Startelvan: Oskar, Per, Sebastian, Goran, Philip, Viktor, Alexander, Olle, Anton, Rasmus och Johan.
Avbytare: Robin, Edvin, Colin, Mattias och Prince.

0-1 Anton G (3)
0-2 Abubakarr K (68)
1-2 Mattias Persson (85)
1-3 Robert F (91)

Redan i den 2:a minuten kom matchens första halvchans när Rasmus tar ner bollen och Anton smyger upp bakom och får med sig bollen någon meter innan han avslutar utanför. Gästerna kom i en kontring minuten efter och gör 0-1, uppförsbacke direkt!

Killarna reagerade bra på baklängesmålet och under den kommande tio minuts perioden jämnade ut spelet först för att sedan ta över matchen. Men det var gästerna som var nära att utöka sin ledning efter ännu en snabbomställning men Anton och Oskar räddade upp situationen till slut.

Vi är nära kvitteringen när Rasmus blev frispelad i den 20:e minuten, han tog med sig bollen inåt och gick på avslut, men målvakten kunde rädda. Olle fick en smäll tidigt i matchen men efter 25 minuter fick han kasta in handduken, in kom Edvin. Fyra minuter senare tappar vi bollen när hela laget är på väg upp och det blir ännu en livsfarlig kontring som Oskar gjorde en dubbelräddning på. Johan kom i skottläge minuten efter men tyvärr rakt på målvakten. Ytterligare en minut senare så går Johan upp och nickar ett fint inlägg från högerkanten, tyvärr skruvade bollen sig ut på fel sida av stolpen.

Nu hade vi inte bara matchen men även chanserna, i den 36:e minuten hann jag nästan börja anteckna 1-1 när Viktor hittade ut till Anton, denna gjorde sin patenterade fint och fick iväg ett hårt skott mot första stolpen, målvakten var slagen men en back lyckades nicka bort bollen. Alexander testade ett långskott som gick över. Även Edvin hann testa han också med samma resultat. I den allra sista sekunden av halvleken blev Anton fälld inne i straffområdet men domaren valde att fria.

I halvtid gör vi en förändring när Prince kommer in och Johan blir utbytt, vi ändrade även till en 4-4-2 nu.

Prince kom in bra i matchen, full med energi och började genast att hota gästernas backlinje. Redan i den 50:e minuten touchade ett av hans skott en back och bollen gick i burgaveln till hörna. På den efterföljande hörna så sköt Viktor strax över, ett avslut som i mycket påminde Gorans mot Arvika.

Norrstrands IF fortsatte att hota oss med snabba omställningar och i den 56:e minuten var det nära 0-2 men jag tror det var Philip som nickade bort bollen på mållinjen. Runt timmen spelad faller Prince på sin axel och när vi tror att han måste byta så ger han klartecken för att fortsätta. Denna situation gjorde att även Prince tappade den energin han hade med sig in i 2:a halvleken.

Matchen kom in i en period med mycket frisparkar och detta passade gästerna mycket bättre än oss. Lite mot strömmen ändå så går gästernas Kamara förbi 3-4 gulsvarta och gjorde 0-2, som jag brukar säga fotboll är sällan rättvis. Värmen gjorde sitt och det innebar en del trötta ben och huvud, i den 72:a minuten kom Robin in på Pers plats. Runt den 74:e minuten gick Sebastian på en soloräd och inne i straffområdet tog han avslutet som täcktes till hörna. Mattias kom in och ersatte Anton inför sista kvarten.

Vi tryckte på och i den 80:e minuten kom Sebastian långt ner mot hörnflaggan och slog ett inlägg som Prince är först på men avslutet blev lite för lam. Vi ändrade lite i laget, Edvin gick ner som högerback, Robin in som mittback bredvid Goran och Sebastian upp på mittfältet bredvid Colin. Prince hade ytterligare 2-3 avslut på mål men utan att lyckas.

Vi skulle till slut lyckas få hål på deras målvakt, 1-2 målet kom i den 86:e minuten efter en fin inlägg från Rasmus mot det bortrestolpen där Mattias ostörd kunde nicka in bollen i mål. Vi lyfte upp mer folk och hade laget i en 4-2-4 formation. Detta öppnade för kontringar och det var vad som hände vid den 91:a minuten när de kom enkelt på våran högerflank och med en läcker lobb gjorde de 1-3!

Vi förtjänade mycket mer än 1-3 i baken, vi ägde 75% av matchen men på alla våra chanser gjorde vi ett mål, medan de gjorde 3 mål på ca 4-5 chanser. Fotbollen är inte alltid rättvist. Nu väntar det tre träningspass innan vi nästa lördag åker till Töckfors för ännu en viktig match.