• Matchsummering TVSK

Fredagkväll och dags för årets första derby som betyder någonting! Vi åker till Häradsvallen efter en härlig seger mot en utav de tänkbara toppkonkurrenterna. Innan matchen så går vi igenom vad vi ska göra alltså inte spela som vi gjorde första halvlek mot TVSK i träningsmatchen, vi skulle gå ut och spela precis som vi gjorde mot Värmbol. Klockan slår 19.00 och domaren blåser igång derbyt Första halvlek Vi börjar hyfsat och kommer väl inte direkt till några klara målchanser utan vi kämpar på och i den 4e minuten så får vi hörna, Challe tar hand om hörnan och skruvar in den direkt i mål, 0-1 är ett faktum efter att Challe skruvat in bollen direkt från hörnan. Vi fortsätter att spela men man märker att vi inte har något större intresse av att spela då flera av våra spelare bara står och kollar när bollen kommer in i mitten av planen och TVSK spelarna får rulla runt bollen. I den 27e minuten så får Markussen bollen på högerkanten och lyfter in bollen mot Jonte som står helt ensam, Markussens inlägg går mot Jonte som klipper till bollen på volley och sätter dit 0-2. Vi spelar vidare men det ser bara värre och värre ut så vi beslutar oss för att byta lite spelare och i den 39e minuten så Flak byter plats med Hamnstedt. Klockan har tickat upp på tilläggstiden när vi får en frispark på halvahalvplan och Markussen kliver upp för att ta den, Markussen lyfter bara in den i boxen och träffar Flak's huvud och bollen går över målvakten och in vid den bortre stolpen, 0-3 i den 46e minuten. Vi gör en bedrövlig halvlek där vi bara har 30% av bollinnehavet. Men vi leder ändå med 0-3. Andra halvlek Vi trycker på bra i början av den andra halvleken och redan efter den andra halvlekens 3e minut så kommer bollen till TVSKs målvakt som tar beslutet att han ska försöka dribbla ut Smulan men Smulan tar bollen från honom och kan i stort sett gå in med bollen i mål 0-4 till VIF! Efter 56 minuter så misslyckas vi med att rensa bort bollen och den går rakt in i mitten till en TVSK spelare som inte gör några misstag utan skjuter in 1-4. I den 58e minuten så tar domaren ett väldigt märkligt beslut där han väljer att visa ut vår kapten för målchansutvisning då en TVSK spelare ramlat i en närkamp med Fredrik och Danne, jag tycker den är väldigt hårt dömd då TVSK spelaren inte är fri samt att det inte är Fredrik som får honom att ramla... Men det röda kortet är ett faktum. Vi driver upp tempot efter att vi fått utvisningen och i den 65e minuten så ser Nykvist att Smulan har påbörjat sin löpning och drar i vägen en fin crossboll som Smulan tar med sig och kommer nästintill fri mot målvakten och rullar in 1-5 bakom TVSK målvakten. I den 75e minuten så blir Rikard kapad i straffområdet och det är solklar straff men domaren väljer märkligt nog att fria. I minut 79 så slarvar vi i boxen och blir bollkollande vilket en TVSK spelare utnyttjar genom att smyga in och får stå helt själv i boxen och kan skjuta in 2-5. Vi blir för rädda för att göra misstag och försöker hålla TVSK utanför boxen. När tiden rullat upp till minut 87 så får TVSK en frispark, TVSKspelaren får en bra träff och sätter bollen otagbart bakom Micke. 3-5 Domaren blåser av matchen och vi kan lägga till ytterliggare 3 pinnar. Matchen slutar 3-5 (0-3) MATCHENS STJÄRNOR 3 Stjärnor: Viktor "Smulan" Smith, Smulan ger 100% och springer på allt samtidigt som han gör två mål därför förtjänar Smulan att få 3 stjärnor idag. 2 Stjärnor: Mikael Kullås, Micke håller ihop och räddar oss från att släppa in fler mål. På de målen som han släpper in kan han inte göra någonting. 1 Stjärna: Alexander Markussen, Markussen gör två assister och får efter utvisningen mer ansvar då han måste hålla ihop laget så att vi inte släpper in mer mål. Vi gör vår sämsta match hittills där vi knappt är på banan. Men nu ser vi fram emot en träningsvecka där vi får träna på det vi gjorde dåligt. NÄSTA MATCH Södertälje FK, hemma på Norrbyvallen den 13/5 klockan 12.00 Tackat för sig - Juniorlag Herrar 6 maj 2017 0kommentarer