Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ystads IF FF Seniorlag/U19

Följ

Seniorlag/U19

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Ystads IFFF 2 2 0 0 6
2 Askeröds IF 1 0 0 1 0
3 Skabesjö IF 1 0 0 1 0

Match

Skabesjö IF

1 - 5
Svedala (Gamla IP)
1 augusti 2020
13:00

Ystads IFFF

Referat

Referat: Skabesjö IF - Ystads IFFF

Äntligen dags för premiär, som vi har längtat efter detta. Känslan är väldigt god men som det alltid är med premiär så är det lite ovisst. Truppen är väldigt ung så det skall bli kul att se dom i en seniorpremiär. Det var längesedan YIF hade en så ung startelva i en seriepremiär.
Startelvan:
Markus L
Cameron F, Benjamin K(K), Filip H
Hugo M, Casper N, Max A , Noah L
Hampus D
Melwin S, Carl S
Avb: Jatto C, Edin S, Sami C, Linus D, Tim N

Vi tog tag i matchen direkt och visade upp en härlig inställning och verkligen 100% i alla dueller. Vi var verkligen taggade. Vårt passningsspel satt direkt och har mycket boll och vårt anfallsspel varierat långt och kort och många fina kombinationer vilket gör att vi fick hårt tryck på dom. Hemmalaget fick inte låna bollen alls. Vår första stora chans är ganska tidigt när Melwin sätter hård press på mv och mittback som leder till en bra målchans. Vi kommer runt mycket på våra kanter och får till bra inlägg som leder till hörnor som slås väldigt bra idag och det leder till farligheter varje gång. Vi fortsätter och dominerar kraftig med stort bollinnehav. Det är bara ibland det känns farligl när Skabesjö bestämmer sig för att verkligen vinna boll på oss och gör det men vårt defensiva jobb är mycket bra och vi vinner nästan alltid tillbaka direkt och så sätter vi tryck på dom igen. Hemmalaget har inte många stunder till vila. Min 20 kommer nästa stora chans då duktige Hugo på vår högerkant kommer runt efter snyggt anfall och hittar till sist Carl S som med sitt avslut träffar stolpen som sen leder till ännu en farlig hörna. Vi får två stora chanser till min 41 har Cameron och Max ett snyggt anfall på vår högerkant och inlägg kommer till Noah som får bra träff men täcks till hörna som också blir farlig. Halvlekens sista stora chans får Melwin som efter fint samarbete med sin anfallskollega Carl S som slår ett bra inlägg till Melwin på första ytan och avslutar bra med deras målvakt gör en bra räddning. Första slutar 0-0.

Vi saknade det lilla extra i de avgörande lägen för att få hål på hemmalaget. Annars dominerade vi totalt första 45 min. Denna dominas var tack vare härlig inställning, tryckt och bra passningsspel vilket ledde till väldigt fint anfallspel. Viktigt för andra var att fortsätta precis som i första med högt tempo i allt vi gör så kommer de inte orka.

Vi fick precis den matchbild vi ville i andra vi satte hög fart direkt. Tog inte många min innan vi gjorde mål trodde vi. Carl Stockwell fixar ett snyggt förarbete på vänsterkanten och hittar Hampus vid straffpunkten och gör 1-0 men tyvärr var bollen över kortsidan. Men till sist kom målet i min 56 då Hampus får bollen till höger och kommer förbi och slår ett bra inlägg som styrs i mål av deras försvarare, egentligen var det bara frågan om tid innan 1-0 målet skulle komma.
Ett par min senare får vi ett bra läge igen och än en gång samarbetar Carl och Melwin bra och Melwin får ett bra lägen men lite tamt avslut på deras mv. Nu går Skabesjö på hörntänderna och trycks ner djupt i försvaret och i min 60 kommer 2-0 då Hugo snyggt förarbetar från sin högersida och med bra inspel hittar Noah som gör 2-0. Nu är hemmalaget under stor press. Vi gör ett dubbelbyte på våra anfallare Carl Stockwell och Melwin Sevedsson som gjort en väldigt bra match men hade lite oflyt i sista delen för att gör mål de första 45 min. De hade verkligen tröttat ut deras backlinje. Nu ville vi få in pigga ben i Edin Sahartlic och Jatto Camara. Vi fick den utdelning och effekt vi ville ha. Det var inte många minuter Jatto hade varit in när han får ett snyggt instick av Max och Jatto slår till direkt och 3-0. Vi fortsätter och slår inte av på takten utan bara öser på. Vi gör ytterligare byte för att behålla farten Sami Chermeti kommer in istället för Hampus Dehman. Min 73 kommer vårt 4-0 mål igen av Jatto när vi får en omställning som går blixtsnabbt där Max än en gång ligger bakom och hittar Jatto på bortre stolpe. Min senare snygg spel mellan Edin och Jatto där Edin hittar Jatto som avslutar men blir till hörna. När det återstår 15 min gör nya byten Linus Dehman bytar med Max Andersen och Tim Nilsson med evigt löpande Hugo Möller. Nya friska ben och farten kommer behållas ännu mer. Det fortsätter vara spel på ett mål. Mindre än 10 min kvar står inhopparen Tim för ett otroligt snyggt förarbete och slår ett kanoninlägg till Edin på första stolpen som smäller dit stenhårt i nättaket, 5-0 ett faktum. Skabesjö första målchans blir i minut 84 inlägg centralt som vi lyckas fixa till hörna. Matchens sista mål får hemmalaget göra 1-5 och det är en otroligt snygg frispark där Markus var helt utan chans. Matchen slutar med seger 5-1.

Vi gör en mer än väl godkänd premiär. Vårt offensiva spel är väldigt bra med varierat passningsspel och alla spelare hade viljan att vara delaktig i offensiven. Vi hade konstant tryck på hemmalaget som var utan chans. Vi får inte glömma vårt defensiva spel idag trots vår överlägsenheten. Vi var väldigt noga i försvarsarbetet pressade högt och väldigt hårt genom aggressivitet. De få gånger vi blev av bollen så vann vi tillbaka väldigt snabbt vilken i sin tur ledde till att vi fick tryck igen.
Alla spelare gör det väldigt bra och vi visar upp en bra bredd de som kommer gör det lysande och på sätt bara vi fortsätter att köra på. Titta på våra två olika anfallspar idag. Först gör Melwin o Calle S ett grym bra jobb i första och början. De skapar en hel del tillsammans och har lite otur i avsluten för att göra mål. De löper väldigt mycket och gjorde att deras backlinjen tog slut. Sedan i andra kommer Edin och Jatto och höjer det ytterligare och gör tre mål, det bevisar bredd.
Jag kunde ha lyft alla idag men väljer ändå tre som sticker ut. Den jag lyfter först är ”matchens stjärna” Casper Nilsson i en defensiv roll som gör ett stort jobb både offensivt med att sätta igång spelet. Trygg med boll och väldigt aggressiv i sitt försvarspel och vinner många dueller som vi kan ställa om snabbt. Casper tillsammans med Max Andersen är två väldigt aggressiva spelare som vinner mycket boll men även väldigt bra i offensiva spelet, Max ligger bakom två mål idag. Jag lyfter även vår kapten Benjamin Kovacevic som ger en väldigt trygghet i laget som mittback. Han är med sitt lugn viktigt för våra unga killar, han styr och ställer precis som en lagkapten skall göra.

Nästa match är hemma tis 4/8 Askeröds IF kl 19.


Dagens tre vassa vita
3st Casper Nilsson
2st Max Andersen
1st Benjamin Kovacevic
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jatto Jayson Camara 1 2 0 0 0 0
Edin Sarhatlic 1 1 0 0 0 0
Hampus Dehman 1 1 0 0 0 0
Noah Londögård 1 1 0 0 0 0
Max Andersen 1 0 2 0 0 0
Hugo Möller 1 0 1 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 1 0 0 0
Benjamin Kovacevic 1 0 0 0 0 0
Calle Stockwell 1 0 0 0 0 0
Cameron Ferguson 1 0 0 0 0 0
Casper Nilsson 1 0 0 0 0 0
Filip Hansson 1 0 0 0 0 0
Linus Dehman 1 0 0 0 0 0
Melwin Sevedsson 1 0 0 0 0 0
Sami Chermiti 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Marcus Löfstedt 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng