ett distansskott från Tomelilla.
Hampus tar ett till distansskott som seglar över som anfallet efter följs upp med en riktigt het målchans där de skjuter precis över från nära håll.

Hampus försöker har ännu ett försök från distans efter en bra aktion innan, men bollen går dessvärre över.

När Tomelilla får nästa möjlighet till målchans så sitter bollen tyvärr i nät. Efter en del farliga hörnor så en av deras spelare på rätt plats vid rätt tidpunkt vid bortre stolpen och ger Tomelilla ledningen med 3-2.

Innan man knappt hunnit andas så replikerade YIF snabbt och kvitterat ledningen till 3-3. När Cameron chippar in ett inlägg från vänster så har vi fyllt på med fler spelare i straffområdet och Max sätter dit den med ett välplacerat skott!

Bollen hämtas snabbt från målet och signalerar att vi kommer gå för ett 4:e.
De sista minuterna har vi några inläggsförsök som är lite missriktade annars inte riktigt den reaktionen som man kan förvänta sig. Istället har Tomelilla en stor chans att avgöra där Marcus gör en kanonräddning och håller slutresultatet intakt. 3-3.

Vi sumpa tyvärr denna chansen att vinna matchen i andra halvlek. Prestationen är inte tillräckligt bra för att bryta ner Tomelilla. Inför matchen så behövde vi kunna ha lösningar och verktyg till att luckra upp motståndar försvaret. Kändes som att vi glömde nycklarna i andra halvlek men också inte hade ett tillräckligt starkt lås för att stå emot deras kontringar.
Får ta med oss en del goda positioneringar och kombinationer som vi kan bygga vidare på mot nästa match.

Matchens vassa vita
Max 3
Filip 2
Melwin 1
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Hampus Dehman 1 1 0 0 0 1
Max Andersen 1 1 0 0 0 1
Melwin Sevedsson 1 1 0 1 0 1
Oliver Knutsson 1 0 1 0 0 1
Cameron Ferguson 1 0 0 0 0 0
Casper 05 Nilsson 1 0 0 0 0 0
Edin Sarhatlic 1 0 0 0 0 0
Erik Lindström 1 0 0 1 0 0
Filip Hansson 1 0 0 0 0 0
Hugo Malmborg 1 0 0 0 0 0
Hugo Möller 1 0 0 0 0 0
Malte Mattisson 1 0 0 0 0 0
Noah Londögård 1 0 0 0 0 0
Oskar Andersson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Marcus Löfstedt 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 4 sep 2021, 14:00 Ystads IF FF - Tomelilla IF 0 - 2