• Glädje , gemenskap och fotbollskunnande

Jag har varit fotbollstränare i 14 år och tränat grabbar i olika åldrar upp till P 16. Dom två senaste säsongerna har jag tränat ett av Sveriges yngsta damlag. Med all respekt mot Båstad där jag hade två fantastiska år med resultat och prestationer som var långt över förväntan så är detta ett stepp upp för mig. Jättekul att vara här i Vejby och jag behövde ingen betänketid när Christian tog kontakt med mig. Jag är så taggad och supermotiverad inför denna utmaningen. Jag är en fotbollsnörd och lägger många timmar om dygnet på det gröna schacket . Jag har bara haft en träning med tjejerna sen kom snön .säsongen är lång och tjejerna behöver en välbehövlig vila. Vi mötte Vejby med Båstad förra året och jag gillade det jag såg då. Vejby spelade en framåtlutad fotboll med ett snabbt och rappt passningsspel. Själv står jag för en passningsorienterad fotboll där vi har tydliga idéer i anfallsuppbyggnaden och försvarsspelet. Jag vill inte avslöja mer än så men taktik tavlan kommer komma fram tidigt och vi hoppas kunna visa upp lite vad vi tränar på när träningsmatcherna drar igång. Vad jag har förstått så blir det en väldigt tuff serie nu när serierna har lagts om så många lag från div 2 har kommit ner till oss. Vi räds inga lag och vi ska göra allt för att lyckas med våra gemensamma uppsatta mål. Det viktigaste är att vi har roligt! Vi ska hjälpa varandra och göra varandra bättre hela tiden. Ingen press och och ingen stress nu jäklar kör vi tjejer 👍 Mvh Jonas Seniorlag Damer 16 dec 2022 2kommentarer
  • Vi söker ny målvakt

Är du målvakt och vill prova en ny utmaning? Som målvakt i Vejby kommer du bli förstamålvakt. Du kommer få riktad målvaktsträning en gång per vecka av vår målvaktstränare Roger (tidigare målvakt i HIF). Klubben erbjuder träningskläder, skobidrag, gymkort, 3 träningar i veckan och inte minst – ett härligt gäng tjejer som brinner för fotboll och som tar hand om varandra både på och utanför planen. Under våren 2023 kommer vi att åka iväg på träningsläger utomlands. Vi har öppna träningar v 45-49, måndagar och torsdagar kl 18.30-20.00. Kontakta sportchef Christian Jensen 073-376 12 17 för mer info. Vejbys damer tog klivet upp till div 3 2022 och var ett av fem lag som får stanna kvar. Seniorlag Damer 9 nov 2022 0kommentarer
  • Öppna träningar med damlaget!

Vi hade en lyckad säsong som nykomling i div 3 i år – vi blev femma och får därmed spela i trean även till nästa år. Nu vill vi ta nästa steg och bjuder därför in alla tjejer till provträning med start v 45 (måndag 7/11). Varmt välkommen att komma och träna med detta härliga gäng! Seniorlag Damer 11 okt 2022 0kommentarer
  • Referat Vejby - Billesholm

Det vankades derby på ett hett Vejby IP mellan två lag som gärna ville ha med sig tre poäng. Vi visade dock vem som skulle vara starkast efter 90 minuter. Redan efter 10-12 minuter hade vi skapat en hel del halvchanser men Billes försvar gjorde det bra. I 15:e minuten skapar vi en situation där vi efter ett inkast från högerkanten får en bra löpning in i boxen av Felicia som distinkt tar ett avslut och vi får lite mer press mot deras mål efter 1-0. Dock dröjde det till 40:e minuten innan vi hittar rätt igen efter en bollvinst nere i vår backlinje där vi snabbt ställer om och via en stark löpning av Thea så rullar vi igenom deras backlinje och Felicia löper sig fri mot deras målvakt. I dessa lägen gör hon inga misstag och rullar säkert in 2-0. I 52:a minuten vinner Victoria en viktig duell på mittplan och löper sedan igenom deras försvar och enda sättet att stoppa henne är att kapa henne innanför straffområdet, vilket resulterar i straff som Victoria tar hand om själv. Säker som alltid och vi har 3-0. Efter målet fortsätter vi trumma på och kör runt på alla spelare i truppen. Många bra prestationer av många och i 90:e minuten vinner Thea boll, avancerar och avlossar ett vasst skott. 4-0 och med det gnuggar vi vidare i serien. Vill passa på att tacka Billesholm för den fina blomman vi fick i samband med vårt 100-årsjubileum!! Nu match på fredag borta mot Lödde. Vi ses snart igen. //Coach Seniorlag Damer 26 aug 2022 0kommentarer
  • Referat matchen mot Råå 5 aug

Råå IF Fredag kväll och match mot serietrean Råå IF. Vi själva låg på en 6:e plats efter våren så vi visste det skulle bli en tight match.  Som ledare ser man redan på samlingen hur matchen kommer att gå. Idag var det 16 påkopplade tjejer som hade bestämt sig, idag kör vi över motståndarna. Det hade inte spelat någon roll vem som stått på andra halvan, alla hade redan bestämt sig. Ja, kanske om laget i rött hade stått där så kanske siffrorna blivit lite mindre ;) Vi öppnar okej och vet att Råå gärna slår långa bollar på sina forwards som är snabba och effektiva. Vi vill ha mycket boll men hade också bestämt oss för att spela lite rakare för att utmana deras backlinje mer.  Och det gick ju helt okej ;). Victoria får bollen en bit utanför straffområdet, tar några steg och kliniskt avslutar med ett skott i bortre. 1-0 efter 6 min.  Kändes bra men vi väntade fortfarande på Råås forcering.  Just där och då står matchen och väger lite. Råå rullar på och kör sina längre bollar men backlinjen med Clara, Elin, Sofie och Linn hanterar det ypperligt. Sen att vi har en av seriens bästa målvakter i Engla gör det inte lättare för Råå. Tyvärr får Engla en elak spark i magen av en av deras forwards när hon rusar ut och bryter ett anfall. Domaren hanterar situationen märkligt och vi får inte ens frispark.  Ganska strax därefter snurrar Thea upp deras försvar och de har inget annat val än att kapa henne och vi får straff. 2-0 säkert av Victoria. Då hade vi spelat 23 minuter.  Där och då samlar vi oss och ganska så snart spelar vi igenom deras backlinje igen, Lisa avslutar och på returen lägger Thea enkelt in 3-0 i 25:e minuten.  Thea hade lekstuga och frågan är om inte några av deras spelare fortfarande är lite yra efter att Thea gång på gång snurrat upp deras backlinje. Det blir inga fler mål av Thea men Victoria gör 4-0 och ett hattrick är inkasserat.  Vi gör en del byten i paus och bestämmer oss att stänga matchen och det gör vi effektivt. Råå reducerar sent till 4-1 men närmare än så kom aldrig ett spelande Råå som var bra ikväll.  MVP till Victoria som ägde första 45 👊 Summerat gör vi en stabil insats och vi vet att vi har detta i oss. 2 veckor till nästa match som är hemma mot Billesholm den 20 augusti kl 15:00.  Vi ses väl! //Coach Seniorlag Damer 6 aug 2022 0kommentarer