• Bortamatch i Div 5 Södra

Nästa match för A-laget Seniorlag Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Premiärseger mot Sperlingsholm

Det blev en 2-1 seger mot Sperlingsholm i årets premiärmatch i div 5 på Kärlekens kontsgräs som var vår hemmaplan idag. Det var trots allt ett ok väder och en hel del publik som kommit för att bevittna matchen. Knappt var avsparken slagen förrän Sperlingsholm fick ett jätteläge att ta ledningen, med det klarade sig den gången. Istället gjorde Vapnö 1-0 i den sjätte minuten, då Simon Magnusson fick möjlighet till höger i straffområdet och inte gjorde något misstag. Därefter kände man igen förra säsongens spel, då vapnökillarna sedvanligt höll i bollen och rullade runt. Sperlingsholm sjönk ner i ett lågt försvar och lät spelet oftast hållas framför dem. 2-0 kom helt välförtjänt i den 30 minuten genom Robin Berggren, som från nära håll tryckte in bollen. Efter det kändes det som grabbarna slappnade av lite, och i vissa lägen kanske spelade lite nonchalant. Sperlingsholm tilläts äta sig in i matchen och jämnade både ut och tog över i slutet av halvleken. I början av andra halvlek såg man samma tendenser och Sperlingsholm ville ge sig chansen till poäng. I den 60 minuten kom en välförtjänt reducering, även om just målet var med hjälp av lite tursamma studsar fram till målskytten som tryckte in bollen via stolpen. Givevis fick Sperlingsholm än mer energi av detta. Resten av halvleken fick killarna jobba hårt för att freda sig. Pontus Sörem i målet fick vid ett par tillfällen verkligen visa vilken skicklig målvakt han är. Men killarna fixade detta, om än med ett nödrop och att Sperlingsholm i slutet drog på sig två röda kort. Såklart skönt med tre poäng i premiären där vi främst tar med oss de första 30 minuterna samt förmågan att hålla ihop trots hård press. Stort grattis killar! (Närmast på bilden 1-0 målskytten Simon Magnusson) Vapnö IF för 17 dagar sedan 2kommentarer