• Referat: Glumslövs FF - Vejby IF

En tung seger!!! Bortamatch mot tabelltåan Glumslöv på ett blåsigt Örevångs IP blev en tuff match med många dueller och avblåsningar. Domaren, en rutinera herre, gillade att blåsa, prata med spelare och stå i centrum...... Nåväl matchen drog igång på den tunga och lite ojämna planen och vi började rulla o lira på klassiskt Veteranos sätt och hade ett visst spelövertag i inledningen. Men en bjudning från vår sida resulterade i att Glumslövs spelmotor, Haaland(!!!) kunde lirka in 1-0 till hemmalaget. Vi replikerade snabbt och Drago gjorde 1-1 snyggt assisterad av Andy. Lite senare i 1a halvlek fick vi en frispark 10-15 meter utanför straffområdet. Drago stegade fram och brände av en projektil som borrade sig in i målvaktens högra kryss!! Ledning 2-1. Men innan paus lyckades Glumslöv kvittera så 2-2 i paus. Andra halvlek bjöd inte på så mycket skönspel på den svårspelade planen men chanser skapades på båda håll och bl a tvingades Rasmus göra en jätteräddning på en frispark från nämnda Haaland. Vi kämpade på och gav allt så när Mario fick bollen efter en tilltrasslad situation framför mål och smällde in 3-2 kändes det rättvist & gott. Överlag en jämn match där mycket stod på spel och än en gång lyckades vi vinna en jämn match med uddamålet:) Grym arbetsinsats av alla med extra plus till Olausson och Alex samt slitvargarna Danne o Gurra på mitten och Rille o Drago längre upp i banan. Nu är det bara att ladda för returmötet om 2 veckor då Glumslöv kommer till Vejby:) Forca Veteranos Thomas VIF Veteranos 25 aug 0kommentarer
  • Referat: Eskilsminne IF - Vejby IF

Veteranos!!! Äntligen seger på bortaplan mot Eskils?? Det blev en svängig och lite märklig match på det slitna konstgräset på Harlyckan. Hår plan, hårda bolla och höga studsar…… Vi inledde matchen fantastiskt bra och spelad kanske årets bästa fotboll de första 10-15 minuterna…. Vi gjorde allt utom mål…. Läge på läge skapades genom fint passningsspel på marken och fina individuella prestationer men…. I stället bjöd vi in Eskils i matchen vid en miss i kommunikationen som hemmalaget utnyttjade. Efter det tog Eskils över mycket av spelet och vi slutade rulla boll på marken och slog resultatlösa långbollar. Underläge 2-1 i paus efter att Mario snyggt spelat fram Gurra som säker tryckte in den! I pausen snackade vi om att hitta tillbaka till vårt fina spel och bra rörelse och tålamod i passningsspelet. Det resulterade i en hörna som Rille slog och Matte snyggt nickade in i bortre burgaveln 2-2! Vi fortsatte att trumma på och dominerade ganska rejält så när Mario satte 3-2 assisterad av Wulff kändes det rättvist och som att vi skulle ro hem det hela. Men en kontring och soloprestation från en av Eskils lirare resulterade i 3-3 med ca 5 minuter kvar av matchen. Tungt!!! Med mindre än 2 minuter kvar vinkar Micke på byte på högerbacken och Gurra hoppar in! Men såklart inte med tanke på försvar utan full fart framåt, gör en brytning och vinner boll, drar ner till kortlinjen, slår ett skruvat och lågt pressat inlägg som når måltjuv nr 1 Mario?? 4-3 SEGER!!! Stort plus till hela laget för en grym insats med mittfältsgiganten Wulff som topp och såklart Gurra o Mario med avgörande mål & assist! Bara att ladda för Vallåkra borta på söndag så vi ses o tränar på tisdag!! Forca Veteranos VIF Veteranos 18 aug 0kommentarer
  • Referat: Vejby IF - Råå IF

Vilken start på höstsäsongen?? Ett storväxt Råå kom på besök på ett blåsigt Vejby IP och pga allt regnande fick matchen flyttas till B-planen, sov var helt ok! Råå tog tidigt kommandot mot ett något osynkat Veteranos och 0-1 kom efter 11 minuter på en snabb kontring där vi inte hann med. Efter det började vi ta greppet om matchen och försökte hålla bollen på marken i den starka vinden så 1-1 dunkade Mario in assisterad av Gurra och Drago gav oss ledningen i den 28e minuten assisterad av Sameh. Just innan paus skulle dock Råå skada sitt 2a (!!) anfall under 1a halvlek och det resulterade i en tveksamt dömd straff som dom satte till 2-2. Paus!! I pausen snackade vi att fortsätta hålla bollen på marken men att även prova lite lyftningar ut på kant och bakom deras backlinje och det resulterade i målfyrverkeri!! En Öbergs Coachseger!! 3-2 kom i minut 37. Robban nickade in ett snyggt inlägg från Jonny! 4-2 kom i minut 39.Gurra tryckte in den assisterad av Jonny. 5-2 kom i minut 41. Jonny var säkerheten själv assisterad av Danne. Vi dominerade totalt och Råå fick nöja sig med enstaka anfallsförsök som Alex & Co i backlinjen säkert tog hand om. Mario dunkade sen in 6-2 assisterad av Robban och fullbordade sen sitt hattrick och gjorde 7-2, utan assist. Råå stack emellan med ett snyggt tröstmål innan Danne avslutade fyrverkeriet assisterad av Bergmark. Så det blev en go start där vi verkligen jobbade för varandra. Extra plus ger jag till Alex som försvarsgeneral, Mario Mr Hattrick och till Jonny för hans för året bästa insats. Bara att ladda för Eskils borta på söndag så vi ses o tränar!! Forca Veteranos VIF Veteranos 14 aug 0kommentarer