Match: Kils AIK - Västanviks AIF 0-0 (0-0)
Domare: Calle Eriksson-Lilja (Karlskoga)

Startelvan: Oskar H, Philip E, Sebastian R, Jimmie L, Robbin K, Lukas J, Per L, Oskar S, Viktor J, Johan B och Rasmus G
Avbytare: Oscar S, Alexander F, Marco M, Anton W och Christoffer N.

Det var ett stukad Västanvik matchtrupp som åkte söderut till seriepremiären mot Kils AIK. Vi har haft en tung vecka med många förkylningar och skador i laget, och ända fram tills vi satte oss i bilarna så blev det ändringar. Med tanke på förutsättningarna så får vi ändå vara nöjda med killarnas insats idag!

Kil inledde piggt och pressade oss tillbaka dom första minuterna. Men förutom ett försök till konstmål, avslutet gick tätt utanför Oskars stolpe så skapade dom inte mycket. Vi fick till en bra spelvändning i den 3:e minuten då vi vände spelet från vänster kanten till den högra, Viktor tog med sig bollen men fick se sitt avslut blockas. Minuten efter blev Johan frispelad ute till vänster, målvakten gick ut ur straffområdet och gick in med dobbarna framför och fällde Johan, domaren valde att bara varna målvakten, med argumentet att Johan var högerfotad och bollen var ute till vänster. Min fråga är om Johan kommit förbi målvakten hade han enkelt kunnat få över bollen till sin höger fot och avsluta, eller lika gärna skjutit med vänstern.

Detta blev starten för en bra period för Västanvik, där vi ägde mer boll och skapade några halvlägen. I den 11:e minuten fick vi se ännu en fin vändning denna gång från höger till vänster av Lukas till Rasmus som sedan passade till Robbin som slog ett inlägg som täcktes till hörna.

Vi slarvade bort en och annan frispark under matchen, antingen fastnade bollen på första motståndaren eller så gick den dit där vi inte hade någon. Dock så hade Sebastian en frispark som hittade till rätt adress men täcktes ut till hörna. Hörnorna vi fick slog vi rätt bra idag, något som vi inte haft många av under försäsongen. I den 20:e minuten åkte vi på en snabbomställning, men Jimmie kunde bryta den och sedan skydda bollen så Oskar H kunde plocka upp den.

Runt den 25:e minuten fick vi se några mer hårda satsningar och vi fick några frisparkar med oss, på en sådan i den 26:e minuten slog Rasmus en frispark som målvakten gick upp och plockade, men han tappade bollen som hamnade hos Jimmie som fick in bollen i mål, tyvärr tyckte domaren att målvakten blev störd, i mitt tycke ett fel beslut, ni kan själva bedöma situationen på våran Facebook sida. I den 32:a minuten blev Rasmus frispelad men domartrion blåste offside, mycket tveksamt.

Vi gör en helt okej första halvlek och känslan är att vi hade matchen under kontroll, lite mer skärpa i sista passningen så skulle målet dyka upp.

Tycker att Kil kom ut något bättre i 2:a halvlek. Robbins hals höll inte längre och i den 53:e minuten fick han utgå in kom Marco. Sebastian stod för en viktig brytning när Kil höll på att komma loss i den 55:e minuten. Vi ställde om snabbt men fick se en lovande anfall stoppas av ännu en offside, tveksam sådan. Vi jobbade in oss i matchen igen men åkte på ännu en kontring i den 60:e minuten men Oskar S gjorde ett utmärkt hemjobb och kunde slå ut bollen till hörna. Vi hade nu kommit igång igen och flera bra anfallsförsök som tyvärr stannade vid intentioner då vi saknade den där skärpan i sista passningen.

I den 68:e minuten kom vår första riktiga felbeslut i matchen, vi satte Jimmie i en svår situation istället för att spela enkelt, Jimmie tvingades gå in i en duell som bedömdes för straff, dock så skede situationen utanför straffområdet och spelaren föll inne i straffområdet. Jimmie reagerade med att säga något mot domaren, som denna tyckte det var värt ett rött kort. Straffen den klistrade Oskar H! Vi gick ner först till en 4-3-2 formation men ändrade relativt snabbt till en 4-4-1 formation genom att byta in Anton W mot Johan B, Viktor fick ta anfallspositionen.

Just Anton och Viktor hade ett bra anfall där den inbytta Anton lyfte bollen över en motståndare innan han passade till Viktor, Viktor drev bollen inåt samtidigt som han försökte hitta skottläge, när avslutet väl kom så blockerades den tyvärr. I den 79:e minuten fick Oskar H ingripa igen när en motståndare höll på att bli frispelad, han hann ut och rensa bollen. I den 84:e minuten bytes Per ut och in kom Christoffer. Minuten efter varnades Oskar S. På tilläggstid så fick även Oscar S hoppa in och Rasmus gick ut. 0-0 stod sig tiden ut.

En poäng i en match som var vår känns sisådär, men som jag skrev i början av texten veckan har varit jobbig för laget med många sjuka och en hel del borde egentligen inte ha spelat men som ställde upp och krigade under 90 minuter! Noterbart att vi höll nollan, stort plus för hela laget, främst till Oskar H och hela backlinjen, men som sagt alla spelare hjälptes åt!

Nu får vi hoppas att sjukdomarna ger med sig och vi får även Yoda och David Ek spelklara tills på långfredag då Töcksfors kommer på besök!