• Referat: Vejby IF - Dösjöbro IF

Hallå Veteranos, Söndagens match mot nykomlingarna Dösjöbro blev en välspelad match med två lag som verkligen ville ”lira boll”. Matchen startade med att vi hade ett visst spelövertag och skapade några hyfsade chanser framåt med det dröjde till matchminut 24 innan Robban, från distans, sköt i 1-0 assisterad av Wulff. Vi hade lägen att öka på ledningen innan paus men lyckades inte. I början av 2a halvlek fortsatta vi att trycka på och hade flera öppna lägen där vi borde avgjort matchen. I stället tog Dösjöbro över mer av spelet då vi föll ner väl mycket mot eget mål och Dösjöbro fick chansen att kvittera via en, feldömd straff, och satte den i mål. Rasmus var åter stabil i mål och gjorde bl a en kanonräddning. Andy och Wulff höll ihop försvaret bra och på mitten var Sandro giganten som ”var först på alla bollar”! Sammanfattningsvis hade nog Dösjöbro lika mycket av spelet som vi men sett till antalet vassa målchanser borde vi vunnit matchen. Nu är det bara att ladda om inför nästa hemmamatch på söndag mot ett revanschsuget Viken. Coach/T VIF Veteranos 8 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Vejby IF - Eskilsminne IF

Söndagens uppskjutna match mot serieledande Eskils blev en tät och intensiv fight. Eskils har ett relativt ungt lag med ett par spelare som nyligen spelat i div1 så vi sattes snabbt på prov och redan efter 2 minuter gjorde Eskils 0-1, efter ett mönsteranfall. Men vi tuggade oss in i matchen och första halvlek var jämn och vi skapade några hyfsade lägen utan att lyckas kvittera. I början av andra halvlek tog vi över mer och mer av spelet och kvitterade på en frispark där Marcell lyfte in bollen till Alex som säkert nickade den i mål! Vi fortsatte att skapa chanser genom att ta oss runt på kanterna och var så nära att göra 2-1 men i anfallet efter lyckades Eskils, med knapp marginal, rulla in 1-2 i stället. Eskils började bli trötta och vi trummade på så 2-2 var logiskt när Gurra satta dit den assisterad av Alex. Matchen var inne i de sista minuterna när Eskils fick en mycket tveksamt dömd straff och gjorde 2-3. Som kompensation gav sen domaren oss en straff när Rossander trillade lätt i straffområdet men tyvärr kunde vi inte förvalta den och matchen slutade 2-3. Det kändes riktigt surt för vi gjorde en av våra bästa matcher och var absolut värda minst 1 poäng….. Nu är det bara att träna på under sommaruppehållet och komma ännu starkare i augusti när serien drar igång igen! Coach/T VIF Veteranos 20 jun 2023 0kommentarer
  • Bragden i Viken !

Söndag kl 14 ringer jag Danne och vi konstaterar att vi fått ett antal sena avhopp inför bortamatchen mot Viken. Vi är bara 10 man..... Vi tvekar inte.... Veteranos lämnar aldrig wo! Vi åker dit o "knyter näven i fickan". Så 10 helladdade lirare stiger ut på planen och gör en makalös match mot ett Viken, som har 16 man, som vi inte besegrat på bortaplan på flera år. Vi vågar hålla i bollen och lira när det ges chans och faktum är att vi skapar fler farliga chanser än Viken. Våra hörnor, som Rille slår, blir riktigt farliga då bl a Sandro, Danne o Alex hoppar högre är "fyrtornen i Viken" och är så nära att sätta dit den. Vi har väl så mycket av spelat och det står 0-0 i paus. 2a halvlek drar igång och vi fortsätter att hjälpa varandra med gott snack och en j-la kämpaglöd. I mitten på halvleken slår Sandro en magisk genomskärare som Rille tar emot och sen vinklar in i målvaktens bortre hörn på ett underbart sätt. 1-0!! Viken är konfunderade och frustrerade och vet inte hur dom skall "få hål på oss". Rasmus gör ett par avgörande räddningar och vi reder ut stormen de sista 10 minuterna utan att Viken lyckas kvittera. En dag som denna måste hela laget lyftas fram då alla gjorde en kanonmatch och gav allt o lite till. Så här kommer vår 10a; Rasmus Patrik L Alex Andy Marcell Rille Danne Sandro Thomas B Jonny Efter slutsignalen blev det ett enda stort KRAMKALAS:) FORTSA VETERANOS!!!! Coach/T VIF Veteranos 5 jun 2023 0kommentarer