• Referat: Degeberga GoIF - Vittskövle IF

Då var det dags för det andra derbyt mot Degeberga för säsongen. Vi kommer till denna matchen sträkta efter en härlig vinst med 2-0 hemma mot Ovesholm. Vi startar matchen bra men lite trevande. Vi lyckas komma runt en del på deras kanter men tyvärr är inte inläggen tillräckligt bra in i boxen. Degeberga är inte helt ofarliga utan skapar en del halvlägen också. Inget lag lyckas bryta igenom försvaren och målvakterna har en ganska lugn dag. Vi försöker med en del långskott men tyvärr träffar vi inte mål. Vårt mittfält har bra koll och Ola är som vanligt en riktigt bra städgumma framför vår backlinje. 0-0 står sig till paus. Det känns som vi kan spela bättre men är det ett derby så blir det lätt lite nervöst och spänt. Andra halvlek fortsätter som den första men det känns som att Degeberga kommer närmare och närmare att göra mål. Men dem chanser Degeberga får reder Andreas i mål och backlinjen ut bra. För vår del lyckas vi inte få fram sista passen fram. Gustaf får något nickläge som han tyvärr missar mål på. Robin får bra skottläge men skjuter tyvärr över. Robin har även en frispark i bra läge där han på sitt tredje skottförsök skjuter över, efter att muren har blockat dem två andra. I slutet vill ingen göra misstag men i 90 får vi en frispark till höger utanför straffområdet som Ola Thorsson ska lyfta in i straffområdet. Han lä'gger den mot bortre och där dyker Gustaf upp och nickar in 1-0 precis i slutet! Det går inte att ta fel på glädjen som bryter ut på vår bänk och frustrationen som kommer på Degebergas bänk. Bara någon minut efter det är matchen slut. En härlig 1-0 seger som vi löser precis i slutet. Nu får vi försöka ladda om för nästa helg är det Tollarp som kommer på besök till Möllekullen. Väl mött då!! Stjärnor: 3 stjärnor: Ola Thorsson 2 stjärnor: Gustaf Ekdahl 1 stjärna: Marcus Dahlbom A-lag Herrar 25 okt 2021 0kommentarer
  • Referat: Tollarps IF - Vittskövle IF

Dags för en match mot en toppkandidat. Vi visste det skulle vara en tuff match och kände oss väl förberedda. Matchen börjar lite trevande med att båda lagen vill hålla i bollen. Tollarp skapade den första riktiga bra läget i matchen. Men nickan smet precis utanför högra stolpen. Där hade vi tur. Jag tycker att det är en jämn match och vi skapar en del farliga chanser men tyvärr är inte den riktoga skäspan framför mål där. Robin har något skottläge. Gustaf jobbar till sig ett jätte läge men tyvärr vill bollen inte in. Tollarp är inte helt ofarliga utan kommer även dem till några bra lägen. Ett bra läge kommer i den 34:e minuten när man hittar ut till kanten och slår ett fint inlägg som man stöter in i mål. 1-0 var kanske inte helt orättvist men med tanke på dem lägen som vi skapat så kändes det ganska tungt! 1-0 stod sig fram till paus. En mycket bra halvlek av oss trots underläge med 1-0. Vi fortsätter att kämpa på i andra halvlek. Vi lyckas inte skapa lika många bra chanser och Tollarp försvarar sig bra. Tollarp är inte helt ofarliga och får många bra chanser som vår backlinje eller vår målvakt Oskar lyckas reda ut. Tiden tickar på och vi bler mer desperata ju närmare slutet vi kommer. Men bollen vill inte in! Tollarp lyckas med ett par bra kontringar men Oskar är en riktig mur där back och spikar igen. Tyvärr hjälper det inte då bolluslingen inte vill in för oss! Matchen slutar 1-0 till Tollarp emn det känns som vi gjorde en riktigt bra match ändå. MEn tyvärr ville inte bollen gå in i mål idag. Vi får bryta ihop och ladda för nästa match. Väl mött då!! Matchens stjärnor: 3 stjärnor: Niclas Hurtig som styrde och ställde i backlinjen. 2 stjärnor: Oskar JAnsson som håller oss kvar i matchen i slutet. 1 stjärna: Dan Thorsson som är en riktig dammsugare framför backlinjen under sina 60 minuter på plan. A-lag Herrar 5 sep 2021 0kommentarer
  • Referat: Vittskövle IF - Degeberga GoIF

Då var det äntligen dags för ett derby mot Degeberga GOIF. Det är länge sedan vi mötte Degeberga i en A-lagsmatch. Matchen började lite trevande men ganska snabbt tog vi tag i taktpinnen och försökte bygga upp lite spel. Planen var blöt och tung medan regnet strilade ner. Detta gjorde att det var ganska svårspelat där ute. Vi skapade en del chanser men inga klara målchanser. Tillslut lyckades Thai få bollen på vänsterkanten. Härifrån slog han ett inlägg som Gurra mötte perfekt och kunde nicka in 1-0. Så skönt att få ta ledningen! Vi fortsätter att trycka på framåt. degeberga kommer med några framstötar då dem är ganska snabba framme i anfallet. Jag tycker dock att vi har bra kontroll på deras anfall. Före paus så lyckas vi även göra 2-0. Robin Olsson får på ett riktigt bra skott som det blev retur på och Gurra lyckas stöta in returen raklång i luften. 2-0 står sig till paus och det känns ganska tryggt. Vi fortsätter trumma på i andra halvlek. Vi skapar en del farligheter på frisparkar och hörnor. Det är just i efterspelet på en hörna som vi lyckas göra 3-0. Det är återigen Robin som snappar uppen boll som rensats efter en hörna. Han tar sig ner mot kortlinjen och slår in ett inlägg och där står Timus som når högst och knoppar in 3-0! Nu måste ju ändå matchen vara avgjord!? Men Degebrga ger inte upp och sakta men säkert lyckas dem ta över initiativet. Vi får slå undan bollen eller så slår vi en dålig passning. Degeberga skapar ett par hörnor. Och en av hörnorna dimper ner på främre stolpen och skarvas av Degebergaspelare. Sakta men säkert rullar bollen in vid bortre stolpen. 3-1 och nu blir det lite match igen då det är drygt 15 minuter kvar. Gymnasterna fortsätter att trycka på. Bland annat får dem en frispark precis utanför straffområdet. Vi lyckas dock blocka skottet och returen som blir. Vi fortsätter att kämpa för att freda vårt mål. Vi lyckas mycket bra med detta och matchen slutar 3-1. En härlig derbyseger på ett mycket blött Möllekullen. 3 poäng till in på kontot som gör att vi fortfarande är med i racet om att vinna serien. Nästa helg väntar en tuff uppgift när vi ska möta Tollarps IF på bortaplan. Ett Tollarp som bara har släppt in 2 mål så här långt in på säsongen!! Matchens stjärnor: 3 stjärnor: Niclas Hurtig för en gedigen defensiv match på mittfältet 2 stjärnor: Gustaf Ekdahl för sina två fina mål som avgör derbyt till vår fördel 1 stjärna: Tobias Åkesson som visar med sin inställning att denna match skulle vi bara vinna A-lag Herrar 29 aug 2021 0kommentarer
  • Referat: Vittskövle IF - Everöds IF

Efter underläge med 2-0 i paus går vi ut i andra halvlek och visar var skåpet ska stå. På knappt 5 minuter gör vi 3 mål och har vänt på matchen. Detta genom ett självmål och 2 mål av Gurra. Med en dryg kvart kvar sätter Thaian spiken i kistan med sitt 4-2 mål, och vi kan räkna hem tre poäng till! En härlig seger som visar att vi ger aldrig upp och att allting är möjligt under en fotbollsmatch. A-lag Herrar 17 aug 2021 0kommentarer
  • Referat: Vittskövle IF - Svensköps IF

Efter en jämn och trevande första halvlek, där det var 0-0 i paus, började det slå gnistor om den andra. Efter att vi lyckats spräcka nollan efter 60 minuter flöt allting på. Vi fick många fina kombinationer och fina inlägg. Första målet var en frispark som spelades in mot bortre stolpen. Där dök Tobbe Åkesson upp och spelade in bollen framför mål. Och precis som brukligt så dök vår måltjuv, Gurra, upp och petade in 1-0. Vi fortsatte spela bra även om Svensköp kom upp i en del halvfarliga lägen. Dan slog ett tidigt inlägg och ännu en gång kom Gurra först och stötte in 2-0. Ett härligt mål som gjorde att vi kunde slappna av mer. Vi fortsatte skapa chanser då vi lyckades komma runt på kanterna och spela in bollen till bra lägen. När Anders fick tag i bollen på högerkanten och började en riktig Kurre Hamrin raid på höger kanten. Väl nere vid sidlinjen spelade han in bollen snett inåt bakåt. Där mötte Timus bollen som stötte in 3-0. När vi fick en frispark precis utanför straffområdet stegade Robin upp. Han fick på ett härligt hårt skott som målvakten lämnade retur på. Niclas hurtig han först på returen och kunde buffla in 4-0. Det sista som hände i matchen var att Robin kopierade Anders raid på höger kanten. Väl nere vid sidlinjen spelade han in bollen snett inåt bakåt. Där mötte Timus bollen som stötte in 5-0. Ett härligt mål som gör att vi får en mycket bättre målskillnad och en mycket stabil seger tillslut. Stjärnor: 3 stjärnor: Ola Thorsson, är en riktig spindel på mitten 2 stjärnor: Gustaf Ekdahl, två förlösande mål 1 stjärna: Dan Thorsson, en stabil insats som högerback som kröntes med en fin assist A-lag Herrar 14 aug 2021 0kommentarer