Referat: Västanviks AIF - Töcksfors IF 1-1

Match: Västanviks AIF - Töcksfors IF 1-1 (0-1)

Startelvan (4-3-3): Oskar H, Yoda, Goran K, Sebastian R (Kapt), Philip E, Rasmus G, Per L, Oskar S, Viktor J, David E och Lukas J.
Avbytare: Marco M, Robbin K, Christoffer N och Johan B.

0-1 Rasmus Adolfsson (42)
1-1 Johan Bjuremo (87) (assist: David)

Bägge lagen mötes av en ovanlig värme och den sedvanliga blåsten på Björnevi var tacksamt! Vi fortsatte med 4-3-3 formationen. Något som även bortalaget gjorde.

Matchinledningen var det två lag som kände på varandra. I den 3:e minuten så hade vi en bra intention, Yoda tog ett inkast som Rasmus tog med sig och slog ett lågt inlägg som rensades till en ofarlig hörna. Vi försökte rulla boll medan bortalaget satsade främst på att slå längre bollar. Kändes som vi hade ändå rätt bra kontroll på matchen och enda sättet Töcksfors satte oss i svårigheter var främst på fasta situationer eller när vi helt enkelt gav dom bollen. Det var just en bolltappning i den 8:e minuten som gav dom chansen till en snabb omställning som vi dock lyckades reda ut.

Minuten efter så fick vi se Viktor i en allt för sällan högpress vinna bollen och driva den mot kortlinjen, tyvärr blev inlägget misslyckad. I den 11:e minuten så vi ett fint samarbete mellan Rasmus, David och Viktor men tyvärr så satte bortalaget stopp för en lovande anfall. Vi vill gärna vända på spelet, Goran gjorde det bra tidigt i matchen och Oskar hade också en bra crossboll i den 12:e minuten, men vi höll ofta i bollen lite för länge och motståndarna hann ofta emellan.

I den 22:a minuten slog Rasmus en bra hörna som Goran nådde högst på men nicken gick tätt över ribban. Minuten efter tappar vi boll igen och dom vände snabbt på spelet men återigen gör vi ett bra hemarbete och reder ut situationen genom att rensa till en hörna, som blev en dubbelhörna och den 2:a blev farlig då den dök ner mitt framför mål, som tur var varken dom eller vi vakna och bollen studsade utåt till en ofarlig plats.

Runt den 22:a - 25:e minuten började vi komma för långt bak med laget, och blev något passiva vilket bortalaget direkt passade på att flytta upp hela sitt lag med en 10-15 meter och på det sättet tryckte ner oss på Oskar H knä mer eller mindre. Men det ska dock sägas att dom inte skapade direkt farligheter, det var på frisparkar eller hörnor som dom skapade känslan av fara.

I den 28:e minuten stod Yoda för en fin crossboll, bollen jobbades in till David som tvingades till en svår avslutning som målvakten inte hade någon som helst problem med. Vårat 2:a skott på mål kom i den 37:e minuten, Rasmus blev fälld, Oskar tog hand om frisparken som hittade en lagkamrat som avslutade men återigen så var målvakten på sin vakt.

I den 42:a minuten tog Töcksfors ledningen med 0-1 efter en hörna. Bollen tar på Philip (tror jag) och går i någon slags lobb över Oskar H i mål och in i mål. Minuten efter så har dom ännu en boll inne, men den dömdes bort för offside. Vi skulle hinna med våran bästa anfall innan halvtid, Viktor som tagit den centrala anfallspositionen för en kort stund vann en nickduell, David fick bollen drev den några meter innan han slog ett lågt inlägg mot Viktor (tror jag) som fälldes rätt grovt när han skulle avsluta, domaren valde att fria. 0-1 i halvtid kändes som en smäll på käften.

Under pausen pratade vi om vikten att få till mer rörelse över hela laget, även att bli mer kompakta och att försöka vända på spelet ännu oftare. Inga byten gjordes, men tränarduon hade redan gjort klart sinsemellan med ett B-plan om det fortsatte att vara lite krampaktig spel i början av 2:a halvleken.

Vi fick en bra start av 2:a halvlek, det är alltid svårt att få grepp på om det bara är tack vare man har pratat om under pausen eller om det är så att bortalaget som är erkänd duktiga på att försvara sig, valt att försvara ledningen.

I den 52:a minuten fick vi till en riktig bra inkast, Oskar S tog inkastet, Per L nicktouchar bollen vidare och Philip försökte komma fram mellan två motståndare och nicka, tyvärr var riktningen inte den bästa, men intentionen av hela situationen var klockrent.

Per L tvingades till en varning när han fällde en motståndare och den lovande kontringen tog tvärt slut. Töcksfors försökte vakna till och i den 56:e minuten tvingades Oskar H till en räddning returen gick över ribban. Kändes som om att bortalaget var på väg tillbaka in i matchen.

I den 58:e minuten bestämde sig våran tränarduo att satsa på B-plan och plockade in Christoffer N och Johan B på Per L och Philips fick gå ut. Vi ändrade till en 4-4-2, Christoffer och Rasmus som innemittfältare bröderna Johansson på varsin kant (Lukas till vänster och Viktor till höger), längst fram David och Johan.

Denna ändring gjorde att laget nu verkligen fick till mer att säga till om i matchen och bortalaget fick slå ifrån sig i stort sätt resten av halvleken. Johan behövde inte många minuter för att visa vad han kunde bidra med till laget, detsamma för Christoffer.

Matchen hårdnade till något och ett bevis på det var den tuffa tacklingen Viktors rygg fick ta emot runt den 64:e minuten. Tre minuter senare fick David iväg ett skott som tyvärr touchade en försvarares rygg och bollen hamnade hos målvakten. Vi hade en riktig bra period mellan den 65:e och 80:e minuten där kvitteringen hängde i luften. Bortalaget slet ont sista 20 minuterna av matchen. Men sanningen är den att bolljäveln ville verkligen inte in. När matchuret stod på 80 så bestämde sig vår tränarduo för en C-plan och i den 83:e minuten ändrade vi till en 3-4-3 formation där Goran nu gjorde David och Johan sällskap högst upp.

David försökte med ännu ett skott, tyvärr över mål. Men mål skulle det bli i den 87:en minuten genom Johan B, allt började med att Oskar S slog ett inlägg som Rasmus på andra kanten tog emot och slog in bollen igen, David får huvudet på bollen som hamnat hos Johan som i sin tur fick in den i mål! Vi gick tillbaka till en 4-4-2 men fortsatte att jaga mål, nu ett segermål! Den skulle aldrig komma och 1-1 fick vi nöja oss med.