Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ystads IF FF Seniorlag

Följ

Seniorlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Simrishamn 22 19 3 0 60
2 Ystads IF FF 22 13 5 4 44
3 Tomelilla IF 22 11 7 4 40
4 Lunnarps BK 22 11 3 8 36
5 Gärsnäs AIS 22 9 7 6 34
6 Glimåkra IF 22 9 5 8 32
7 Vanneberga IF 22 8 7 7 31
8 Dalby GIF 22 7 6 9 27
9 Öja FF 22 6 7 9 25
10 Sankt Olofs IF 22 4 8 10 20
11 Rydsgårds AIF 22 1 5 16 8
12 Hjärsås/Värestorps IF 22 2 1 19 7
13 Hjärs??s/Värestorps IF 0 0 0 0 0

Match

Ystads IF FF

2 - 1
Sandskogens IP A-plan
24 oktober 2021
14:00

Öja FF

Referat

Referat: Ystads IF FF - Öja FF

Derbydags! Öja FF står på andra sidan och vi behöver en seger för att fortsätta jakten mot att bli den bästa 2:an i division 4. Formen är kanske inte den bästa efter en tung förlust borta mot Sankt Olof senast och spelet har inte riktigt stämt i stora delar av matcherna. Vi har dock bevisat att det finns kvalité, det finns fortfarande chansen gäller att vi tror på denna möjlighet och håller lågan vid liv.

Följande lag kom till spel:
Wahlfrid
Filip-Erik-Cameron
Hugo Mö-Max-Emil-Hampus
Noah
Hugo Ma-Melwin
Avgörare: Edin, Tim, Oliver, Casper N.

Starten av matchen börjar bra ifrån många håll. 3-backslinje uppspel sitter flera gånger där vi spelar igenom motståndarnas lagdel, framför allt involverar vi våra forwards med att sätta fler bollar i djupled och därmed flytta ner deras backlinje längre och längre ner mot deras straffområde. När det väl kommer mot sista ?-delen så blir tempot lägre och lägre, vi får väldigt svårt att bryta igenom deras linjer när motståndarna försvarar lågt kring den sista ?-delen. En av få gånger som vi lyckas så är det ofta när vi kan numerära övertag till vänster med Hampus, Cameron och Hugo Malmborg.
Ett bra exempel är när vi spelar på 3:e spelare in i djupled och Hampus tar sig förbi i 1 mot 1, sätter passning snett inåt bakåt som vi sedan dessvärre inte kommer till avslut.

Öja FF har en period i mitten där de lyckas vinna lite fler andra bollar och dueller på våran planhalva. När det väl gör det så flyttar de snabbt upp och sätter passning i djupled. Vi får arbeta lite hårdare med försvarsspelet men de kommer iheller inte till några farliga avslut.

I den 27:e minuten skulle vi få en chans att ta ledningen. Efter Noah har tagit en bra djupledslöpning in mot straffområdet och precis när Noah skall ta avslut så fälls han i straffområdet. Cameron gör inga misstag och sätter kyligt in sin andra straff för året. 1-0 till YIF!

I den andra delen av första havlek får matchen lite lägre tempo, YIF har större delen possession men skapar inget. Öja försöker har lite mindre posession men försöker ställa om snabbt i kontringarna utan några resultat i form av skott på mål. Det hetaste att nämna är ett distansskott från Hampus som dock inte träffar mål men ett bra försök.

Inför andra halvlek har vi en skör 1-0 ledning in till paus. Behöver komma högre upp i positioneringarna hos wingbacks och skapa mer numerärar överlägen i de yttre korridorerna via spelvändningar. Framför allt att vi kan också ifrån att ha ett lägre tempo kunna växla till högre tempo vid rätt signaler och rätt spelare i rätt ytor får bollen. Då blir vi svårstoppade inför andra halvlek.

Reaktionen till andra halvlek är bra till en börja men bättre bolltempo och vi hittar just de vi sakna i första halvlek med kombinationer och hittar mer spelbara spelare igenom motståndarnas backlinjen.
Öja FF börjar dock med den hetaste målchansen, när de driver förbi till vänster i straffområdet och tar avslut som Wahlfrid dock kan rädda bra utåt.

YIF följer upp med ett bra anfall några minuter efter när Hugo Malmborg och Hampus kombinerar sig fram och tar avslut men räddas av Öjas målvakt.

Ju längre matchen nu lider desto mer nervöst och känslosamt blir det ute på planen. De gula korten börjar komma fram, närkampsspelet blir lite tuffare och tyvärr så blir spelet lite lidande av det. Många fler misstag i båda riktningar där anfallen går fram och tillbaka. Skall se det positiva från det hela är att det fortfarande stod 1-0 till våran del.

Mer positivt skulle komma när vi bryter igenom med anfall högt upp på motståndarnas planhalva. När deras backlinje försöker ställa offside lyckas Noah tajma löpningen perfekt in bakom och i situationen 2 mot 1 med målvakten friställer Noah Melwin så att han kan säkert sätta dit 2-0 målet.

Ännu sämre skulle det bli för Öja när de får deras målvakt utvisad och får spela de sista 20 minuterna med 1 man mindre.
Nu gällde det att utnyttja detta och försöka sätta spiken i kistan. På rätt kort tid därefter gör vi 4 byten där Edin, Oliver, Casper och Tim kommer in för att kunna avgöra denna tillställning.

Det finns en del chanser som vi kan utöka ledningen som vi inte riktigt utnyttjar. Noah och Hampus är väldigt tongivande i många delar kring den sista ?-delen där de ofta är spelbara framför deras backlinje och skapar en hel del oreda med deras fina tekniska moment.

När man inte gör mål på dessa halvchanser så är de nästan så att man kan räkna ut att motståndarna kommer få en halvchans och göra mål på den.
När det är 5 minuter kvar får Öja dit reduceringen genom en hörna där bollen studsar fram lite kaosartat till Erik som stöter in bollen i öppet mål.

Tankarna utåt sätt är att, “skall vi tappa nu igen....”. Men rent spelmässigt så visas det inte ut på planen. YIF tar tag i taktpinnen igen, håller bollen tryckt på motståndarnas planhalva och attackerar när ytorna öppnas upp. Förutom en farlig fast situation i slutet, så hanterar vi denna forcering på ett bra sätt och lyckas hålla i 2-1 ledningen ända in till matchens slutsignal.

Skön, skön seger!! Spelet flyter kanske inte riktigt som tidigare men det går i rätt riktning, vi skapar kanske inte riktigt så många målchanser som vi vill men ger inte motståndarna några målchanser. Finns tendenser och intentioner som ser spännande ut och kan bygga vidare på framöver. Fortsätter vi bara att arbeta tillsammans så finns det fortfarande stora möjlighet till fortsatt bra prestationer.

Vi arbetar kollektiv bättre idag som ett lag och utifrån detta är det svårt att nämna någon individ.
Om jag dock måste välja så tänkte jag belysa följande spelare:

Hampus är väldigt farlig just i 1 mot 1 situationerna, när han tempoväxlar och tar sig förbi skapar det ofta upp ytor till medspelare att kunna löpa in framåt i djupled. Skulle dock behöva positioneras högre upp för att utnyttjas mer.
Cameron är bra på att just gå ner i tempo och sedan driva med fler spelare att öka tempot med sina väggspel, passningarna framåt i djupled. Håller också ihop laget med en del god kommunikation ute på planen och håller det positivt. Sätter också dit kyligt 1-0 på straff.
Noah positionera sig bra in framför motståndarens backlinjen och värdera ofta bra kring när han skall närma sig bollen och flytta ifrån bollen för att göra sig spelbar i ett senare skede.
Viktigt också i de avgörande moment i och med att han fixar en straff och gör en assist.

Matchens vassa vita
Noah 3
Cameron 2
Hampus 1
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Noah Londögård 1 0 2 0 0 2
Cameron Ferguson 1 1 0 0 0 1
Melwin Sevedsson 1 1 0 0 0 1
Casper 05 Nilsson 1 0 0 0 0 0
Edin Sarhatlic 1 0 0 0 0 0
Erik Lindström 1 0 0 0 0 0
Filip Hansson 1 0 0 0 0 0
Hampus Dehman 1 0 0 0 0 0
Hugo Malmborg 1 0 0 0 0 0
Hugo Möller 1 0 0 0 0 0
Max Andersen 1 0 0 0 0 0
Oliver Knutsson 1 0 0 0 0 0
Oskar Andersson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 29 aug 2021, 13:00 Öja FF - Ystads IF FF 1 - 1