• Seger mot Tranås och inställt mot Spånga

Helgen innehöll en massa bandy för DamU. Under lördagen spelades först den uppskjutna matchen mot Tranås. VSK trummade igång på allra bästa sätt och hade en ledning i paus med 3-0. Sett till antalet chanser borde kanske ledningen varit större. Efter paus kom VSK ut som ett lite annat lag. Visserligen ökades ledningen på till 4-0 tämligen tidigt i halvleken men därefter tilläts Tranås lyfta spelet och reducera två gånger om. Segern var dock aldrig riktigt hotad. Målskyttar för VSK Thea Öhlin 2, Hilda Kolsmyr och Tova Grönoset. Söndagsmatchen i Victoria Cup blev tyvärr inställd eftersom Spånga inte lyckades på ihop tillräckligt med spelare. Det blev dock internmatch för tjejerna med bra fart under söndagen. Nu på torsdag kommer Hammarby/SBBK på besök om inte omständigheterna föranleder annat. Läge att följa upp 3-2 segern från förra helgen med andra ord. Till helgen ser vi sen fram emot bortamatch mot Sunvära på lördagen och sen ska F17 säkra en plats i slutspelet borta mot Västanfors/Edsbyn på söndagen. Har ni möjlighet så kom och stötta på torsdag. Dam U 31 jan 2022 0kommentarer
  • Retur mot Tranås på födelsedagen

På lördag fyller Sportklubben 118 år och det firar vi genom att spela den uppskjutna returen mot Tranås BoIS. Den där matchen som vi så gärna spelat direkt efter holmgången mot Villa på Hakon. Nu får tjejerna istället chansen att visa att de senaste segrarna mot Västerstrand och Hammarby inte var tillfälligheter. Förra mötet lagen emellan slutade oavgjort 2-2 och Tranås skuggar VSK i tabellen ett par poäng och ett par platser ner. I Tranås finner vi sen en tid tillbaka halva Motalas lag som våra tjejer känner väl från distriktssamlingar och matcher genom åren. Målvakterna Olivia Gransing och Selma Grundström är ocksä bekanta ansikten för många av oss. Vad undertecknad kan om Tranås är egentligen inte mycket tyvärr förutom att de har bra skott utifrån. Deras trupp innehåller 20 spelare med en snarlik medelålder som VSK. I ett anfallande Tranås så får VSK hålla ögonen på 15-åriga Nellie Sahlstedt som redan mäktat med 11 mål och 1 assist under serien. Bäste framspelare i Tranås är annars Stina Björk. Har ni möjlighet att på ett coronasäkert sätt uppehålla er i hallen så uppskattar tjejerna publik. Kom bara ihåg att om ni blir fler än 500 så måste vi tyvärr be er vända vid korset. Det är först till kvarn som gäller... :-) Dam U 26 jan 2022 0kommentarer
  • Sammanfattning helgens F-17

Efter gårdagens förlust mot Uppsala var det idag dags att ta sig an Västernorrland och Hammarby/Spånga. Första kampen var mot Västernorrland blev en ganska frustrerande historia. Elin Palm hade lekstuga med alla utom en av motståndarna. Elin Norrgård mellan stolparna såg till att Elin Palm gick mållös från matchen. Trots mängder av VSK-chanser så var det 0-0 långt in i matchen. Med 5 minuter kvar av halvleken kom till sist målet som VSK-lägret väntat på. Malin Åkerlind tog bollen på egen planhalva och drev upp bollen centralt i banan och letade passningar. När letandet närmade sig straffområdet så var det bara att kliva in och avsluta. Avslutet var precis lagom bra för duktiga Elin Norrgård var på vippen att ta detta avslut också. Här trodde undertecknad att VSK skulle kunna få lite fart och medgång i anfallen men Västernorrlands höga press var ingen liten nöt att knäcka. Spelet på egen tredjedel hackade och VSK presterade mestadels 7-mannabandy där bollen skickades ut längs sargerna för att drivas upp där. De farliga chanser vi hade var dock då detta mönster bröts och anfallen gick centralt. I andra halvlek var Västernorrland på vippen att kvittera ett par tre gånger då deras höga press gav resultat i form av erövrade bollar högt upp i banan. Linnea Persson var tryggheten själv och nöp de frilägen och skott som Västernorrland skakade fram. Grattis Linnea till första hållna nollan i karriären! Matchen slutade 2-0 efter att Ella Ulvemark placerat in den straff som Elin Palm skaffade åt laget vid ett av alla hennes genombrott. Efter torsken mot Uppsala under fredagen var så kniven mot strupen inför sista matchen mot Hammarby/Spånga om man ville vara kvar i racet om en semifinalplats. Ett HIF/SBBK som vi inte tagit poäng av denna säsong trots 4 tidigare försök. I Söråker innan nyår var det mycket nära en pinne men ett snöpligt mål i slutminuterna satte då stopp för VSK. Nu var det dags för revansch och en uppspelad hälsning från Thea Öhlin, som saknades under hela denna samling, fick tjejerna att verkligen ta fram ett riktigt jäklar anamma. För att inte tappa andraplatsen i tabellen till Uppsala krävdes seger. När det behövdes som allra mest så levererade tjejerna som allra bäst. Från målvakt till toppforwards så gjorde tjejerna en otroligt stark insats. Den otroliga kämparglöd som visades upp under den dryga timmen som matchen varade var mycket inspirerande att se. Matchen inleddes mycket jämnt och det var en del ställningskrig utan att något lag åstadkom mer än en resultatlös hörna. I den sjunde minuten bröts dock måltorkan. Kajsa Hall brottade fram bollen på offensiv högerkant och drev in bollen mot straffområdet. Ett par meter från linjen laddade hon och nöp upp bollen i målvaktens vänstra kryss. Helt otagbart och vilt jubel i det grönvita lägret. Efter målet var det fortfarande mycket mer ställningskrig och kamp än skönspel resten av halvleken. I starten av andra halvlek fick Stockholmarna ett frislag i vänsterposition. Det som såg ofarligt ut blev på grund av snedstuds till öppet mål för Sigrid Sörbom som inte hade några problem att kvittera. Hammarby/Spånga hade vi det här läget tagit över det mesta av spelet och det såg lite oroväckande rörigt ut i VSK. Skulle historien upprepa sig med ytterligare en förlust? Nog såg det så ut allt då Stockholmarna tilldömdes straff i 37:e minuten. Linnea Persson i VSK-målet hade dock inga större problem med skottet från vanligtvis stensäkra Malin Ekström. Här någonstans vaknade VSK'arna till liv igen och man lyfte åter igen upp spelet på motståndarnas planhalva. Kapten Ella Ulvemark och vår yngling Hilda Kolsmyr började hitta varandra i offensiven. Först assisterade Hilda Ella till 2-1, sen assisterade Ella Hilda till 3-1, därefter assisterade Hilda Ella till 4-1 på en urläcker kontring mitt i den begynnande anstormningen från HIF/SBBK. De sista 10 minuterna var annars en lång jobbig anstormning där tur, skicklighet men framförallt enormt hårt arbete gjorde att Grönvitt kunde gå segrande ur bataljen. Stockholmarna tilläts reducera två gånger om innan slutsignalen gick. Linnea Persson gjorde åter en mycket fin insats mellan stolparna och var så tät att HIF/SBBK tvingades ta mycket svåra avslut vilket resulterade i att de skott som var innanför ramen tog hon. VSK ligger nu 1 poäng före BoIS inför den avslutande matchen mot Västanfors/Edsbyn. Kan vi visa upp denna inställning igen så ser undertecknad inga hinder mot att få spela en efterlängtad semifinal mot det bästa söderlaget i vår. Tack tjejer för spänning och underhållning! //Kommentatorn Undertecknad fick förmånen att kommentera matchen i direktsändning och var troligtvis hysteriskt partisk..... Dam U 15 jan 2022 0kommentarer
  • Nära mot BoIS i F17

I helgens första match ställdes F17-laget mot Uppsala. Ett smart spelande Uppsala som var lagom fula i sin defensiv och tog frislagen mot oss tidigt och inte lät oss spela på deras tredjedel. Ett par "smarta" utvisningar av Eevi Andersson i BoIS när Elin Palm var på väg igenom satte käppar i hjulet för oss denna afton. VSK var laget som förde det mesta av spelet medan det var Uppsala som hade de flesta målchanserna. BoIS stod upp bra på sin halva och hade sedan massor med fina kontringar och frilägen som hade givit dem betydligt fler mål om inte Linnea Persson storspelat i målet. Trots att VSK var det spelförande laget och hade mest boll så anser undertecknad att Linnea var dagens bästa spelare i grönvitt. Matchen visade också på var vi har förbättringspotential. Skyttet från höger är något som behöver nötas, och det ordentligt. Kan vi få lite snurr på hörnorna så har vi större möjligheter att få lite enkla mål. Lite nerv blev det ändå i matchen sedan Hilda Kolsmyr pangat in 1-2 på ett långskott. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram. Nu blir det till att ladda om batterierna inför morgondagens matcher. Det är full fart framåt som gäller om vi vill nå semifinalen. Dam U 14 jan 2022 0kommentarer
  • Victoria Cup match 1

I samband med att matchen mot Vänersborg flyttades så passade det bra att Uppsala BoIS bjöd in till en första match i Victoria Cup. Grönvitt matchade samma lag som i segermatchen mot VAIK/ÖSK dock förstärkta med #71 Grönoset på isen och coachade av Charlotte Selbekk. BoIS matchade sitt dam U förstärkta med 6 spelare från deras A-trupp. Alltid starka Clara Ringmar hade med sig bland andra systrarna Alsén och lagkapten Emma Roos till matchen. Den första halvleken var jämn och det dröjde ända till minut 44 innan första målet gjordes. Tidigare nämnda Ringmar målade när Uppsala dessutom hade en spelare på botbänken. Halvtidssiffrorna 1-0 till BoIS. I periodpausen så måste Selbekk sagt något i hästväg till de grönvita spelarna för efter paus kom VSK ut med ytterligare en växel. På sju minuter hade sportklubben vänt på steken och tagit ledningen genom mål av Spong och Öhlin. VSK tuggade på och även om rutinerade Nygren kvitterade för BoIS på straff i 64:e minuten så var det inget som störde Grönvitt. I 79:e gjorde Grönoset 3-2, i 85:e utökade Ella Ulvemark till 4-2 och i 91:a avslutade Hilda Kolsmyr målskyttet med att sätta 5-2. Vilken andra halvlek! Wow! Poängbäst idag Cornelia Sjöberg med assist till VSK's tre första baljor. Annars är det väldigt positivt att det är så många som gör mål. 5 olika målskyttar i fredags mot VAIK/ÖSK och även nu 5 olika. Detta tyder på en stor bredd i truppen där alla är med och bidrar. Tack även för att det inte behövde bli så spännande i detta prestigemöte. Nu ser vi fram emot att göra bra matcher i Flickallsvenskan kommande helg. En semifinalplats hägrar om tjejerna får till det. Dam U 10 jan 2022 0kommentarer