• Referat: Tranås BOIS - Waggeryds IK

Säsongens sista match spelades på söndagsförmiddagen mot Tranås BoIS på ,,Swetouch arena. Tranås som har ett ungt välspelande lag, bra skridskoåkare och trots sin ungdom är dom ett tufft spelande lag. Matchen började bra, vi hade bra linjer i spelet dom första tio minuterna. Tranås tog ändå ledningen och höll den till halvlek. 1-3 i halvlek. Andra halvlek fortsatte som den första. Känslan va att vi va på G men det var Tranås som gjorde nästa mål. Uppförsbacken blev för lång och vi kom aldrig riktigt i närheten att utjämna. Sägas dock ska att vi hade ett flertal chanser att näta men " bolluslingen" ville inte in. I helhet ska vi ändå vara nöjda med dagens match. Vi mötte ett Tranås dom idag ville lite mer. Beröm idag till Emil, Jonte, Lukas och Hugo som alltid kämpar 110 procent. Vi har dessutom seriens bäste spelare i Melker Önneby. Slutresultat Tranås- WIK. 5-1 Målg Melle P-14/13 26 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Waggeryds IK - Vetlanda BK

Sista hemmamatchen för säsongen och vädergudarna var verkligen inte med oss. Ösregn och blåsigt gjorde att det kändes som många minusgrader när termometern i själva verket visade på plus. Vetlanda var på besök för andra gången på kort tid och idag var vi revanschsugna efter förra mötets förlust. Matchen började jämnt med böljande spel o många målchanser. Trots en stark motvind lyckades hemmakillarna hänga med i målprotokollet. 4-4 i halvtid. Andra halvlek blev till att börja med mållös. När första målet väl kom ramlade det in flera mål i snabb följd och när Waggeryd tog ledningen i 78 minuten trodde nog alla att segern skulle bärgas men VBK spelarna ville annat. På den andra tilläggsminuten sprätte Vetlanda upp bollen i nättaket bakom den som vanligt duktige keepern Calle Lindblad. En stor eloge till alla för att dom aldrig gav upp i det trista vädret. Beröm också till dom båda domarna även om det luktade offside vid sista målet. Nu laddar vi om för sista matchen mot Tranås på söndag. Vi ska också på lördag döma ett poolspel hemma i Vaggeryd OBS! Glöm inte WIK timmen på fredag kl. 17 Slutresultat WIK - Vetlanda 7-7 Målg Hannes 3 Linus 1 Zacharias 1 Jonte 1 Melker 1 P-14/13 22 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: Målilla - Waggeryds IK

Vi åkte på söndagen till Målilla för slutspelets första match. Trots en lugn bandyvecka var det ett delvis slitet lag som ställdes på benen. Sportlov o skidåkning med lång bussresa är inte den bästa uppladdningen. Matchen började ändå väldigt bra. Ett kompakt försvarsspel där Emil styrde sina styrkor på ett bra sätt som gjorde det svårt för Målilla att komma till bra lägen. När dessutom Melle på en kontring tryckte in ledningsmålet började vi hoppas. Målilla som har några duktiga spelare malde dock på och i mitten av första halvlek kom kvitteringen. Efter kvitteringen tappade vi tyvärr fokus o vi blev gång på gång allt för " långa " i laget vilket hemmalaget utnyttjade. Underläge med 1-4 i halvlek. Andra halvlek fortsatte som första. Målilla hade mycket boll och vi hade fullt upp att slå undan bollen och målen trillade tyvärr in i jämn takt. Vi fick i alla fall se matchens snyggaste mål när Melle efter att ha dribblat några sköt stenhårt upp i målvaktens vänstra kryss vilken " pärla!!! Idag var vårt lag lite ojämnt. Vi hade dock några killar som kämpade på ett bra sätt matchen igenom. Rasmus på mitten, Calle i målet gjorde många fina räddningar och vår bäste kämpe idag Jonte Sandin. Vi glömmer snabbt den här matchen och tar nya tag på onsdag när Vetlanda kommer på besök till IP. Slutresultat Målilla- WIK 9-2 Målg. Melle 2 P-14/13 19 feb 2017 0kommentarer