• Referat: Västerås Basket Late Bloomers - Aros Basket B

Idag var det derby i Division 4 Norra Svealand mellan Västerås Basket Late Bloomers och Aros Basket B ?????? Det var Bloomers sista match för säsongen. Den första spelades också mot Aros och då blev det storseger för de svartklädda. 107-19. Även denna gång blev det storseger för Aros om än inte med lika mycket, 103-33. Även om det inte var nåt snack om vilket lag som skulle vinna så bjöd Bloomers upp till ett bättre motstånd. Aros drog på sig många fouls vilket gav Bloomers möjlighet till poäng från straffkast. Faktiskt kom 17 av VBs poäng på just straffkast. Ändå missades en hel del. I den andra perioden fick Aros sig en riktigt utskällning i en timeout, detta då Bloomers ledde perioden och spelade bra. Efter det lossnade det för Aros som tog kommandot på nytt. I halvtid stod det 20-46. I den andra halvleken kroknade Bloomers vartefter. Spelkvaliteten sjönk hos hemmalaget och Aros bjöd på ett par fina dunkar. Till slut nådde Aros 100 poäng och vann storstilat. VB Late Bloomers slutade på sista plats i serien, men har gjort stora framsteg och även vunnit en match. Det pratas redan om nästa säsong :) Västerås Basket Late Bloomers - Aros Basket B 33-103 (7-23, 13-23, 10-30, 3-27) Poänggörare Bloomers: Roger Ekholm 9, Daniel Lötmo 7, Karolis Ulinskas 7, Kevin Nykvist 5, Erik Ljungdahl Olsson 4, Jacob Stenlund 1, Mikael Pålsbrant 0, Mojtaba Salehi 0, Mustafa Yüksel 0 Poänggörare Aros: William Challans 30, Fred Bergman-Paul 21, Daniel Tshikupe 16, Archie Alexander 12, Joseph Johansson 9, Emmanuel Kabissekela 8, Zakarias Maax 5, Kevin Lundkvist 2, Anton Hedlund 0 Publik 20 VB Late Bloomers 26 apr 2022 0kommentarer
  • Referat: Enköpings BBK - Västerås Basket Late Bloomers

Västerås Basket Late Bloomers spelade idag seriematch i div 4 Norra Svealand. Enköpings BBK tog emot hemma i Bergvretenhallen. Det blev förlust för Bloomers men laget spelade rätt bra ändå. Den första perioden ägde Late Bloomers och gick upp i ledning 6-14. Några enkla misstag bäddade för att Enköping kunde minska avståndet till två poäng efter periodens slut. 12-14. I den andra ökade EBBK takten något och det klart yngre laget sprang på bra vilket resulterade i en del poäng särskilt vid snabba omställningar efter bolltapp av gästerna. I det vanliga 5-5 spelet höll Bloomers spelet väl uppe genom hela matchen och många gånger mötte det vitklädda hemmalaget en vägg av långa spelare. Tio poängs differens efter halva matchen 33-23. I den tredje perioden kom Bloomers ut bra och minskade avståndet till fem poäng. Men återigen ryckte Enköping åt sig större ledning. Inför den sista perioden var det underläge med 14 p, 41-55. Bloomers kämpade på till slutet men fick se sig besegrade med 74-49. Glädjande var att Micke Pålsbrant gjorde sina första poäng i serien. Bra var Roger Ekholm som gjorde 20 poäng och fick ta mycket stryk då det var ett rätt fysiskt spel idag. Mattias Ersdala gjorde debut. Jonathan Gradin har tyvärr fått en axelskada och blir borta ett tag. Men Jonathan coachade laget med den äran. Nu återstår en match för Late Bloomers, den 24/4 mot Aros Basket B. Enköpings BBK - VB Late Bloomers 74-49 (13-14, 20-9, 22-18, 19-8) Poäng Enköping: James Lwal 16, Hugo Pettersson 14, Emil Kullberg 11, Gustaf Häll 11, Abbe Saarmak 7, Suji Pushparajah 6, Emil Beckman 5, Kevin Peters 2, Noredin Mohamed 2, James Ormerod 0 Poäng Late Bloomers: Roger Ekholm 20, Jonas Jern 10, Daniel Lötmo 8, Daniel Teklzghi 6, Mattias Ersdala 3, Mikael Pålsbrant 2, Mustafa Yüksel 0, Mojtaba Salehi 0, Jacob Stenlund 0 VB Late Bloomers 3 apr 2022 0kommentarer
  • Referat: KFUM Ludvika - Västerås Basket Late Bloomers

Västerås Basket Late Bloomers lyckades inte upprepa förra helgens bedrift i dagens match mot Ludvika Basket. Det blev förlust. Sju tappra spelare kämpade på i Late Bloomers. Två spelare förtjänar ett extra beröm som slet i matchens alla 40 minuter, Jonas Jern och Kevin Nykvist. Rätt tidigt gick Ludvika upp i en betryggande ledning. Som successivt ökade under matchen. Bloomers gav aldrig upp utan höll humöret uppe och spelade på. Grattis @kfumludvikabasket till segern. Ludvika Basket - Västerås Basket Late Bloomers 91-34 (21-11, 23-5, 24-8, 25-10) Poäng Ludvika: Albin Lewerentz 20, Christian Kromm 19, Jeramie Bautista 14, Simon Lewerentz 11, Alexander Elzén 10, P Janos 8, Osman Adam 7, A Pereyra 2 Poäng Late Bloomers: Kevin Nykvist 12, Jonas Jern 10, Daniel Teklzghi 5, Mustafa Yüksel 4, Stefan Fasth 3, Jacob Stenlund 0, Ali Salih 0 VB Late Bloomers 28 mar 2022 0kommentarer