Nu finns det ett uppdaterat schema för domaruppdragen under dokument. / Ledarna P-07 6 maj 2021 0kommentarer
  • Schema för domaruppdrag

Hej Då finns schemat för domaruppdraget på sidan under dokument. Om någon inte kan måste man meddela detta i tid så man kan byta med någon annan. Domaruppdrag P-07 4 maj 2021 0kommentarer
  • Våmbs IF P07 Vit - IFK Skövde Vit

Efter att ha avfärdat de båda bonkalagen Råda och Sil föregående helg på ett imponerande sätt så har Våmbs IF P07:s trupp kunnat gå in i slutspurten av serierna med gott självförtroende. Redan på gårdagens träning kunde man känna i luften att det var något på gång. Surret om denna helgs derbymatcher gick varmt, och taktiksnack kunde höras i varenda drickapaus i träningen. Blåkamraterna kickade igång matchen och hamnade genast under press, P07:s patenterade signum att stå modigt högt och vinna bollen på offensiv planhalva verkade fungera och derbynervositeten kunde man inte se skymten av. Inga superlägen vaskades fram men en viss dominans i bollinnehav och lite större bröstkorgar än motståndarna kunde ändå anas. 0-0 efter första perioden och alla kunde inse att detta skulle bli en spektakulär strid ända till slutet. Andra perioden inleddes med ett krig om varje centimeter på banan, schyssta men hårda tag i varje duell. I mitten på perioden så slås en boll som de flesta trodde skulle rinna ut över Våmbs kortlinje, men den räddas upp av en IFK:are som kan slå ett överraskande inlägg som en framrusande anfallare stångar in i kassen till en något oförtjänt ledning för de blåa. Våmbarna lyckas inte få hål på den något avige målvakten i motståndarkassen fast det är nära några gånger, trycket ökar med hörnor och skott om vartannat tills domaren har fått nog av tillställningen och tycker det är dags för vila. Sista 25 och full fart framåt, tidigt i halvleken räddar Våmbs målman kvar laget i matchen efter att ha tvingats med risk för liv och hälsa kasta sig rakt in i stolpen för att avvärja ett skott för att därefter genast kasta sig igen för att greppa returen. Svettigt värre. Våmbarna är inte sämre utan träffar också insidan av stolpen och bollen dansar retligt på mållinjen innan IFK:s målvakt i sin tur får undan den. Strax efter vinner de gröna bollen som så många gånger förut högt upp i banan och vänsteryttern tofflar iväg ett fint inlägg. Nu får det vara slut på mjäkiga avslut och från nära håll så torpederar Viffarnas högerytter kulan med en sån kraft rakt upp i nättaket att om inte nätet stoppat bollen så hade den hamnat på Cementa. Förnyad kraft till de unga grabbarnas lungor och nu kan inget rädda pojkarna från stan, ett uppspel snappas upp på offensiv planhalva av Våmbs forward men det är långt från mål, alla överraskas inklusive målvakten av det höga svävande avslutet som i en dröm flyger över alla och landar med ett brak i bortre burgaveln. IFK hämtar sig aldrig efter detta debacle och det ramstarka gröna försvaret håller på galant Italienskt vis undan till seger 2-1. Vi hoppas på en repris imorgon då IFK åter står för motståndet och sen kommer den stora finalen med återigen dubbla derbymatcer mot "storebror" AIK. Over and out. P-07 19 sep 2020 0kommentarer