• Hårt jobb i högt tempo gav oss 1-1

I en tempofylld match fick vi med oss ett 1-1 resultat Hela matchen präglades av ett högt tempo, där IFK-spelarna inte gav oss någon tid med boll. Vi fick jobba oerhört hårt under matchens alla 90 minuter, i varje moment med och utan boll fick spelarna verkligen prestera maximalt. Det är jättebra att vi står upp så bra och orkar trycka på in i slutet och det känns som att vi ändå är nära att sno med oss alla poängen. Matchen började annars med ganska stor fördel IFK och de satte oss under hård press. De lyckades bra i sin första press och det var när vi lyckades spela förbi den som vi kom fram till våra verkligt farliga lägen i första halvlek. De hade mer boll än oss till en början och vann också boll tidigt i vår uppbyggnad. Det är fantastiskt fint jobb i defensiven som gör att vi håller 0-0 till halvlekens slut. IFK skapar några vassa chanser, där Albin A är mycket alert i målet på ett direktskott på andraboll från straffområdeslinjen. Vid ett annat tillfälle har IFK spelat sig fram där skottet täcks bort av vårt försvar. För vår del så var det kanske sparsamt med riktigt bra anfall, men vi kom fram och skapade några chanser med framförallt Brooks, som startade ute till höger. Vid ett par tillfällen var han framme och skar in och sköt, tyvärr fick han inte riktigt träff och skotten blev enkla för målvakten. När vi spelade bort deras press och sedan vände på spelet så fanns det väldigt mycket ytor att spela på utanför deras trebackslinje och vi lyckades några gånger. Lite för ofta tappade vi boll på att IFK pressade hårt och var snabba på oss, vilket var jobbigt såklart. Men sett till förra matchen så jobbade vi bra när vi tappade boll och vi försvarade oss väldigt bra. I paus gick vi igenom lite hur vi kunde göra för att spela bort deras första press, vilket vi började jättefint med direkt i andra. Tyvärr vågade vi inte riktigt fullfölja det utan föll in lite i första halvleks IFK press och IFK tog dessvärre ledningen i matchen på en fin aktion ute till vänster. Deras ytter satte full fart och tog sig ner till kortlinjen och slog en hård passning längs marken till en medspelare som fick öppet mål från 1-2 meter. Snyggt mål från dem måste man säga. De hade sedan lite bud på mer, men Albin gjorde ytterligare en räddning där ett skott tippades i ribban och bort. Viktigt för oss. Sedan känns det som att vi tar över mer och mer, vi tar oss fram och Brooks oroar hela tiden med löpningar därframme, även Ebrahimi kommer upp bra som vänsterytter och hotar några gånger. Brooks sliter sig loss till vänster och skär in i straffområdet, målvakten kommer ut och Brooks tar sig förbi, blir lite upphakad. Han faller inte utan tar sig till bollen och avslutar med högerfoten, men en försvarare täcker bort skottet. Straff tyckte vi men svårt att avgöra såklart. Sedan är Ebrahimi framme igen men hans skott täcks bort. Kvitteringen kommer på en boll där Brooks inte är först, men försvararen försöker täcka ut bollen till inspark, Brooks lyckas sno bollen och ta sig in framför mål och skjuter. Skottet räddas av målvakten men returen trycker Ebrahimi in. Mycket bra att komma tillbaka så efter att hamnat i underläge. Sedan har vi bra ordning på spelet och skapar nog tre fyra hörnor på raken där målvakten får kämpa för att freda målet. Vi har några riktigt fina försök och Ludvig Johansson är en lite för lång touch ifrån att kunna slå in bollen, istället fångar målvakten den i famnen. IFK har en riktigt bra chans på ett inspel från vänster men avslutet blir misslyckat. Vi tycker att vi kämpar väl, bra attityd till det som händer och vi fokuserar på att jobba hårt och hjälpa varandra. Till slut tar vi över matchen och kunde till och med vunnit. Det är fantastiskt kul att se hur vi spelar match i söndags med 15 killar, och hur vi nu ställer upp med 15 andra killar och vi gör det riktigt bra. Med sådan intensitet som idag så kan man bara lyfta på hatten för båda lagen, som verkligen ger varandra en riktigt bra match. När det är 17 min kvar gör också domaren en mycket bra aktion, där två spelare surar på varandra. Domaren tar spelarna till sig, pratar lugnt med dem och drar ut på det lite vilket gör att alla spelare får tid att lugna ner sig. Så bra att domaren behåller sitt lugn och i och med det lugnar bägge lagen, för resten av matchen. Vi ska vara mycket nöjda med den här matchen, riktigt bra! Kul att få chansen att hänga med så många duktiga spelare, som gör så mycket bra saker!s A2 9 jun 2020 0kommentarer
  • Fjärde raka segern borta mot Halvorstorp

Bra insats mot ett bra motstånd Då spelade vi återigen match, den här gången mötte vi Halvorstorp på bortaplan och vann med 4-2. Ett resultat som vi nog tycker speglar matchen, en ganska jämn första halvlek och en andra halvlek där jag tycker vi var det bättre laget. Vi började matchen med ett stort tålamod och rullade boll bra på egen planhalva. Tidigt i halvleken ryckte sig Mehran loss ute till vänster och skar in framför mål, han blev neddragen och Hugo H satte straffen säkert. Målvakten i ena hörnet och bollen i andra. Efter målet höjde HIS upp sitt spel och fick lite tryck på oss. Vi försökte rulla oss förbi deras press, men spelade lite för mycket korta passningar, vilket gjorde att de bröt och ställde om. I medvinden och med solen i ryggen så började de lyfta in i stort sett det mesta mot vårt mål, det var svårt under förutsättningarna att freda sig. Det var också på en hörna som de lyckades kvittera vår ledning, och även om vi ägde mer boll, så var det HIS som skapade farliga lägen. Vi hade några hörnor som blev riktigt farliga och vi hade även Adaan i fritt läge men avslutet smet utanför. I slutet på halvleken hade HIS några farliga lyft in i vårt straffområde, där Amadeus gjorde två riktigt vassa fotparader i samma sekvens. Det var viktigt inför pausvilan att det fortsatt stod 1-1. I paus pratade vi om att spela mer igenom och förbi deras press, backlinjens uppspel skulle komma mer på våra offensiva mittfältare, och sedan ville vi få bollar igenom och bakom deras högt stående backlinje. Andra halvlek började lite tamt från vår sida, de skapade några halvfarliga lägen men sedan började vi ta över mer och mer. På en stark djupledslöpning tog sig Adaan förbi sina försvarare och slog behärskat in 2-1 till oss. Lite snenare var Mehran stark i straffområdet och efter några vunna dueller slog han in 3-1. Av bara farten trodde Mehran att han gjorde 4-1 men han blev avblåst för offside, efter ett fint anfall. Vi kontrollerade händelserna och hade bud på fler mål i en period, HIS stack upp med långa bollar och försökte ta sig fram med att lyfta alla frisparkar mot mål. Tycker att vi var bättre i andra på att ta bort bollarna, vi kom först på de flesta, utom vid ett tillfälle och då blev det 3-2. Våra killar upplevde att det var offside, men målet godkändes och det var lite match igen. Vi fortsatte att spela bra, fick upp bollen på deras planhalva och hade spelet större delen och Mehran skickade in 4-2 med ca 10 kvar, återigen på starkt duellspel. Vi skapade fler chanser och kunde gjort några fler mål, men det stannade vid 4-2. Vi mötte ett bra lag idag, och det är kul att se killarna spela. Det är många bra anfall, där vi samspelar oss fram och spelar bollar igenom deras backlinje. Bollarna från rättvända innermittfältare som skär igenom har vi börjat göra mer och mer, det är viktigt för att skapa chanser. Ibland spelar vi lite för mycket korta passningar och då hamnar vi lite i problem. Fasta situationer är vi farliga på både framåt och bakåt. Det är viktigt att våga gå in och ta duellerna, vilket vi gjorde idag i andra halvlek, det är mycket bra. Det ser fortsatt bra ut och det är såklart starkt att börja matchandet med 4 raka vinster. A2 8 jun 2020 0kommentarer
  • IFK Falköping FF - Vara SK

Klar förlust borta mot Falköping Då var vi nere på jorden igen, efter fyra bra insatser i div 2 serien. Det blev en klar förlust, 2-6, mot ett betydligt mer fokuserat motstånd än vi kanske räknat med. Vi hade stora problem med vår defensiv matchen igenom och Falköping tilläts såra oss rejält i sitt anfallsspel. Matchen igenom hade vi svårt i vårt passningsspel och det blev många omställningar på bolltapp, där vi fick jobba väldigt hårt mot eget mål. Vi spelade bort mycket passningar och hade svårt att få kontroll på bollen i större delen av matchen. Falköping gör sitt 1-0 på att vi spelar bort en passning på egen planhalva och de sätter direkt in en boll bakom våra mittbackar till en fri spelare som rullar in 1-0. Vi kvitterar genom Abdi, på en boll nerifrån Albin, där Abdi blir helt fri och avslutet tar på målvakten, men går in i mål. Tyvärr blir det inte den tändvätska som vi trodde, utan Falköping fortsätter med ett spelövertag och gör 2-1 och 3-1 i slutet av halvleken. Båda målen känns mycket generösa av oss i vårt sätt att försöka försvara och det blir mål som känns onödiga. 3-1 i paus var absolut inte oförtjänt och i paus försökte vi väcka liv i spelarna genom att prata om vad vi skulle göra bättre i andra halvlek. Vi startar också andra halvlek med lite bättre energi, tyvärr så får de ett 4-1 mål i ett läge där vi känner att vi är lite på gång. En frispark som deras, och planens, bäste spelare slår in i bortre burgaveln. Vi hade svårt att hantera honom matchen igenom och han var en riktig motor i deras lag, ett driv i steget där vi inte hängde med i löpningar där han drev boll och våra spelare sprang för allt vad de kunde. Efter detta flyttade vi upp två spelare centralt i anfallet och fick bättre tryck på dem. I ett mycket fint anfall till vänster, där Tim skar in i planen, spelade till Abdi, som i sin tur spelade snett inåt till Hansen som satte bollen otagbart. Efter det fick vi lite vittring och hade chansen med lite mer tryck på mot deras mål. Tyvärr så avgjordes matchen helt med deras 5-2 mål, där vi inte får bort bollen och deras spelare blir fri till höger och spelar in till ytterligare fri spelare som gör mål. 6-2 kommer precis mot slutet där deras spelare snurrfintar bort ett par spelare och blir fri och lägger in bollen. Det här var en match där vi hade svårt med vår funktionella teknik, jämfört med våra motspelare så spelade vi bort väldigt mycket passningar. Det känns inte som att vi är riktigt påkopplade i matchen, i tidigare matcher har vi vunnit mycket på ett mycket fint försvarsspel, det såg vi inte mycket av idag. Just att vi inte fick ihop laget, jobbade ihop, gjorde att motståndarna fick stora ytor och tid på sig att hitta in på farliga löpningar. De gjorde helt enkelt en betydligt bättre match än vi och vi gratulerar dem till en bra insats. A2 24 maj 2020 0kommentarer