Assisterande domare: Linus Dahlström och Andreas Magnusson.

Startelvan: Oskar H, Edvin, Christoffer, Robin, Gustav, Olle, Philip, Colin, Johan, Anton och Rasmus.
Avbytare: Alexander, Mattias, Abubakarr, Nasser och Per.

1-0 Edvin Karlenäs (72)
1-1 Dawid Norell (78)
2-1 Abubakarr Kamara (90+2)

Vi ska vara ärliga och säga att vi hade marginalerna på vår sida idag, segermålet på tilläggstid var kanske inte helt rättvist, men det är även dessa vinster som är väldigt sköna!

En jämn match inledning, där bägge lagen försökte ta tag i spelet. Rent krasst så var det en chans fattig halvlek från bägge lagen. Ämtervik gjorde det bra och vi gjorde det lite svårt för oss själva. Framförallt så föll vi rakt in i deras fälla att drar ner på tempot. Sedan hade vi en period i mitten av halvleken där vi inte stod upp, vi var varken etta, tvåa eller trea på bollarna.

Vi skapade tre lägen, i den 20:e minuten hittade Johan och Anton varandra bra och det resulterade i att Rasmus fick en chans, tyvärr kom han lite för nära målvakten som var snabbt ner och täckte avslutet. I den 31:a minuten var det Anton och Rasmus som hittade varandra bra och det slutade med att Anton gick längs halvmånen och avslutade tätt över ribban. Sju minuter senare sköt Philip en frispark rakt i muren, bollen hamnade hos Rasmus som avslutade, Henrik i bortamålet kunde dock rädda utan större problem.

Bortalaget hade också några halvlägen, Erik Linds långa inkast var ett ständigt hot, även deras hörnor kändes farliga. 0-0 skulle stå sig halvleken ut.

Under säsongen har vi haft svårt att komma ut till andra halvleken, det är som om vi sitter kvar i omklädningsrummet och är inte på plan! Det var inget undantag idag och redan i den 48: e minuten kunde gästerna ha tagit ledningen, vi tappar bollen när hela laget är felvänd och får se bollen rulla strax utanför stolpen efter att ha tagit på en av våra spelare. På hörnan är dom nära igen men vi rede ut det.

I den 56: e minuten hade Edvin och Colin en bra samarbete som slutade med ett inlägg som Mattias (som kom in i paus då Anton tvingades gå ut skadad), nickade strax över. Minuten senare hittade Olle fram till Rasmus med en härlig passning, men återigen vann Henrik duellen med Rasmus och det var fortsatt 0-0.

Sedan skulle det dröja till den 70:e minuten innan något av intresse hände och det var bortalaget som började ta över matchbilden något och var nära efter ännu ett långt inkast av Erik, det blev lite flipperspel innan vi kunde erövra bollen. Vi ställde om snabbt och helt plötsligt så stod Colin felvänd i deras lilla straffområdet och lyckades bara få tåspetsen på bollen, bollen slogs in mot mål igen och Colin var nära igen men Henrik gjorde det bra ännu en gång.

I den 74: e minuten minuten får vi en hörna, Robin kommer högst på den och nickar mot målet bollen räddas av en utespelare, Edvin är snabbt med på returen och får in bollen med lite hjälp av en försvarare, 1-0 var ett faktum. Tyvärr så höll ledningen inte så länge, sex minuter om vi ska vara precisa. 1-1 målet kom efter en långboll som vi tillåter studsa och då kommer en motståndare först på bollen, rundade Oskar men kom i snäv vinkel, trots det lyckades han hitta en lucka mellan stolpen och vår sista man och 1-1 var ett faktum.

Sista tio minuterna går bägge lagen för ett segermål känndes det som, vi hade en nick över i bra läge i den 82:a minuten, minuten senare så var det dags igen men ett stressad avslut av Rasmus gick bollen över ribban. Ämtervik hade en snabb omställning som slutade med en boll i stolpens utsida.

I den 92:a minuten så kastar Oskar ut bollen till Nasser, som i sin tur passar upp till Philip, som passar längre ner till Robin som passar till Nasser som drev bollen några meter och sedan vinner Abubakarr ett motlägg och väggpassar med Mattias och kommer fri in i straffområdet och avslutade kyligt i det bortre stolpen och 2-1 var ett faktum!

Ämtervik flyttade upp folk i jakten på en kvittering, i den sista anfallet har dom även flyttat upp målvakten, men vi står pall och säkrade tre poängen som stod på spel. Kanske inte helt rättvist, hade kanske varit mer rättvist i matchen mot Skoghall än idag. Ämtervik ska ha en eloge för att dom bjöd upp till dans, en sevärd match för dom 104 personerna som tog sig till Granevik idag! Vi går upp i serieledningen på tredje försöket.