Assisterande domare: Reys Douba och Evan Fares

Startelvan: Martin, Per, Sebastian, Robin, Oskar S, Philip, Nasser, Colin, Abubakarr, Anton och Rasmus.
Avbytare: Alexander, Edvin, Johan, Mattias, Mikael.

1-0 Rasmus Gerke (34)
1-1 Bastian Diaz (51)
2-1 Rasmus Gerke (78)
3-1 Philip Erlandsson (83)

Detta var en av dom skönaste vinster jag upplevt. Vi skulle kunna ha skrivet ”sjukstugan” efter Västanviks AIF, vi kommer till match med en hel del frågetecken. Skulle Oskar H kunna stå? Nej blev svaret, Martin kommer in och gör det bra! Rasmus som inte tränat på två veckor pga sjukdom, gör 90 minuter och blir tvåmålsskytt. Sebastian som varit sjuk hela veckan och orkar spela hela matchen! Anton har varit sjuk under veckan samt ont i ryggen gör 45 minuter. Johan satt på bänken och kom in sista tio minuterna med en inte läkt stukning! Vi saknade också Kigge och Gustav och vi går in och gör säsongens match!

Matchinledningen är jämn, bägge lagen inledde något avvaktande, men det vände snabbt emellanåt som i den 4:e minuten då gästerna kom i en 3 mot 2 situation, Per och Robin hjälptes åt och stoppade Grums spelaren, domaren tyckte det var frispark och blåste. Anton kom i en bra situation men avslutet blockerades av en försvarare. I den 10:e minuten fick vi se den första straffsituation på Rasmus som domaren valde att ignorera. Allt började med en frispark i bra läge för Grums som går i muren och vi slog en långboll mot Rasmus, som i en mot en vinner bollen och Rasmus kommer fri men har en back i ryggen och får en knuff när han ska avsluta, bollen hamnade utanför.

Första riktiga chansen får Grums i den 15:e minuten när dom kommer i en omställning, ett lågt inlägg som ingen hinner fram på. Vi går framåt och får en hörna minuten efter, Rasmus slog den bollen hamnade hos Nasser som testade ett avslut som blockerades, returen hamnade hos Philip som avslutade utanför. I den 19:e minuten har vi ännu en straffsituation deras målvakt knuffade bort en av dom våra, domarna tog det lätta beslutet och blåste för att bollen ska ha varit ute.

Grums kom i en kontring minuten efter men Oskar jobbade hem på ett fantastiskt sätt och lyckades få bort bollen. I den 25:e minuten är det vi som kontrade men Nasser blev avblåst för offside. Det kändes som att vi började ta över allt mer och ett tecken på det var att gästerna började tappa fokus på matchen och koncentrerade sig mer på vad som hände runtomkring.

Vi skulle ta ledningen i den 34:e minuten, Oskar S gick på ett långskott som målvakten lämnade retur på, Rasmus stod rätt och satte 1-0! Detta skulle hålla sig halvleken ut.

Det var ett slitet hemmalag i halvtid, men det var ingen tvekan på att killarna skulle ge allt dom hade under resten av matchen. Micke kom in istället för Anton direkt i andra halvleken.

Grums kom ut till andra halvleken jagandes och redan i den 46:e minuten hade dom ett avslut tätt utanför. Vi svarade med en snabb omställning vars inlägg kunde räddas av målvakten. I den 50:e minuten fick serieledarna en väldigt billig straff, för att inte säga något annat, men allt började med ännu en misstänkt straff till oss när bollen tar på en Grums spelares hand/arm och domarteamet valde ännu en gång att blunda. Dom ställde om snabbt och Diaz ramlade/slängde sig i straffområdet, samma spelare tog hand om straffen och kvitterade, nu har vi 1-10 i straffar mot oss.

Vet inte vad som behövs för att vi ska få en straff med oss, i den 57:e minuten kom Rasmus fri och backen ryckte flertal gånger honom i axeln/armen Rasmus står upp och försökte komma till avslut men det blev varken straff eller avslut. Minuten efter står Philip för en fin prestation vid mittcirkeln och bollen går sedan vidare till Nasser, apropå att vi aldrig spelade genom vårt mittfält, som slog en härlig boll ut till Colin som sedan slog en fin inlägg som Micke nickade utanför. Runt timmen spelad så fortsätter vi att vara laget som har mer boll och Colin testade med ett långskott men fick inget fart på bollen och målvakten räddade.

Grums kanske inte skapade dom där solklara målchanserna men dom kom i några lägen som kunde ha blivit farliga, runt den 62:a minuten fick dom en hörna som slutade med ett avslut utanför. Bägge lagen gick för seger, i alla fall fram till den 65-70:e minuten efter det så började bortalaget kännas nöjda med resultatet. Lite ironiskt nog så har Grums kanske sin längsta anfall runt den 70:e minuten, vi försvarade oss bra och ställde om snabbt när Abubakarr hittade Rasmus med en längre boll, denna passade sedan till Colin (tror jag) som såg sitt avslut styras ut i burgaveln och hörna. Vi har en fin anfall till där Per slog en låg passning som Nasser klackade till Rasmus som gick på avslut, bollen gick utanför stolpen.

Vi har under säsongen visat oss vara starka i slutminuterna, vi har avgjort en del matcher då. Det var inget som vi runt laget kunde räknade med idag med tanken på förutsättningarna vi hade inför matchen. Men detta upplaga av Västanviks AIF har en otrolig lagmoral och vi fortsatte att mala ner bortalaget och skulle få utdelning i den 77:e minuten när Rasmus gjorde sitt andra mål för dagen. Allt började med inspark till gästerna och efter några anfallsförsök så bröt Oskar och bollen hamnade hos Colin som hittade Abubakarr som slog en perfekt boll till Rasmus som drev bollen några meter innan han avslutade stolpe in och 2-1 var ett faktum!

Grums gick ner på en trebacks linje i ett försök att få till en kvittering, men det var vi som skulle stänga matchen med 3-1 målet i den 83:e minuten i en mycket fin anfall där Micke slog ett inlägg som hittade Philip i den bortrestolpen han stack fram huvudet och 3-1 var ett faktum!

Vi fortsatte att vara närmare 4-1 än Grums skulle reducera! Johan kunde ha gjort 4-1 5-10 sekunder efter att ha blivit inbytt när Rasmus snor bollen från målvakten och passar bakåt till Johan, en Johan i 100% skadefri hade gjort mål, nu blev det ingen vristträff och bollen täcktes av en försvarare. 3-1 skulle stå sig matchen ut och alla 16 killarna ska ha ett otroligt stort tack för denna match, vilken inställning vilka uppoffringar killarna gjorde!

Återigen satte killarna matchplanen som tränaren Mattias Gerke bestämt, Grums är ett mycket bra lag och otroligt starka på mitten, vi visste att vi var tvungna att sätta stopp för deras innermitt och inte låta dom komma rättvända så dom kunde slå bollen mellan våra ytterbackar och mittbackar eller för den delen mellan våra mittbackar som dom så gärna vill. Samt att sätta högpress då dom gärna rullar ut bollen för att ge den till sina rättvända innermitt, men även för att backlinjen inte har känts överdrivet bekväma med boll vid fötterna, många bolltapp under säsongen.