• Referat: Waggeryds IK - Växjö Norra

Äntligen var det dags för semifinalen i DM. En match som vi sett fram mot länge. Med en peppning precis innan matchen av Mikael Malm som hade fått en ”halvdöd” att bli pigg började WIK väldigt bra. Vi låg rätt i vår defensiv som gjorde att Växjö inte skapade någon målchans. Hela laget spelade kompakt och ofta var det redan Kebede o Jonte i anfallet som störde gästernas uppspel. När bollen var i vår ägo så vårdade vi den väl. Med ett kreativt passningsspel och tålamod skapade vi flera farliga målchanser innan vi till slut fick höra nätrasslet. Jonte slår ett inlägg till Casper som står vid straffområdeslinjen och helt enligt instruktionsboken, tar ned bollen på bröstet och med en halvvolley placera bollen vid sidan om målvakten. En riktig delikatess. Hemmalaget fortsatte att trycka på och som så ofta när inte bollen vill in så får det andra laget ett snöpligt mål 1-1 i halvtid. Andra halvlek blev spelmässigt jämnare. WIK får ändå äntligen utdelning på sina målchanser. I 47: e ser Jonte till att gästernas målvakt får kröka rygg och 4 minuter senare utökar han ledningen. Domaren missar en solklar straff men i den 57: e får vi ändå en straff som Mattlin exekuterar skoningslöst. I den 63: e så sätter vi ” spiken i kistan” när Kennestig påpassligt skjuter in en målvaktsretur. Växjö Norra fortsätter att försöka men trots stort bollinnehav den sista kvarten så blir det inga mer mål. Idag gör vi en suverän insats. Alla får med beröm godkänt. En riktigt ” goe” lagseger. 4 stolta ledare lyfter på hatten och tackar för underhållningen Nu ser vi fram emot finalen! Slutresultat WIK - Växjö Norra 5-1 Målg Jonte 2 Casper 1 Mattlin 1 Kennestig 1 WaggerydsIK Utvecklingslag 29 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Waggeryds IK U - Myresjö/ Vetlanda FK

Återigen är det Myresjö/Vetlanda som står på andra halvplanen. Ett lag som alltid är svårslagna och dagens match blev likaledes. Första halvlek började bra. Vi spelade en fin fotboll med mycke kortpassninggsspel och vi höll bollen inom laget med stort tålamod. Vi skapade 4-5 bra målchanser men gästernas målvakt storspelade och såg till att hålla nollan intakt. Trots övertaget så står det 0-1 i halvlek. I andra bytte vi in samtliga avbytare ( helt enligt planerna) och det blev lite för många på en gång. Gästerna tar över och håller bollen inom laget och vi får jaga boll. Tobbe i målet fick göra ett par svettiga räddningar bl a ett skott uppe i ena krysset Vi kämpar på och sista 10 minuterna trycker vi på ordentligt. På flera minuters övertid rivs Albin ner i straffområdet och Kebede lurar målvakten och straffen sitter hur säkert som helst i mål. Idag är vi ledare väldigt nöjda med vårt tålamod, vi rullar boll på ett lugnt och tryggt sätt och skapar också ett gäng bra målchanser, framförallt i första halvlek. Med tanke på vårt sena kvitteringsmål så är vi också nöjda med en poäng. Det är inte så ofta vi lurar Myresjö på poäng. Många får plus men vi vill ge ungdomarna Mateo och Ludde J en extra ros för sitt eminenta yttermittspel. Slutresultat WIK -Myresjö/Vetlanda 1-1 Målskytt Jakob Kebede WaggerydsIK Utvecklingslag 26 aug 2018 0kommentarer
  • Referat: Waggeryds IK U - Nässjö FF

Så är höstmatcherna igång även för U-laget. Nässjö stod för motståndet hemma på en fin A-plan. Nässjö kom med ett väldigt ungt gäng som vi mött innan och som vi vet är ett duktigt bollspelande gäng. Mycket riktigt, dom började bra och hade ett fast grepp om matchen hela första halvlek utan att för den skull skapa målchanser. Vi låg tätt i våra positioner och gjorde det svårt för dom att närma sig målet. Inför andra halvlek gjorde vi lite förändringar och hade förhoppningen trots motvind att flytta upp spelet. Det lyckades vi med. Andra halvlek var betydligt jämnare även om Nässjö hade en hel del boll. Tyvärr fick dom ett billigt mål, det gjorde ändå att vi flyttade upp spelet på plan och chansmässigt hade WIK bättre chanser än bortalaget. Trots flera bra försök höll dock Nässjö kilarna emot och bärgade segern. Idag visade vi hur bred trupp vi har, trots att många var odiponibla gjorde vi en bra kämpamatch och vi visade stundtals att vi kan rulla boll på ett förnämligt vis. Vi hade flera duktiga med Isak Ohlsson i spetsen. Nu tränar vi vidare imorgon (kl.17:00). WIK -Nässjö 0-1 WaggerydsIK Utvecklingslag 18 aug 2018 0kommentarer