Casper Magnusson är tillbaks i wik-tröjan efter ett par säsonger i Mölndal. Casper kommer att komma in i laget runt nyår. Seniorlag Herrar 1 sep 2017 0kommentarer
  • A-laget 2016/2017

Foto Marie Johansson Seniorlag Herrar 23 mar 2017 0kommentarer
  • Referat: WAGGERYDS IK - DERBY LINKÖPING BK B

Waggeryds IK-Derby/Linköping B 2017-02 -24 Säsongens sista hemmamatch blev en härlig avslutning på en välkommen omstart för Wik bandy på seniornivå i alla fall. Ett spelsuget Wik startade upp i ett högt tempo med bra passningsspel och omväxlande i både anfall och försvar. Det dröjde trots allt nio minuter innan Alexander J kunde göra 1-0 passning David L på ett av många fina anfall som resulterade i mål. Efter detta föll målen i en jämn ström och stannade vid 8-0 innan domarteamet blåste för halvtid. Målskyttar 2-0 Keith W pass Albin S 3-0 Calle A utan ass 4-0 Viktor H pass Niklas H (dagens enda hörnmål) 5-0 Niklas H utan ass 6-0 Alexander J pass David L 7-0 Niklas H pass Patrik J samt 8-0 Keith W efter ett kanonpass från Albin Ek. Halvtidsvilan ägnades åt att försöka få alla att hålla uppe farten och spelglädjen de sista 45 minuterna som lyckades till nästan 100 procent. Andra halvlek startade upp i lika högt tempo som första och Derby fick försvara sig så gott dom kunde. När våra motståndare försökte anfalla straffades dom nästan omgående med snabba kontringar där passningar satt på rätt sätt och avslutningarna hittade målet, trots att målvakten gjorde en bra insats och räddade många avslut. I 48 minuten började målskyttet igen när Calle A gjorde 9-0 pass Niklas H, Derby passade sedan på och göra 9-1 efter en högerhörna målskytt Anders Kratz. 10-1 gjorde Alexander J utan ass 11-1 Albin S pass Viktor H 12-1 Viktor H pass Alexander J 13-1 Conny S utan ass 14-1 Viktor B passning Jonatan B som lyckades hitta lillebror efter en hörna, ett mål som väckte stort jubel både hos spelare och publik. Albin Sandberg avslutade sedan målskyttet för kvällen med sitt andra och Wik´s femtonde och fastställde därmed slutresultatet till 15-1. Efter den sedvanliga sälen framför läktaren var det fest i omklädningsrummet för att fira serieserien något som vi inte är speciellt bortskämda med i Waggeryd. Slutord: En kväll som denna måste vi ge samtliga spelare godkänt och mer därtill. Vi vill också passa på och tacka publik och funktionärer och alla som hjälpt till omkring bandyn det här spelåret. Hoppas vi syns till vintern och ha en skön sommar, för snart är det bandydags igen! Häger Seniorlag Herrar 28 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: WAGGERYDS IK - SKIRÖ AIK B

Då var näst sista matchen för säsongen avgjord på Waggeryds IP! Skirös unga andralag var på besök för en match, som på pappret, skulle bli en rätt bekvämlig resa. Spåkulan visade sig denna råa fredagkväll ha rätt då vi visade oss vara ett något mer fysiskt och samspelt lag än våra motståndare. Vi var nyfikna på om förra veckans fina spel mot Åtvidaberg kunde upprepas. Nu blev väl inte matchkaraktären av samma sort då vi fick föra matchen (och det har aldrig varit något WIK-lags starka sida). Vi kunde ändå visa upp en rätt bra bandy med många fina anfall kombinerat med resolut försvarsspel. Efter nio minuter kunde vi så också ta ledningen med 1-0, målskytt Niklas Hedin passning Calle Arnoldsson. 2-0 kom i matchens 19e minut då Calle A nätade och Keith Wennberg fick passningspoäng. Sen följde en period med lite hafsigt och dåligt passningsspel därför kändes det skönt när David Lagerstrand hittade Viktor Hjelm med en fin lyra som Hjelm förvaltade på bästa sätt. Vi hann också med 4-0 i minut 44 genom David Lagerstrand innan Skirö fick chansen att reducera på straff i halvlekens sista minut. Det satte dock vår Patrik Josephsson stopp för med en fin räddning och vi går till halvtidsvila med stabila 4-0 i ryggen. Andra halvlek började som första slutade, med ett klart spelövertag men där Skirö försvarade sig på bästa sätt. Vi gjorde ändå 5-0 i 63e minuten där David L hittade Sebastian Hultman med en fin genomskärare och Hultman hittade åter målet i straffområdet. Tre minuter senare hittade Patrik J Viktor H med ett långt utkast och fri med målvakten kunde Viktor göra 6-0. 7-0 gjorde Alexander Josephsson fint framspelad av nye halvbacken Viktor Bäckdahl. Vi hann även med och göra 8-0 i minut 74 genom David L’s passning till Alexander J innan Skirö fick en ny chans att reducera på straff. Den här gången förvaltades den på bästa sätt genom våra motståndares främste spelare Hampus Karlberg som lyckades placera den bakom vår för kvällen utomordentlige målvakt. Minuten senare gled Niklas H igenom och gjorde 9-1 med en kanon i nättaket. När vi ändå talar om kanoner kommer jag osökt in på vårat 10-1 mål när vi äntligen får utdelning på vår fjortonde hörna då samme Hedin slår in en fin passning till Conny Strandgård som smäller upp en riktig projektil i nättaket! Detta var förmodligen den bästa träffen Conny någonsin fått på i sitt unga liv!! Innan 10-1 målet tog Skirö timeout i ett försök att avsluta snyggt. Dessvärre, för deras del, kontrade vi med ovan nämnda praktträff men i den 90e minuten får Hampus Karlberg i Skirö trots allt göra 10-2 genom ett riktigt snyggt mål efter ett lysande utkast av Skirös målvakt. Slutord: Dagens i stjärnor i ett godkänt Wik får ändå Niklas H Calle A samt David l som med ett par andra bär fram laget på ett utmärkt sätt . Stort tack till er 62 som hejade fram oss ikväll, väl mött nästa fredag! Seniorlag Herrar 18 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: WAGGERYDS IK - JÖNKÖPING BANDY B

Härliga förutsättningar med perfekt is bjöd Waggeryds IP på inför kvällens match. Ett revanschsuget Wik som efter Åbymatchen var lite tilltufsade i självförtroendet. Att det skulle bli en hård kamp i kvällens match förstod vi när GM kollat igenom laguppställningen då några Wik bekantingar dök upp på matchrapporten. Matchen började i ett högt tempo med chanser åt bägge hållen där ändå Wik var lite bättre. I minut 17 tog Wik ledningen genom Alexander Josephsson efter en tilltrasslad situation framför mål, det var väl rättvist efter hur inledningen sett ut. Bara fyra minuter senare dök förre Waggeryds tränaren Calle L upp vid bortre stolpen och kunde helt omarkerad styra in 1-1 också det enligt hur matchbilden sett ut. Matchen fortsatte i samma höga tempo med ganska bra och jämn bandy. I minut 29 kunde ändå JB/Månsarp ta ledningen med 1-2 genom näste Wikbekanting nämligen Lukas W som även han fick stå omarkerad vid bortre stolpen och kunde även han rulla in ledningsmålet i tom kasse, dålig markering igen. Som tur var kunde vi kvittera efter bara några minuter genom Robin Gräsman som likt Alle lyckades få in bollen efter lite kalabalik framför mål vilket blev halvtidsresultat. Andra halvlek blev den första lik med JB som det spelförande laget mest beroende av ett par tempostarka spelare som höll bollen på ett bra sätt och rev sönder Wik försvaret med fin skridskoåkning. Därför tog också JB ledningen med 2-3 åter genom Lukas som med hög fart körde ifrån vårt försvar. Efter detta mål tog Wik över och pressade hårt den närmaste kvarten och skapade en hel del chanser och fick till slut chansen att kunna kvittera på straffslag som tyvärr målvakten räddade och även returen missades, surt men sant. Det blev inte bättre av att den svårstoppade Lukas W fick upp farten och gled igenom och gjorde 2-4 och stängde därmed matchen. Att sen tredje Wik bekantingen Dennis E gjorde 2-5 i 90 minuten var väl mest ett tecken på att matchen var förlorad. Slutord: Årets kanske tempostarkaste match där JB/Månsarp drog det längsta strået tack vare Lukas Wahlgrens fina skridskoåkning. Tycker ändå att matchen var så pass jämn att ett oavgjort resultat hade varit rättvist hur konstigt det än låter. Dagens stjärnor får delas av samtliga spelare, det är bara och ta nya tag i nästa match / Häger Seniorlag Herrar 6 feb 2017 0kommentarer
  • Referat: ÅBY-TJUREDA IF B - WAGGERYDS IK

Åby/Tjureda B hemmavann med hela 8–2 (5–0). – VI började bra men fick inte utdelning på våra chanser. När så hemmalaget gjorde ett par snabba mål hängde vi inte, konstaterar WIK-tränaren Gunnar Lövgren. WIK hängde inte med i första halvlek och tidigt i andra kom 6–0. Robin Andrén reducerade på straff och vid hemmaledning 7–1 fick Viktor Hjelm in det andra WIK-målet. WIK hade tre man borta och fick stuva om ordentligt i laget. Samtidigt hade Åby/Tjureda en stark uppställning och man kunde ha gjort ännu fler mål. WIK-målvakten Patrik Josefsson var tillsammans med Viktor Bäckdal bäst i WIK. – Vi får komma tillbaka när vi möter Jönköping hemma på fredag, avrundar Gunnar Lövgren. Källa: Skillingaryd.nu Seniorlag Herrar 2 feb 2017 0kommentarer