• Referat: Våmds IF Dam - Mariestads BoIS FF

På söndagen skulle vi spelat första matchen i DM-gruppspelet men den matchen blev framskjuten pga sjukdom hos motståndaren. Med kort varsel blev det istället träningsmatch mot Mariestad BoIS FF, som i år spelar i division 4 med sitt representationslag. Mariestad inledde direkt med en hög press och gjorde det svårt för oss i vår speluppbyggnad. Men vi jobbade med stort tålamod i att träna på vårt spelsätt. Vi lyckas många gånger att slå ut förstapressen och ta oss upp i planen, men många gånger fastnar vi och motståndaren kan vinna boll och skapa sina lägen. I halvtid pratade vi om att få mer aktivitet på de som inte är bollhållare i vårt anfallsspel. Det blir något bättre i starten på andra halvlek men vi faller tillbaka efter en stund och Mariestad kan inom loppet av 5 minuter gå från 0-1 till 0-4. Sammanfattningsvis får vi ta med oss att vi inte kommer upp i den nivå som vi visat i de tidigare matcherna. För att spelet ska fungera krävs det att vi tar mer initiativ i anfallsspelet och snabbare beslut i det vi gör. A-lag Damer 8 mar 2022 0kommentarer
  • Referat: Våmbs IF A - Ulvåkers IF A

Idag tog vi emot Ulvåkers IF på Södermalms konstgräs. Vår plan med matchen var att jobba vidare med de principer som vi har tränat på under försäsongen. I den inledande delen av matchen tar Ulvåker tag i taktpinnen men vi ligger bra med i försvarspositionerna, vilket gör att motståndarna inte kan skapa några riktigt farliga lägen. Vi blir lite låga i våra positioner i det här skedet av matchen. Efter halva första halvlek har vi jobbat oss in i matchen och börjar hitta linjerna i vårt anfallsspel. Genom några bra aktioner där vi håller bollen i laget kan vi skapa några farligheter framför mål. I den 25:e matchminuten kan Sofia Lindh göra 1-0 med ett välriktat avslut från 25 meter. Avslutet kommer efter kreativt anfallsspel på högerkanten, och där bollen kommer ut till Sofia som kommer på avslut i andra våg. Efter den sekvensen så tuggar vi in oss ytterligare i matchen och vi äger bollen mer i laget. I pausen pratade vi igenom några punkter för att få med fler spelare i anfall. När sedan andra halvlek startar visar det sig att vi lagt in en växel till i anfallsspelet och hittar många lösningar och kombinationer där vi spelar oss ur Ulvåkers första press på ett lugnt och metodiskt sätt. Vi skapar längre anfall och ökar antalet spelare som deltar i sista tredjedelen. I matchminut 53 bryter Felicia Sjöström in från vänsterkanten och lyfter en boll mot bortre stolpen, där Josefin Korkis timear en perfekt löpning och stöter bollen i mål till 2-0. Efter det så har vi ett bra anfallsspel där vi kontrollerar händelserna i matchen. När vi sedan kan göra 3-0 på en kontring efter en defensiv hörna skapar vi oss ett bra läge att kontrollera matchen in i slutet. Målet görs i den 59:e matchminuten av Jolina Fred där hon tar ett avslut utanför straffområdet som borrar sig in i bortre krysset. Sammanfattningsvis är det en mycket bra genomförd match av oss där vi hittar mer och mer rätt i våra roller på planen, vilket ger ett lugn i spelet. A-lag Damer 26 feb 2022 0kommentarer
  • Josefin Korkis vinnare av SLA s Guldboll 2021

Ett stort grattis till Josefin Korkis som på Idrottsgalam tilldelades SLA s guldboll för 2021. Josefin prisades för sin fantastiska säsong där hon på endast 11 matcher gjorde 14 mål. Det är ju inte bara målen som gör att hon tilldelas det här fina priset, Josefin är en viktig kugge i Våmb där hon är en pådrivare både på och vid sidan av planen. A-lag Damer 19 feb 2022 0kommentarer
  • Josefin Korkis vinnare SLA guldboll 2021

Vi är oerhört stolta och glada över att vår Josefin Korkis vunnit SLAs guldboll 2021. 14 mål på 11 matcher väger tungt men Josefin är även lagspelare som bidrar till laget med sitt hårda jobb på ett mycket bra sätt. Stort grattis Josefin! Foto: Filip Kauffeldt A-lag Damer 19 feb 2022 4kommentarer
  • Nominering till årets lag på Skövde idrottsgala

Vi har blivit nominerade till Skövde idrottsgala i kategorin Årets lag. Ett målmedvetet och fokuserat lagarbete 2021 bar frukt i form av en serieseger i division 3. Vi njuter av att vara nominerade och håller ödmjukt tummarna för en vinst i kategorin som har en mycket hård konkurrens i form av Sövde AIK och IFK Skövde HK Foto: Viktor Ljungström A-lag Damer 21 jan 2022 0kommentarer
  • Josefin nominerad till SLA:s guldboll

Vi kan stolt presentera att vår Josefin Korkis är nominerad till SLA:s guldboll 2021. 14 mål på 11 matcher talar sitt tydliga språk. Stort grattis Josefin till nomineringen och lycka till på Skövde idrottsgala lördag 19 februari Foto: Viktor Ljungström A-lag Damer 20 jan 2022 1kommentar